navigator, la 30 January 2019 - 06:13 AM, a spus:
Bine ai venit. Modelul asta static e de efect intr-o vitrina, dar trebuie un pic sa te straduiesti mai mult. La punte te-ai cam grabit cand ai croit marginile. Carma trebuia intai sa o slefuiesti, sa-i rotunjesti onele muchii, bu si cea dinspre corp, inainte de a o lipi de corp, acum o sa-ti fie mai greu dar cu mare atentie vei reusi. Poti folosi pile mici dar mai ales bucati de glaspapir roluite sau lipite pe diverse profile. In general, finiseaza intai piesele asa cum crezi ca ar fi in realitate, sa-ti placa tie cum arata, si la urma le lipesti unde trebuie.
Dar pentru inceput e bine, mai ales daca spui ca nu ai mai facut niciodata un model. Pe acesta vei prinde experienta si la urmatorul iti va fi mai usor.
Spor la lucru! Te urmarim.
Exact acestea au fost primele probleme pe care le-am intalnit:
- la carma am slefuit putin cu glaspapir (80) sa nu se mai vada punctele de pe margini de unde am desprins piesele de pe placa de lemn si sa o pot lipi. Aici am avut prima surpriza sa vad ca nu e ca la Lego sa se potriveasca piesele insa nu am crezut ca trebuie eu sa slefuiesc pana se potriveste perfect carma de carena.
- am pus special o poza cu carma unde se vede cum o sipca s-a desprins din piesa cand am desfacut-o de pe placuta oricat de grijuliu am incercat. Defapt s-au desprins in mai multe locuri insa am lipit piesele a.i. sa ramana doar una :(
- la punte a fost chinul naibii. Am muncit cu grija cred ca vreo 4-5 ore. pana la urma la taieturi nu am mai insistat pentru ca o sa vin cu o sipca pe margine si nu cred ca o sa se mai vada taieturile. Cel putin eu asa cred ca trebuie, pentru ca altfel nu ai cum sa le faci perfect. Nici noi in casa nu punem parchetul perfect la margini.
Aici insa am avut probleme mari cu lipitul. La inceput am folosit un superglue medium (robbe speed type 2 - verde) insa mi se lipeau degetele si abia le potriveam. Apoi am gasit un Moment Fix de lemne (aracet) care devine transparent dupa lipire. A mers mai bine dar tot cu degetele lipite si cu dificultate la lipire.
Trebuie vreun instrument anume? Ma gandeam la o penseta. Sau trebuie un altfel de adeziv?