Ultimate bipe - 800 mm / electric Beţe şmirghel şi răbdare.
Postat 01 January 2020 - 02:24 AM
Postat 09 January 2020 - 11:17 AM
Doar montanții prinși cu șuruburi de aripi și reglajul final al unghiului dintre aripi și fuzelaj.
Ca noutate, am pregătit calupul de polistiren pentru mulajul cupolei carlingii pilotului.
Cupola va fi termoformatată din veșnicul PET.
Voi reveni cu poze mai târziu.
Postat 09 January 2020 - 10:06 PM
Urmează un rând de hârtie cu aracet, finisaj, un strat de fibră de sticlă, finisaj şi vedem ce iese.
Aceasta postare a fost editata de edisultan: 09 January 2020 - 10:07 PM
Postat 23 January 2020 - 07:49 PM
Prima probă a făcut-o cu sticla de PET. Nu a ieşit deoarece au rămas capetele neformate pe şablon datorită curburii accentuate a cupolei.
La următoarea, am reuşit de am "ars" folia de PET - A 0,6 mm. În locul "arsurii" folia s-a albit şi nu a mai putut fi vacuumată.
Ultima a ieşit dar, nu este foarte transparentă deoarece am utilizat Durofol de 0,4 mm. Pe acesta, nu l-am vacuumat deoarece fiind subţire, la întindere folia devine şi mai subţire iar produsul finit este inutilizabil. Ieşea bine la vacuum doar dacă avea curbura mică. În final l-am tras la cald peste mulaj.
Postat 28 January 2020 - 11:09 PM
Tijele de comandă pentru eleroanele aripii superioare sunt şi ele centrate.
Mai am de lucru la capacul compartimentului bateriei.
Încă oscilez între a pune tren de aterizare sau să-l las fără.
Postat 29 January 2020 - 06:46 PM
renatoa, la 28 January 2020 - 11:15 PM, a spus:
Discutam cand ajungem acolo cum ar fi sa tragem un film peste :)
Nu promit nimic. În ultima perioadă, timpul meu liber este doar după 19.00 şi acela funcţie de starea de spirit.
Vom trăi şi vom vedea.
Postat 02 February 2020 - 04:41 PM
Pozele cu ce a ieşit, după ce se va usca lacul.
Aceasta postare a fost editata de edisultan: 02 February 2020 - 04:42 PM
Postat 16 February 2020 - 12:32 PM
Mai fâşneţ decăt mă aşteptam far fără tendinţe supărătoare.
Merită efortul de a fi construit şi zburat. Flmul, puţin mai târziu după ce-l primesc.
Aterizarea pe burtă pe iarba uscată nu este cea mai bună dar, va răsări şi iarba proaspătă.
... şi o poză cu grupul.
Postat 16 February 2020 - 06:50 PM
Am vazut in fotografia de grup si cealalta bijuterie. Felicitari.
Postat 17 February 2020 - 12:41 PM
aurelianz74@yahoo.com
Postat 17 February 2020 - 07:34 PM
Tot o să vreau fişierul pe un stick.
În altă ordine de idei, abia seara pe îndelete am luat la puricat mixurile şi am constatat că de fapt din tot ce ziceam eu de expo, de fapt în mixuri nu era nimic. Am zburat cu toate pe zero, adică nici un expo şi curse maxime. De aici şi miscările violente de la decolare.
După ce am refăcut filmul cu programarea, m-am prins că de fapt am utilizat ca bază mixurile brute din Companion de la Antistres şi nu cele finisate din staţie. Acum totul este în regulă şi aştept cu nerăbdare următoareas duminică.