Nu mai deschid topic nou. Pun aici in continuare poze/impresii de la campionatul national Optimist + RES de anul acesta, 2020.
In primul rand in ultimmii 3 ani toate cele tinute la Fulga au fost in realitate la Baba Ana (langa Fulga si Mizil). Ei bine anul asta a fost chiar la Fulga si aparent doar eu nu stiam chestia asta. M-am dus frumos la locul cunoscut de la Baba Ana, am montat modelele, un zbor de control si pe la 8.10 am intrat la banuieli fiind singurul de pe camp. Noroc cu Vasile Pop care m-a salvat cu locatia corecta. Si anul asta a fost vant, tare si rafalos, genul de vant pe care la camp in WE nu prea zburam. Da acum am zburat ca asa e la concurs. Noroc ca nu am avut soarele in ochi.
Participare numeroasa, de fapt mai multi decat anul trecut si cei mai multi adunati la un concurs de modelism in ultimii ani. Se pare ca lumea tanjea dupa o intalnire. Modelele cam la fel ca in anii trecuti dar si niste modele noi, de pilda Slite RES facut din kit evident, Gelu a avut un model nou termic cu aripa de 2m de la RES, un EZglider cu motor termic, marinaru cu un model nou contructie clasica imbracat in hartie si emaita (dar a zburat tot cu nemuriciul pe care il stiu de cand il stiu pe marinaru).
Eu am fost cu vechiturile mele: Radian pentru Optimist electric si Dynamo, Orion si kleine Uhu pentru RES. Cu Radian am luat locul II lejer, pentru RES m-am jucat pe indelete cu toate planoarele si sandourile, am avut timp mort din belsug. Am exersat lansari cu vant mult in still zmeu cu multa acceleratie din tensiunea elasticului - lansari foarte bune - Dynamo a fost excelent. Orion e mort, arata bine, e simpatic, o placere sa-l construiesc dar ca planor nu face doi bani.
Ce face toti banii insa e planorul Flamingo de la Sierra proiectat de Big, de altfel Mihai Suppy a si luat locul doi cu el pe merit.
Cateva poze:
glider score manual
modele
diverse
Aceasta postare a fost editata de stiganas: 05 September 2020 - 08:48 PM