Am fost scurt la vorba caci am plecat seara din Iasi - cu oprire in Bacau si am ajuns acasa pe la 12. Drumul a fost mai putin rau decat ma asteptam, nu conduc relaxat noaptea. De data asta am ales sa vin de vineri, am stat la hotel Coral (unde e bine si ieftin si foarte aproape de camp).
A fost OK dar sa mergi vineri dupamasa din Bucuresti in Moldova nu e prea relaxant, avantajul a fost ca nu aveam ora tinta de ajuns.
Nu mai repet inca odata cu amanunte, concursul a fost organizat ca la carte. Asa ca sfat directorul de concurs trebuie sa fie mai clar si mai ferm (asa ca Iulian). Adica dimineata la prima intalniresa sa zica clar - sunt Vasile (sau Iulian, sau Edy) - eu sunt directorul acestui concurs - astea sunt regulile, intrebari/cometarii -- bun la treaba.
Chestii picante.
Prima grupa/primul zbor s-au ciocanit bine la lansare Cristi si Sebi (din pacate cu daune serioase). Noi am fost doar 5 pe grupa dar poate ar trebui sa adoptam regula de la mondial: primele 3 secunde zbori drept in fata, dupa aceea te duci unde vrei. A fost singurul incident.
TravelAir a venit pe teren fara pic de intarziere, avea chiar timp de un zbor de reglaj. Toate lumea a fost uimita dar totul a revenit la normal cand a descoperit ca statia era acasa, la Vaslui. Iulian de la Aerostar nu avea statia (Turnigy) legata la planor. Dupa 3 ore de munca a fost setata aproape bine, oricum zburabil.
Au fost Xplorere mai toate dar frate ce diferenta intre ele. Xplorer I e o caramida, te intrebi cum zburau stramosii nostrii cu el o runda completa iar Explorer BF cu coada in V e din alta lume. Silviu a fost baiat bun (ca de obicei) si cine a vrut l-a zburat de test. Xplorerul meu F5J (cred ca 2.5) e o caramida greu manevrabila pe langa ultima generatie. Asa, de la an la an nu pare ca sunt schimbari radicale dar daca compari modelele care au 5 ani intre ele ramai cu gura cascata.
Juniorii ne bat de ne rup. Au mana mai buna, ochi mai buni, mai multa experienta, zero stres. Stefan e foarte ambitios, Sebi e foarte relaxat si Matei e foarte serios. Foarte, foarte buni. Sebi mi-a fost arbitru/helper la doua runde si vede termica de nu e adevarat.
Aceasta postare a fost editata de stiganas: 09 September 2019 - 10:41 AM