Jumper T16 ...statia anului 2019
Postat 10 July 2021 - 11:16 PM
Losi LST XXL
Kyosho Mad Force Xtra long and Xtra wide
Postat 11 July 2021 - 07:56 AM
Tzicul, la 10 July 2021 - 09:14 PM, a spus:
Eu am Jumper T12+, si am facut o experienta mai demult cu un receptor FS-iA6B. RSSI nu funciona bine cu acest receptor, asa ca l-am trecut pe linie moarta din prima.
Iti recomand sa schimbi receptorul, cel mai bine cu un FrSky.
Postat 11 July 2021 - 08:19 AM
Ok, și ce receptor ai recomanda? 6 canale maxim, PWM si telemetrie
Losi LST XXL
Postat 11 July 2021 - 08:30 AM
Tzicul, la 11 July 2021 - 08:19 AM, a spus:
Ok, și ce receptor ai recomanda? 6 canale maxim, PWM si telemetrie
Eu am luat in ultima vreme G-RX6 si G-RX8, dar poti alege altceva si fara variometru. Eu le cumpar de AICI.
Postat 11 July 2021 - 04:59 PM
elicopterele mele http://www.rhcforum....-mele-stiganas/
Postat 11 July 2021 - 07:31 PM
Ma gândeam să încerc ceva din zona de preț Radiomaster, Jumper, nu m-aș arunca direct la FrSky. Doar în ultimă instanță aș cheltui peste 350€ pe receptoare, am altele acum mai importante.
Deci, este cineva dispus să împrumute diverse receptoare? Cât mai multe, cu atât mai bine. Cu mulțumiri anticipate
Losi LST XXL
Postat 11 July 2021 - 07:49 PM
Postat 11 July 2021 - 08:06 PM
Losi LST XXL
Postat 11 July 2021 - 08:08 PM
Tzicul, la 11 July 2021 - 08:06 PM, a spus:
Postat 11 July 2021 - 08:14 PM
Aceasta postare a fost editata de Tzicul: 11 July 2021 - 08:14 PM
Losi LST XXL
Postat 05 September 2022 - 08:10 AM
37150375-366f-4b05-9c5b-dce24e71c982.jpg (80.95K)
Number of downloads: 33
Merge beton cu ultima varianta de EDGE TX (acum 2.7.1)
Radioking a disparut asa cum a aparut (de nicaieri) dar destui au cumparat-o pentru pretul mic. Astazi e ca si cum nu ar fi existat. Dupa doi ani am hotarat sa risc si am facut primul update ever si anume la EdgeTX.
Am folosit profilul de Jumper T18.
Pot raporta cu mandrie ca merge beton, mult mai bine ca inainte. Toate sunt la locul lor, touch screen-ul merge, facut si update la modulul radio - o placere.
Postat 05 September 2022 - 11:20 AM
Cu receptoarele am facut curatenie acum ceva timp, am renuntat la receptoare Flysky ... e in curs de curatenie si colectia de receptoare compatibile FrSky D8 (cu mici exceptii , recptoare cu Sbus ptr drone).
Am hotarat sa ma limitez la statii cu Ethos pentru planoare (2 statii FrSky X20 si 2 statii Jumper T16 modificate pentru Ethos si cu modul radio intern FrSky ISRM pentru ACCESS ...practic niste versiuni "compatibile aproape identice" cu X10E) si la doua "piticanii" pentru drone (FrSky X-lite si Jumper T-lite).
Vor fi disponibile pentru vanzare 2-3 statii RadioMaster & Radioking:
- 1 bucata RadioMaster (versiunea cu Hall si touch screen) ...poate fi livrat cu OpenTX original sau OpenTx ultimul sau EdgeTX ultimul
- 2 bucati Radioking (ambele cu Hall, unul cred ca e cu touch screen si unul fara dar trebuie sa verific)...poate fi livrat cu OpenTx original sau OpenTX ultimul sau EdgeTX ultimul.
De precizat ca la Radioking ele vin "din fabrica" cu modul JP-4-in-1 (adica multiprotocol), pentru cele 2 statii am cumparat module JP-5-in-1 de la Jumper (care au si modulul de 900 MHz montat), as prefera sa le vand in configuratia JP-5-in-1 montata si cu JP-4-in-1 ca piesa de schimb/rezerva dar pot sa le vand si doar cu un modul montat (fie JP5in1 fir JP4in1 original) si pe celalalt sa il scot la vanzare separat.
La cerere pot sa modific statuiile sa accepte un modul extern FrSky R9M 2019 (care sa utilizeze protocolul ACCESS pe 900 MHz)...din pacate nu exita modul externe pe 2.4 GHz cu ACCESS si modificarea statiei pentru upgrade cu ISRM nu este triviala si nu ma bag sa o fac la statiile astea 2-3.
Deci...daca sunteti interesati de statii NOI l(nefolosite, au stat in cutie) la preturi DECENTE (pretul cu care au fost cumparate anii trecuti ...nu preturile de acum) si cu ceva upgrade-uri ... butonul de PM abia asteapta sa fie folosit.
Postat 06 September 2022 - 09:50 PM
Postat 02 November 2022 - 04:35 PM
Ma poate ajuta cineva cu informatia care ar fi AUX portul serial la T18/TX18S ? Asi dori sal folosesc cu un receptor S-BUS in mod trainer.
Am TX18S cu EDGETX 2.7.1.
Multumesc !
OMP M1
T-REX 250 FBL
V911, V977
Piper Cub J-3 By Dululutu
F22 Raptor (depron Restie)
Cessna 400 1,4m (FMS)
EXTRA 330 36" (depron)
F4U-Baby
P40-balsa (RIP)
X4M380L, E010s
Postat 05 November 2022 - 11:57 PM
freefly, la 02 November 2022 - 04:35 PM, a spus:
Ma poate ajuta cineva cu informatia care ar fi AUX portul serial la T18/TX18S ? Asi dori sal folosesc cu un receptor S-BUS in mod trainer.
Am TX18S cu EDGETX 2.7.1.
Multumesc !
OMP M1
T-REX 250 FBL
V911, V977
Piper Cub J-3 By Dululutu
F22 Raptor (depron Restie)
Cessna 400 1,4m (FMS)
EXTRA 330 36" (depron)
F4U-Baby
P40-balsa (RIP)
X4M380L, E010s
Postat 16 October 2024 - 11:10 AM
https://www.banggood...-p-2020883.html
https://www.banggood...-p-2020885.html
https://www.banggood...-p-2020892.html
Acum si cu cateva briz-briz-uri in plus:
1. AI voice assistant.
2. Programmable colorful aperture.
3. Remote control security guard.
4. Physical control.
Acum 5 ani m-a costat T16 in jur de 150 de EUR. Acum la 160 EUR ai in plus touch screen capacitiv (vechile statii parca aveau rezistiv), 4-in-1 sau ELRS, LEd-uri in jurul ghimbalului, accelerometru / gyro (probabil pentru control camera la drone), voice control/AI. Eu zic ca merita pe hartie, sa vedem si fizic cate parale face...
Postat 23 October 2024 - 06:41 AM
Am un Taranis X9D la care am montat un modul long range R9 si folosesc receptor R 9 Mini OTA
Merge tot insa la telemetire nu afisaza decat RXBat . As vrea sa imi afiseze si tensiunea bateriei eventual cu un device care se monteaza suplimentar .
Nu stiu daca se poate si la ce pini ar trebui montat.
Pe Youube am vazut ca la drone conecteaza la F Port , dar cu receptoare R9MM .
Stie cineva daca se poate si cum la R9 Mini OTA ?
Multumesc pentru raspuns.
Ciao Sorin
Postat Astazi, 02:03 PM
Per total lasa impresia de "copil nelegitim RadioMaster". Cred ca a fost ceva suparare pe la Radiomaster cand a aparut statia asta, pe youtube Painless360 zice ca la un moment dat Jumper si RadioMaster s-au cam despartit in conditii destul de amiabile (ceva nepotrivire de viziune asupra modelelor sau cam asa ceva) iar HelloRadio e scoasa de un tip care a lucrat la RadioMaster dar care a colaborat si cu Jumper pentru a scoate statia asta.
Eu am luat-o la un pret f bun, am "profitat" de o inversiune de pret de la BangGood la lansare (varianta simpla era pe la 180-185 EUR si Pro pe la 160 EUR ...intre timp au recitifcat "eroarea" si varianta simpla e pe la 170-180 EUR iar Pro pe la 195 EUR cu Max la 260 EUR) ...ma rog, eu am luat Pro la un pret f bun (160 EUR).
Pe scurt: Radiomaster are 2 modele Tx16S, ala normal de 200 USD si Max de 380...dar cand faci checkout cu taxe si shipping ajung la minim 250 USD respectiv 450 USD .in EUR asta inseama ceva gen 235-240 EUR respectiv 425 EUR.
Deci modelele HelloRadio sunt mai ieftine cu 75 EUR (cel normal) sau 175 EUR (cel Max). Adica de Max-ul de la RadioMaster isi iei un Max de la Hello (care are chestii in plus) si de diferenta iiti mai iei o statie normala sau chiar Pro.
(In paranteza fie spus, o pereche de ghimbaluri full metal CNC pe filerea Jumer / RadioKing este cam 50 de EUR).
Cu alte cuvinte istoria se repeta: Jumper l-a adus pe FrSky cu picioarele pe pamant, RadioKing a venit apoi si ne-a aratat cat de ieftina poate fi o statie cu placi Jumper T18 dar cu plastic ieftin ... si HelloRadio vine cu o statie de calitatea RadioMaster dar mai ieftina si cu chestii in plus (asa la prima vedere: touch capacitiv, microfon, voice control. gyro / accelerometru, ghimbaluri cu LED-uri, gauri in carcasa pentru reglaje ghimbal). Si toate astea la un pret SUB RadioMaster..
Cam asta e stratificarea pietei pe zona OpenTx/EdgeTX:
- 50-100 USD/EUR: jucarele gen Jumper T-lite si RadioMaster Pocket ("nepotelele" mamei Omida...pardon... Q7 ..adica clone ieftine FrSky X-lite , ecran mono mic)
- 100-150 USD/EUR: adevaratele urmase ale mamei Omida: Jumper T12. RadioMaster Tx12, RadioMaster Boxer si cate or mai fi (toate cu ecran mono mediu) ...din pacate din categoria asta de pret a "promovat" la categorie superioara RadioKing (care era cam singura pe aici clona de X10 cu ecran color ba chiar in unele variante si cu touch)
- 150-200 USD/EUR: a intrat aici RadioKing pentru nostalgici si " the new kid on the block" HelloRadio (cu doua modele: V16 si V16 Pro)
- 200-450 USD/EUR: RadioMaster (cu 2 modele: Tx16S Mk2 si Max) .
.. tot pe aici se joaca si FrSky X14 / X14S / X18 / X18S dar astea sunt cu EthOS
- 450-1500 USD / EUR : diverse variante FrSky X20 cu EthOS.
(Pe la 150-200 EUR exista si doua prototipuri de Jumper T16 cu EthOS ...adica statiile mele T16 au fost modificate hardware si am instalat EthOs pe ele ... dar asta e alta poveste).
Cam atat deocamdata: HelloRadio V16 cu un combo 4-in-1 / ELRS (unul intern si celalalt exten, nu prea conteaza ordinea adica unde e amplasat) devine cea mai buna statie sub 200 EUR.
Aceasta postare a fost editata de ender67: Astazi, 02:06 PM
Postat Astazi, 03:53 PM
- vine cu EdgeTx dar o versiune ciudata: "FW: edgetx-v16" / "VERS: 2.10.1-selfbuid (403bdda7)" / "DATE:2024-09-25" / "Time:14:55:31" / "OPTS: crossfire, ghost,afhds3,noheli,internalmulti,internalaccess,multimodule,lua,luac,cli,passthrough"
-pe site-ul EdgeTX apare listat la "Manufacturer supported : HelloRadioSky V16 (support planned for v2.11)" ("The development and support for EdgeTX is conducted by the hardware manufacturers themselves. All changes made by the manufacturer are then submitted for review and inclusion into the main EdgeTX codebase."). Ca idee: 2.10.1 e din 31 mai, 2.10.2 e din 1 iulie .... deci la softul statiei s-a mesterit candva prin luna iunie. Din punctul meu de vedere e OK sa ai un soft "aproape ultimul" si faptul ca producatorul lucreaza cu echipa EdgeTX sa fie suportat oficial in urmatoarea versiune majora.
- ecranul face toti banii (ma refer la stralucire, contrast si raspuns la touch ... se vede diferenta de ecran capacitiv ...rezolutia e aceasi ca la toate clonele de X10)
- daca te plictisesti pe camp te poti juca cu LED-urile si le poti controla cu cele 6 butonase: pe pozitia 1 e o culoare dinamica in functie de modul cum actionezi ghimbalurile, pe 2-3-4 sunt statice R G si B (adica 2 rosu, 3 verde, 4 albastru), pe 5 sunt "sclipici rosu albastru" (adica cercurile sunt formate din mici segment alternante rosu si albastru si care se schimba rapid) iar pe 6 e "hai ia o pauza ca m-am plictisit de LED-uri".
- inca n-am testat partea de voice control si cea de gyro ..poate mai tarziu
- am vazut ca mai are si niste protectii pe "charge protect", "internal module protect" si "external module protect" (astea la mine sunt setate pe 1 A intern multiprotocol si 3A extern).
Am uitat sa spun: ambalajul intern (sub cel de carton) e din elapor / polistiren negru din 2 bucati, similar cu cel de la RadioMaster - ii pui un duct tape negru pe post de balama si ai si cutie de transport.
HelloRadio V16 Pro / Max devine "statia amiral" de la EdgeTx, adica cea mai bine dotata. Si cosmarul RadioMaster nu se termina aici ca pe block-start pentru EdgeTX 2.11 am vazut ca mai apare o alta clona de X10/T16 si anume FatFish F16. Asta iar este o statie interesanta pe care am vazut-o pe net la 169 USD simpla (ELRS) si 199 USD "with RX5808 video receiver" (aici se baga pe teritoriul FrSky X20HD ...ma rog, nu e chiar HD dar e destul de interesant). Nu mai stai cu ochelarii FPV, cu un switch ai feed-ul video pe ecranul statiei destul de decent (ziceau ceva de 1000 nits adica megre bine si in soare).
S-au dus naibii primele de Craciun la RadioMaster (ma rog, de anul nou chinezesc...intelegeti voi)....
Aceasta postare a fost editata de ender67: Astazi, 03:56 PM