Modelism - RHC Forum: Valoarea unui model - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Valoarea unui model

#1 Useril este offline   old-boy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 887
  • Inregistrat: 13-June 03

Postat 01 March 2006 - 11:30 AM

S-a discutat mult in alte subiecte despre modele de mii de euro sau despre modele de zeci de euro. M-ar interesa parerea membrilor acestui forum despre modele folosite ca si zbor de placere, relaxare nu intra in discutie modelele pentru concursuri.
Tot mai bine pe picioare cand te sprijini pe pamant
0

#2 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 01 March 2006 - 11:39 AM

Da'... ce idee buna !! :)

Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#3 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 01 March 2006 - 12:10 PM

E o discutie delicata si f.f. subiectiva. Io consider ca orice model iti aduce satisfactie intr-o anumita masura. Pe masura ce capeti experienta in pilotaj incepi sa "simti" cand un avion zboara bine si altul nu. Ala face nu stiu ce tonou singur alaltu vine la aterizare prea tare altul se angajeaza aiurea... etc
De aici vine diferenta. Unii priceputi si cu timp pot sa construiasca de la 0 un model care sa zboare brici. Io de ex nu am experienta multa in construit si sincer nici chef si nici timp. Atunci incepi sa cumperi .Poti sa cumperi un ARF la ieftin gandit de chinezi (f. important de cine e gandit) sau unul gandit de niste constructori cu experienta ( asta din urma fiind ala mai scump... pt ca platesti si designul nu numai mana de lucru si materialul).

Depinde mult pretul si de marimea modelului, mai mult material , motor mai mare servouri mai puternice. Nu cred ca o sa gasiti model de 2.5 m anvergura si sa coste 3 milioane lei.
Ce e aiurea e ca poti sa ajungi sa dai o grada de bani pe un model care nu zboara bine, d'aia exista kit review ca sa ne ghidam si noi dupa altii.

Asa ca prefer pana una alta modele mici dar mai bine facute si mai bine gandite implicit zboara mai bine. Consider ca am gasit echilibrul intre cost si satisfactie adusa. De altfel nu cred ca exista cineva sa aiba multi bani sa sa cumpere modele ieftine ( plecand de la premisa ca ieftin nu e tocmai f. bun .. bineinteles ca exista si exceptii ).
DT
0

#4 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1784
  • Inregistrat: 13-March 04

Postat 01 March 2006 - 12:12 PM

Cessna domnilor... ieftin elegant durabil. Zbor placut fara riscuri prea mari.
ECO 16 daca ai simulator la greu in spate fo cateva ore bune... merge ok. Ieftin.... si ca orice elicopter nu prea durabil.
Invata repede si aplica...tot repede!
0

#5 Useril este offline   Ady13 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 364
  • Inregistrat: 27-January 04

Postat 01 March 2006 - 12:47 PM

Eu am si modele scumpe si ieftine (calimero si nu numai). Cand vreau zbor de placere, ies cu heli, cu extra 300. Cand vreau relaxare (la iarba verde cu prietenii de ex.) cu calimero.

Aceasta postare a fost editata de Ady13: 01 March 2006 - 12:48 PM

Orice om are.... un dram de nebunie!
0

#6 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2453
  • Inregistrat: 28-February 05

Postat 01 March 2006 - 12:52 PM

Formosa si Ez zic ca aduc satisfactii la preturi excelente.
Sunt usor de reparat.... :)

Iar apropo de ce zicea Silviu ca la 800 euro ia un super elicopter...
Sunt de acord si cu asta ... dar dupa o anumita perioada de timp petrecuta in mediul modelistic am constat ca satisfactia vine nu numai din zbor ci si din conceptie, constructie...
Cautarea materialelor, alergatura dupa prelucrari .... face de multe ori parte din farmecul unei jucarii "home made"

Aceasta postare a fost editata de Dragut: 01 March 2006 - 01:00 PM

0

#7 Guest_esox_*

• Grup: Guests

Postat 01 March 2006 - 01:23 PM

Pentru un modelist constructor valoarea modelului e cu totul alta, avand in vedere legatura sa zicem sentimentala care se formeaza in cursul timpului petrecut "impreuna" pe durata constructiei.
De asemenea pentru un modelist cu posibilitati financiare reduse un model mai ieftin poate fi foarte valoros, stiti voi de ce, pe cand pentru unii, care isi pot permite sa cumpere modele cand vor, pierderea unuia nu e asa mare catastrofa.
0

#8 Useril este offline   Yak 52 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 272
  • Inregistrat: 12-November 04

Postat 01 March 2006 - 02:07 PM

Eu cantaresc valoarea unul aeromodel NU in RON sau EUR, ci mai degraba in numar de zboruri, zile pe cimp si amintiri de evenimente frumoase care am avut cu el. La fiecare model sint alte amintiri si la cativa ma si amintesc detali de zbor sau cum a fost vremea in ziua respectiv etc. Cu cite mai multe amintiri adun cu atit mai valoros imi devine un model.

Aceasta postare a fost editata de Yak 52: 01 March 2006 - 02:08 PM

0

#9 Useril este offline   old-boy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 887
  • Inregistrat: 13-June 03

Postat 01 March 2006 - 08:44 PM

Pana acum majoritatea v-ati referit mai mult la valoarea sentimentala care cred si eu ca primeaza, dar de fapt ce vreau sa aflu de la cei care zboara mai multi impreuna, daca valoarea in euro a modelului influenteaza comportarea celui cu statia in mana ??
Tot mai bine pe picioare cand te sprijini pe pamant
0

#10 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2453
  • Inregistrat: 28-February 05

Postat 01 March 2006 - 09:34 PM

in iasi suntem la egalitate! :lol:
0

#11 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 01 March 2006 - 09:59 PM

Radu_, la 1 Mar 2006, 12:12, a spus:

Cessna domnilor... ieftin elegant durabil. Zbor placut fara riscuri prea mari. ...

Subscriu !!!
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#12 Useril este offline   sic1 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 26-September 05

Postat 02 March 2006 - 02:42 AM

old-boy, la 1 Mar 2006, 20:44, a spus:

Pana acum majoritatea v-ati referit mai mult la valoarea sentimentala care cred si eu ca primeaza, dar de fapt ce vreau sa aflu de la cei care zboara mai multi impreuna, daca valoarea in euro a modelului influenteaza comportarea celui cu statia in mana ??

clar ca in primul rand te gandesti ce inseamna pentru sufletelu tau masinaria ce zboara p-acolo, dar daca intrebi de valoarea aialalta cred ca o zburatoare de vreo n...de mii de euroi se zbenguie mai naravasa pe cer de la tremuratul degetelelor pilotului din cauza de la emotiile provocate de gandul ca banii aia ce zboara acolo s-ar putea sa zboare de tot daca nu-i zbori frumos !!!
0

#13 Useril este offline   Yak 52 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 272
  • Inregistrat: 12-November 04

Postat 02 March 2006 - 05:55 AM

old-boy, la 1 Mar 2006, 20:44, a spus:

daca valoarea in euro a modelului influenteaza comportarea celui cu statia in mana ??

Daca te amintesti de Thomas care vinea din Germania si la Cluj o data, stiai ca zboare foarte jos si acrobatic cu deproane si modele mici. Daca vedeai cum zboare cu modele mari de 3metri cu motoare de 150ccm iti dadeai seama ca zborile sint mai conservative, mai cu prudenta, in inaltimea mai mare si mai putin riscante. Asa face , cred ca fac toti. cu cit este mai scump cu atit zburam mai concentrat.

Pemtru cei avansati un cessna sau un calimero numai sint interesante sa fi zburat, ci ca sa plictisesc mai mult cu aparatele astea de cat se relaxeaze.

Aceasta postare a fost editata de Yak 52: 02 March 2006 - 05:57 AM

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro