Imi cer scuze anticipat, e o postare mai off-topic. Pun "pre-anuntul" aici ...pentru ca de fapt nu e (inca) un anunt de vanzare. O explicatie e necesara.
Cei care ma cunosc stiu ca sunt un fel de "colectionar" de modele F3J & F5J (side statii...dar asta e alta "belea", nu e vorba de statii acum). Si imi place sa construiesc (si sa mesteresc la statii). Imi place sa studiez modelele "de firma" ca sa vad cum sunt facute si sa incerc sa fac(em) modele similare. cu late cuvinte incerc sa invat si sa trec mai departe la altii cunostintele acumulate.
Cand am considerat ca am invatat de-ajuns despre un model si nu mai are "secrete" pentru mine (bineinteles dpdv constructiv) le-am dat mai departe si intotdeauna sub pretul cu care le-am achizitionat. Asa mi-au trecut prin mina si au ajuns la alti colegi) 2 DLG-uri (noi: un model Hobbyking si unul de la Horejsi absolut unicat, nu il gasiti la vanzare, era prototipul cu kevlar si disser ridicat chiar de la sediul din Plzen), 3 Pulsar-uri (2 de 2 m, unul nou F3J si unul F5J si doua tipuri de cozi normala si in V...si Pulsarul de 3.2 m pe care l-am adus tocmai din mijlocul Italiei...la intoarcerea de la un job din Franta), un Eraser F3J, un Xplorer F5J (dar construit solid ca participa si la F3H ..e batranul Xplorer galben pe care il mai vedeti pe la campinoatele nationale F5J si F3J) ...si un Viator F5J. Ce vreau sa intelegeti: nu sunt samsar de modele si nu fac bisnita. si cred ca persoanele care au cumparat modele (sau taietoare laser) de la mine pot sa confrme.
Inca mai am o colectie (prea) mare de modele: am un sigma de 2 m (nemontat). 2 Xplorer (de 3.7 si 3.8 m ...dar din combinatie de planurti centrale si varfuri pot obtine si 3.5 m si 4 m), 2 Ultima (varianta 1 de 4 m si varianta 2 de 3.6 m), un Shadow 2 (model de baza F3J si cu fuselaj suplimentar pentru F5), un Viator (nemontat) si o Crozilla.
La un moment dat aveam 2 Viator (unul nemontat si unul imprumutat) si am renuntatla un Viator ca sa pot sa cumoar Crozilla.
Si acum (dupa explicatiile preliminare) ajung la miezul postarii: Viatorul "imprumutat/vandut" s-a intors la mine. Si nu am nevoie de 2 viator, imi ajunge doar unul singur.
Pentru cine nu stie ce e Viator: este un "hibrid" intre F3K si F5J (dar NU este F5K).Un constructor rus de DLG-uri (cred ca e din Krasnodar) a scos un model de F5J de 3.16 m anvergura cu aripa din 4 segmente. Practic varfurile unui DLG cu inca doua segmente. E un model cam de 650-700g in "kit" si in jur de 1000 g gata de zbor. Semnalizeaza termica foarte bine(aproape ca un DLG) dar are si penetrare buna. E construit robust si accepta si balatst daca e nevoie. De ce e in stare: cu un pilot bun (Bogdan) tin minte ca a fost pe locul trei la CN F5J (in conditiile in care locurile 1 si 2 au fost Explorer de 4 m ultima generatie si a fost o vreme foarte aiurea).
Deci am un Viator nou si unul "veteran" dar in stare foarte buna. Cel "vechi" construit cu componente OK: con de metal cu aerisire, pale Aeronaut, ESC YEP de 30 A. Emax-uri slim la aripi dar are MKS la directie si profundor. Iar cel nou e asa cum a venit din Rusia.
Trebuie sa adaug faptul ca avand in vedere lista lunga de asteptare modelul asta are succes. euy am avut norocul sa cumpar modelul nr 2 (deci primul model vandut) si inca unul la scirt timp dupa primul. Pe forurile germane se mentioneaza de doua ori 1.5 ani de asteptare (comandat fie de la prodicator fier de la distribuitor german Pollack ...und epretul e de 1000 de EUR):
https://www.rc-netwo...11816948/page-5
https://www.modellba...page=viator-f5j
Cum spuneam: nu am nevoie de 2 Viator. Nu fac bisnita dar vreau sa imi recuperez "investitia". Si asta dintr-un motiv foarte simplu: nu voi beneficia EU de acest bani...vor fi folositi in scopuri caritabile.In Prahova (eu sunt din Ploiesti) a sosit un transport de vreo 70 de copii 9rfani din Ucraina (de la casele de copii din Odesa). Am aflat de asta dupa ce facusem aranjamentele financiare pentru recuperarea modelului (asta inseaman ca nu pot sa ajut financiar copii aia ACUM pe cat as dori). A fost azi sotia cu asternuturi si haine si mi0a zis ca sunt donatii de alimente si chiar electrocasnice (cibneva cumparase o masina de spalat noua...bravo lui,om chibzuit, hainele de la 30+ copiii dintr-o casa din asta ca sunt impartiti in vreo 3 locuri in Prahova trebuie spalate). Luni voi trece pe acolo sa vad daca pt sa le duc niste calculatoare, carti, poate un televizor si sa vad poate facem niste ore de limbi straine, modelism, electronica si calculatoare.
Cam asta ar fi: vand un Viator pentru scopuri caritabile. Stiu ca sunt putini interesati in Romania de asa ceva . Vreau sa precizez un lucru: nu fac bisnita, daca se face tranzactia va fi la un pret corect. Nu tin neaparat sa il vand rapid sau in Romania, daca il scot pe RCGroups la vanzare la un pret decent dispare in secunda doi avand in vedere faptul ca e cam "Unobtanium" (vorba lui Renato). Daca nu ma contacteaza nimeni in 1 saptamina la jumatatea lunii martie vor aparea anuturile pe RCGroups (2 anunturi, unul pentru modelul nou si unul pentru cel construit ...daca se vinde un model celalalt va fi retras de la vanzare, vreau sa pastrez un Viator).