Proiectul original are anvergura de 2.5 m si coarda centrala de 20 cm.
L-am scalat (2m in loc de 2.5 m), l-am "eliptizat" (adica am facut abstractie de modul cum varia forma in proiectul original, forma aripii va fi eliptica) si l-am "apaltizat" (am facut abstractie de unghiul diedru din proiect ca de fapt semiaripile sunt plate).
Semiaripa are 100 x 20 x 1.43 cm.
se iau doua blocuri de balsa de 15 mm (sau mai bine de 20 mm), se lipesc cu epoxi pentru a forma un bloc compact de 100 x 20 x 1.5 (sau 2) cm si se frezeaza cu spor.
Ca sa pot pune aici ceva mai mult decat un screenshot am facut un model cu rezolutie mica (100 de puncte in loc de 500 pe lungimea corzii si "felii" groase de 50 mm in loc de 5 mm asa cum folosesc in mod normal la calculul matritelor), am mai facut si conversia text-> binar a fisierului STL si a rezultat ceva de 419 KB ce poate fi atasat (sper) la forum.
Pentru vizualizare STL va recomand Papa's Best STL Viewer (https://papas-best.com/stlviewer_en), la mine in Windows 7 merge foarte bine, incarca rapid inclusiv fisiere mari de sute de mega.
Ca de obicei, salvati fisierul, stergeti extensia .txt, deschideti cu viewer-ul de fisiere STL.
Retineti ca asta e o forma foarte bruta - cam de 50 de ori mai grosiera decat fisierele ce vor fi utilizate la frezare.
Enjoy! (pina cand vom prodce ceva praf de balsa).
Fisiere atasate
-
wingright-binary.stl.txt (419.81K)
Number of downloads: 10