Pagina 1 din 1
Mandarină rotativă Proxxon DB 250 Adaptor
Postat 28 May 2018 - 06:50 PM
Postat 29 May 2018 - 01:39 AM
Daca am priceput bine ce doresti, il gasesti pe net cu denumirea de varf rotativ (sau rotitor) de centrare (sau varf de centrare desi strungarii ii spun doar con rotativ) in varianta cu capete amovibile, sau cu capete de schimb. De exemplu: "Set varf rotativ de centrare, cu capete de schimb" la akkord.ro
Dar nu-i chiar ce vrei, cu mandrina in capat. Daca ai strungul si chiar doresti mandrina rotativa, poti sa construiesti cu atentie adaptorul si-l montezi in suportul conului (inlocuiesti conul) dar cred ca vor fi probleme cu centrarea. Adica o sa se cam adune toate abaterile de pe traseu... Strungarii isi fac singuri acel con, in functie de ce au de prelucrat foarte des. Altfel, merg pe gaura de centrare si con normal. Spor la treaba.
PS. Daca tot lucrezi arbori, vezi de o lineta fixa si ai posibilitatea sa faci bine gaura de centrare apoi sa folosesti con normal. Fa-ti socoteli cum este mai ieftin si vezi cum e mai bine.
Dar nu-i chiar ce vrei, cu mandrina in capat. Daca ai strungul si chiar doresti mandrina rotativa, poti sa construiesti cu atentie adaptorul si-l montezi in suportul conului (inlocuiesti conul) dar cred ca vor fi probleme cu centrarea. Adica o sa se cam adune toate abaterile de pe traseu... Strungarii isi fac singuri acel con, in functie de ce au de prelucrat foarte des. Altfel, merg pe gaura de centrare si con normal. Spor la treaba.
PS. Daca tot lucrezi arbori, vezi de o lineta fixa si ai posibilitatea sa faci bine gaura de centrare apoi sa folosesti con normal. Fa-ti socoteli cum este mai ieftin si vezi cum e mai bine.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 29 May 2018 - 01:42 AM
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
Postat 31 May 2018 - 08:18 AM
În general, pe strung, un capăt al piesei de prelucrat se prinde în "Universal", iar celălalt capăt se ghidează cu un con rotativ montat în "Păpușa mobilă". Mandrinele au ca destinație prinderea altor scule cum ar fi burghiele, amborii, freze, etc. O mandrină rotativă nu este practică pentru că există permanent riscul să se slăbească - se desfac bacurile din cauza rotației și a vibrațiilor. Mai bine ne spui, sau pui o poză cu ce și cum vrei să prelucrezi și-ți dăm o soluție.
URA şi la zbor fofezelor !
Postat 02 June 2018 - 12:30 PM
Demonteaza un con rotativ si fa-ti undeva in loc de con pentru gaura de centrare (ala mai des intalnit), o piesa sub forma de palnie, cu dimensiunile dorite, si inlocuiesti... Sau poti face chiar adaptor pentru o mandrina mica. Cred ca pentru mandrina este mai simplu. Oricum, e mai ieftin. Altfel, gasesti cum ziceam set de varfuri rotative cu capete amovibile, dar nu cred ca e cazul... Construieste singur adaptorul pentru mandrina. Parerea mea.
PS. Cred totusi ca mandrina la capatul opus nu te va ajuta mult. Trebuie invartita de materialul moale si cand ajungi la diametre mici o sa se rupa totul.
PS. Cred totusi ca mandrina la capatul opus nu te va ajuta mult. Trebuie invartita de materialul moale si cand ajungi la diametre mici o sa se rupa totul.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 02 June 2018 - 12:31 PM
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Arata acest topic
Pagina 1 din 1