Silviu a adus si zburat ultimul Explorer ultralight de 4m si 1100g RTF. Giant DLG. Un planor (tot al lui Silviu) a pierdut semnalul cu statie Futaba 8FG (cu FASST) si s-a ciufulit nitel.
Fara contacte in aer dar cateva aterizari destul de dure care s-au lasat cu stricaciuni. Atmosfera de concurs te impinge fara sa vrei. Altfel un aer destul de agitat dar fara vant, de jur imprejurul nostru nori negrii de furtuna.
Ca de obicei la Ghimbav termica cotoioasa si imprevizibila. Silviu a riscat lansari joase si nu a prea mers. Florin din Iasi a mers pe lansari la 150m (are si un planor mai greu cu aripa de F3J) si a maximizat toate mansele.
Eu am avut manse decente, doua usoare si doua muncite din greu cu bule mici de termica la inaltime joasa.
4 manse au fost cu totul pana a venit furtuna.
Surpriza frumoasa - organizatorii (adica Silviu Iordan si Vasile Pop in esenta) ne-au oferit si un gratar meserias la pranz (fratele lui Silviu a fost voluntar la gratar).
Propun ca deacum incolo la fiecare concurs sa se anunte in program si daca e sau nu o masa la pranz (eventual cu meniu atasat). Ca un facut de cate ori vin cu mancare la mine primim o masa meseriasa si cand vin cu mainle in buzunar fac foamea.
Cortul oficial unde ne-am strans cu totii si s-a facut clasamentul/diplomele.