Citisem mai de mult despre miscarea necontrolata a servomecanismelor, in mod aleator.
https://www.frsky-rc...date-accst-d16/
In concurs la CN F5J 2022 Sanpetru, am avut prima problema de acest gen.
Un flaps s-a blocat, dupa oprirea motorului, si planorul a coborat in spirala, cu o aterizare dura pentru fuselaj. Aripa, profundorul si directia au scapat, si toata electronica si bateria, deasemenea.
Anul acesta la antrenamente am mai observat cateodata zvacniri ale flapsurilor, dara de farte scurta durata.
La CN F5J 2023, cu planorul in asteptarea startului (pus sub tensiune) am observat din nou o actionare de scurta durata a flapsurilor, dar de cursa completa.
Acum privind retrospectiv, au mai fost niste evenimente de scurta durata in timpul zborului, inexplicabile din punc de vedere al miscarii stickurilor.
Primul fuselaj a trait 80 de zboruri pina la incidendul din 2022. Celelalte probleme nu au dus la vreun crash, spre norocul meu.
Aveam deja un Radiomaster TX12 cu OpenTX si modul cu CC2500 intern, cumparata gata actualizata. Am actualizat un receptor cu ultimul firmware ACCST D16 2.1.2. Testul a fost ok.
Avand in vedere aceste fapte, am ajuns la concluzia ca trebuie neaparat sa fac un upgrade la firmware pentru modulele 4-in-1, la OpenTX si cardurile SD la cele doua Jumper T12 Plus din dotare.
Actualizarile le-am facut folosind un laptop cu Ubuntu 20.04.