Am cumparat de pe O_x un surub cu bile si piulita aferenta, tip SFU 1605, cu lungimea activa de 1150mm.
Ieri a sosit si l-am montat in axa unui impingator de bara la strung. Ansamblul ruleaza usor.
O mica problema ar fi cind ajunge piulita la cca 200 mm de capatul mort (cel fara cuplajul elastic) pe o portiune de cca 20-30 mm, respectiv pe parcursul a 2-3 rotatii ale surubului, scoate un mic huruit. Practic nu ma deranjeaza.
Am facut si o mica filmare in care se aude acel zgomot, trancanit atunci cind piulita ajunge in acea mica portiune de surub dar nu stiu cum sa o atasez aici.
Sa fie de la roluirea surubului, un pic de ovalizare din fabricatie sau ceva la santurile unde ruleaza bilele?...ca fix cind ajunge in acel punct scoate zgomotul, atit.
Cu ochiul liber nu am reusit sa vad vreo deformare, nici surubul sa fie strimb. Am demontat papusa mobila si am tinut piulita in mana, am actionat surubul si se simte un pic de frinare in acea zona, ceea ce provoaca trancanitul.
O sa afecteze in timp piulita sau surubul??
Am scris celui care mi l-a vandut si mi-a raspuns ca ''piulita trebuie lubrifiata'' B) :huh:
Cam ce ar fi de facut?
Aceasta postare a fost editata de utzy: 13 May 2018 - 10:51 AM