Fun to fly Rapa Rosie 2017 tot acolo!
Postat 05 March 2017 - 10:01 PM
indubitabil si irefutabil, am consultat horoscopul zilele trecute. Invitat fiind de ciobenul de serviciu, insotit fiind de Goghesh, Cosmin si inca o mana (de seama de altfel) de impatimiti de horoscop. Era orele noaptea trecute pe la 12. Si cioBenul avea un calendar. Si oile placide cum le stiti, behaiau pe undeva prin spatele peretelui cu calendarul de care faceam vorbire. Pe calendar insemnat cu creion chimic (mov) o data: 27 aprilie si o dungaaaaaa faina pana pe 1 mai. Anul de gratie evident 2017.
Drept care am hotarat de comun acord cu oile, ciobanul, cainele Virca (fara ca a iesit la penzie) cainele Rex (care inlocuieste pe Virca), si noi cei din cuibul Archaeopteriscilor, sa facem mare minune mare mare festival aeromodelistic! Recunosc si indemnati fain frumos de la spate (mai cu telefonul mai cu codorisca de la corbaci) de unii dintre voi pretinii nostrii de prin tara...
Da, nu-i nici o surpriza si nici o minune: e editia cu numarul 16!
Drept care: daca aveti dorinta, placerea si aeromodelul potrivit va asteptam cu drag si anul asta sa zburam, sa ne veselim si sa povestim cum numai noi cu voi stim a o face!
comitetul de organizatie in desfasurare:
BiG, Cosmin, Goghesh, si restul trupei sustinatoare!
Postat 06 March 2017 - 04:23 PM
elicopterele mele http://www.rhcforum....-mele-stiganas/
Postat 10 March 2017 - 05:49 PM
Ploiestiul PREZENT .
Aceasta postare a fost editata de mihaiagu: 10 March 2017 - 05:50 PM
Edge V2 XL - RcFacory 1.1m electric - functional
Yak 54 -PheonixModel - 1.4m/7.5cm metanol - in lucru
SBACH 2.2m - PilotRC/DLE55RA - functional
Sbach 2.2m - PilotRC,Kit - neechipat +DLE55RA - in lucru
EDGE 1.85m - Pilot RC + DLE30, +servouri SAVOX 1272SG - noi in cutie, urmeaza echipare, cand, nu stiu...
BREEZE PRO - indoor - in lucru
Lazy BEE - 1.5cc - de facut RK
Aeromodel Ehawk-1500,Kit - de facut RK
RX / TX
HITEC AURORA 9
HITEC AURORA 9X
Postat 26 March 2017 - 01:43 PM
Eu vreau FPV si vreau Quad. La ripa cred ca ne-am cunoscut suficient (socializat), eu as merge numai pentru zbor.
PS.
Mie-mi ia cam o luna sa mobilzez echipa. Neveste, finantare, transport, dizlocare de echipament... e un pic mai complicat decit in pustnicie.
Postat 26 March 2017 - 03:28 PM
renatoa, la 26 March 2017 - 02:27 PM, a spus:
Vezi ce greu e sa convingi pe altii macar sa incerce... darmite sa investeasca in steguletze, porti, jaloane... :D
racing ? porti ? eu ? (incerc totusi sa ma exprim in romana, poate daca ma recititi...) De asemenea nu am rugat pe nimeni sa cumpere nimic, doar sa NE organizeze (pe organizatori).
Cine vrea FPV, sa o poata face in cadru organizat. Sunt metode sa zburam impreuna, fara sa cumparam nimic. La in unele locatii (intilniri) ne reuseste.
Tot asa a fost si cind aveam o singura pista, tot asa cind eram cu cristale pe frecvente fixe, ne-am organizat si unii au zburat, alii si-au exprimat regretele ulterior.
Postat 28 March 2017 - 05:00 PM
Nu cereți prea multe organizatorilor...gândiți-vă doar că ei trebuie să care gunoiul pe care noi îl lăsăm în urmă!!, că trebuie să obțină segregarea spațiului aerian, să facă ceaunul de..ce or face ei...(by the way - tocănița de anul trecut a fot bestială!!!)...Și ce e cel mai important - să ne străngă pe toți la un loc!!!
Postat 28 March 2017 - 05:28 PM
De la cort pana la rau sunt 750m, pana la stana 550m
Partea imprejmuita are 150m latura de jos, si se duce 350-400m in sus.
https://www.google.r...88!4d23.5663758
Control al frecventelor nu poate sa faca nimeni la RR pentru FPV.
Dar daca faceti marcarea cu banda de care zicea Mihai, fiti siguri ca toti care vin cu racere vor vedea, si odata intrati acolo vor adera la regulament sau se vor duce sa zboare peste deal, pentru ca deranjul va fi reciproc.
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 28 March 2017 - 05:32 PM
Postat 28 March 2017 - 08:27 PM
Daca la mine faceti referire, inca o data, eu nu vreau racing. Am cerut FPV (adica avion) si sau FPV/quad daca este permis.
Nu mai am virsta si reflexele necesare pentru racing, nu am motivatia sa aflu care e mai bun, nu doresc sa arat nimanui daca sunt (sau nu) mai bun. Eu as vrea sa ma relaxez la ripa. O iau ca o excursie tematica de o zi. Nu mi se pare normal sa vin eu simbata sau duminica si sa ma apuc sa-mi marchez teren acolo si sa stabilesc eu reguli acolo. Daca vreti, pe mine constiinta ma impiedica sa ne organizam, mie asa mi se pare corect. Daca stau 7-8 ore sa conduc, atunci am s-o fac pentru hobby-ul meu, nu pentru moaca nimanui (socializare). De vre-un an zbor FPV, si acuma asta ma intereseaza, locuri si expreiente FPV.
Acuma, eu imi aduc aminte de unele inceputuri, nu ma astept la multe, dar as dori macar sa incepem (incercam) FPV la RR.
PS:
Careva cu mai putine scrupule, ar putea decola un FPV de deasupra poligonului sa zicem si daca pleaca cu VTX de 2W si antena directiva la receptie, nu prea aveti multe de facut in lipsa unor reguli asumate la inscriere. Cam cum era cind lua careva clema pe canalul X, si apoi cauta-l daca vrei sa zbori. Anul urmator ne-am dat numerele de telefon, si a fost mai bine.
O fi libertate dar parca niste reguli chiar ne-ar ajuta pe noi cei care vom fi acolo.
PPS:
La unele intilnirti e posibil FPV. Nu doare si nu costa.
Postat 28 March 2017 - 08:38 PM
Este cea mai safe modalitate sa nu ramai fara video in mijlocul zborului.
De 1 mai este cea mai nesigura perioada a anului pentru astfel de zboruri... fara RTH de incredere.
Chiar si congestia RC este la un nivel care nu vi-l puteti imagina fara scanner. La Bebop s-a vazut imediat, pierdut semnal in nici 30m, cand normal trebuie sa am 150m. Pana nu am scos controlerul mare, care are 4W, nu am putut face un tur de vale.
Postat 03 April 2017 - 08:22 PM
vlad1, la 28 March 2017 - 08:44 PM, a spus:
Nu are rost sa bati atata drum pana la RR. Poti gasi un camp in drumul tau lung de 7-8 ore si acolo poti face FPV cat vrei, fara sa ne vezi moacele noastre, a celor care mergem acolo la RR sa si socializam, sa bem o bere impreuna, si alte chestii de astea pe care tu nu le agreezi.
Postat 05 April 2017 - 07:41 PM