In urma concursului de la Szeged, la Tisza cup 2018, unde ne-am adunat cu mic cu mare, am reusit sa achizitionez noua versiune de Ultima. Ultima V2.
Un planor mult evoluat fata de V1. Atat calitativ cat si din punct de vedere al performantelor.
La prima cantarire, gramele spun urmatoarele:
Plan central : 329.9
Capete de aripa: Stanga : 138.2, dreapta : 133.6
Fuselaj : 170.2
Directie : 26.1
Profundor : 28.5
Accesorii : 68
Diferentele sunt majore. Fuselajul este mai scurt, din doua bucati (am inteles ca va fi si versiunea din 3 bucati), nasul fuselajului fiind din kevlar ceea ce nu ne mai forteaza s ascoatem antelene urat pe afara si totul sa fie in fuselaj. Metoda de montare directie profundor este aceeasi. Partea detasabila are un pinlock care este fixat de aripa(nu se mai lipeste cu scotch ca la Xplorer spre exemplu, nu ca ar fi urat dar este mai practic, pe de alta parte la o schimbare trebuie demontata aripa).
Profilul aripii unul mult mai subtire, nu stiu ce natie este, ideea e ca e mult mai fasnet fata de V1.
Anvergura este de 3.65m la versiunea pe care o detin dar am inteles ca va fi si de 4m, si se zvoneste ca vor sa faca si de 3.3m
Directia mai ingusta dar mai inalta fata de V1 dar pastreaza acelasi profil.
Profundorul este mai mic ca suprafata dar are aceelasi profil.
L-am zburat pe cel existent la Szeged. Este intradevar o diferenta mare chiar de cand pui prima data mana pe el. Virajele sunt mult mai controlate cu mult mai putine comenzi, este mai fasnet si se misca mai rapid.
Mai multe impresii voi comunica ulterior dupa ce il voi monta si il voi zbura.
Keep close
Fisiere atasate
-
IMG_5782.JPG (179.83K)
Number of downloads: 47 -
IMG_5797.JPG (178.56K)
Number of downloads: 49
Aceasta postare a fost editata de Olvi: 16 April 2018 - 07:22 PM