Surprize Surprize,
Cele 2 aripi de RES nu sunt la fel la incastrare au unghi de calaj diferit azi am observat.
Parca nici profilul aripii nu e chiar la fel, nu imi explic deocamdata ce s-a intamplat de montat le-am montat la fel si in paralel.
Ele au venit taiate gata eu am facut Lego si totusi nu potrivesc pe fuselajul planor si nici pe cel electric au unghi de calaj diferit.
Celelalte 2 aripi de Speed si de Thermic potrivesc perfect pe ambele fuselaje, macar aici e ok.
Din ce am observat pana acum gaura unde intra tija centrala ce tine cele 2 aripi pe fuselaj la aripa stanga e mai sus cu 1mm si de aici calajul diferit.
Si cum spuneam se pare ca nici profilul la incastrare (unde il pot verifica punand aripile una langa alta nu e la fel, pe masa daca pun ambele aripi alaturate aripa stanga are bordul de atac mai sus cu vreo 1,5 mm.
Na, acuma care cauza?
Sa fie taiate aiurea? sa fie nervuri de la aripi diferite?la Thermic nervura e putin diferita fata de RES si pe prima parte de la fuselaj la urechi are aceeasi profunzime, sa fie nervuri de Thermic la o semiaripa? la montaj pe masa in paralel nu aveam cum sa gresesc atata mai ales ca totul era taiat si gaurit, eu am montat LEGO.
O sa mai verific sa incerc sa ma lamuresc, asa ceva nu am mai patit, but there is a time and a place for everything.
Asa ca am nevoie de alte aripi astea cred ca sunt de aruncat.
Bafta.
Ciao Sorin
Aceasta postare a fost editata de SORIN CAIUS: 10 June 2019 - 06:44 PM