Universitatea Fortelor Aeriene-Brasov
Postat 09 July 2018 - 03:55 PM
Acuma este si o parte proasta in sensul ca eu nu sunt dotat cu o musculatura rezistenta si nu stiu daca o sa trec probele.Ma intreb de ce sunt astfel de probe pentru ca un pilot conduce si nu se lupta cu infractorii,hotii,etc.
Postat 09 July 2018 - 04:59 PM
Îţi urez succes dar: Nu am habar condiţiile de admitere - caută, studiază, sigur se intră doar cu note foarte mari la bac şi medii la fel.
Miopia ar putea să prezinte o piedică, la un moment dat, dar este o condiţie tratabilă în ziua de azi.
Ai un vis? Ai un plan în viaţă? NU EZITA.
- Wi Tu Lo
- Ho Lee Fuk
- Bang Ding Ow.
Postat 09 July 2018 - 05:09 PM
Chestia cu mușchii se pot antrena până la admitere...
Baftă să ai!..
Ideeaa e că trebuie să treci testele medicale - ai modalitatea și baremele - studiază-le și decide...
PS - totuși, cu miopie șansele se reduc radical...
Postat 09 July 2018 - 05:10 PM
http://www.card-profesional.ro/welcome
Cautati si voi....
Nu are rost sa va arat deoarece pagina e goala.Pot incerca si prin EURES dar am sentimentul ca si acolo va fi la fel....
Aceasta postare a fost editata de Dragomir Mihai: 09 July 2018 - 05:14 PM
Postat 09 July 2018 - 05:23 PM
Postat 09 July 2018 - 06:36 PM
În momentul de faţă, în România, se cer sudori, strungari/maşinişti, programatori (cu toate că sunt deja spre saturaţie) şi alţi experţi în electronică, telecomunicaţii, sisteme de calcul, etc. Ar mai fi nevoie de medici pentru că toţi pleacă din facultate direct în ţările calde.
În domeniul aviaţiei militare, pe viitor sunt încă multe oportunităţi.
Oportunităţile astea, în schimb, dispar când tinerii intră în facultate cu scopul de aş-i vizita ţara în concedii.
Nimic nu este greu dacă vrei cu adevărat.
- Wi Tu Lo
- Ho Lee Fuk
- Bang Ding Ow.
Postat 09 July 2018 - 06:42 PM
Postat 09 July 2018 - 06:56 PM
Altfel, de ce n-ai deveni un pilot particular, mai apoi? Având în palmares o pregătire militară, te pune scurt deasupra comercialilor :)
Din pricina automatizării şi computerizării aviaţiei civile mari, piloţii comerciali sunt, efectiv, din ce în ce mai slab pregătiţi şi din ce în ce mai incapabili de a face faţă unor situaţii cu care un militar face practica...
Dar, oricum şi orice ai hotărâ pentru tine, cât de bine îţi va fi în viitor depinde de câtă hotărâre ai şi vei avea şi cât efort vei depune pentru a obţine ceea ce vrei.
Şi să fi sigur că-ţi place.
- Wi Tu Lo
- Ho Lee Fuk
- Bang Ding Ow.
Postat 09 July 2018 - 07:09 PM
Postat 09 July 2018 - 07:19 PM
P.S. Am purtat 26 de ani haina militară. Când am consierat că ceea ce făceam nu mă mai reprezenta, am părăsit sistemul şi mi-am găsit drumul în viaţă fără să visez la cum a putea fi. Dacă mă uit în spate, nu-mi pare rău de nimic din ce am făcut sau nu am făcut.
Toate cele bune.
Postat 09 July 2018 - 07:49 PM
Dragomir Mihai, la 09 July 2018 - 06:53 PM, a spus:
Atunci bagă-te la economic şi-ţi croieşti drum spre domeniul bancar.
Din poziţia asta ai câte o mână în imobiliare şi alta în finanţări.
Şi datorii la picioare.
Cel mai profitabil comerţ de pe planeta asta este comerţul cu bani şi mai ales comerţul banii şi cu munca altora ;) Nu glumesc, nu te iau la mişto.
- Wi Tu Lo
- Ho Lee Fuk
- Bang Ding Ow.
Postat 09 July 2018 - 08:01 PM
Săndel, la 09 July 2018 - 07:49 PM, a spus:
Din poziţia asta ai câte o mână în imobiliare şi alta în finanţări.
Şi datorii la picioare.
Cel mai profitabil comerţ de pe planeta asta este comerţul cu bani şi mai ales comerţul banii şi cu munca altora ;) Nu glumesc, nu te iau la mişto.
Nu cred ca ai inteles ce ti-am zis dar ma rog.........
Aceasta postare a fost editata de Dragomir Mihai: 09 July 2018 - 08:02 PM
Postat 09 July 2018 - 08:40 PM
Dragomir Mihai, la 09 July 2018 - 08:01 PM, a spus:
Aşa, aşa. Dă acuma ca te poţi menaja mai târziu. :good:
Planurule, visurile, etc. se înfăptuie. De tine, când dai tot şi calci peste toţi ca să ajungi ceea ce vrei sau acolo unde vrei.
Zicea cineva, cândva:
Citeaza
Acum bănuiesc că ar fi trebuit să fiu mai explicit.
Ziceai că la greci sunt posturi vacante pentru piloţi? Dar când termini tu facultatea or să mai fie tot acolo sau în altă parte?
La manşe, în general, găseşti piloţi din tot spectrul de vârste, de primele ore de zbor la ultimele ore până la pensie.
Nu sunt pauze dar nici n-o să fie supra-saturată piaţa.
Apoi zici că nu le ai cu ordinele... atunci nu le ai cu pilotatul. Pentru că şi aviaţia comercială necesită disciplina şi structura ierarhică. Fără, îţi dau exemple de ce se întâmplă, când, de exemplu, căpitanul face ce vrea el nu ce i s-a recomandat de la turn. ;)
Un stagiu militar te acomodează cu ierarhia. Nu e o experienţă plăcută şi nici nu e intenţionată să fie.
Este adevărat că în armată ai să primeşti adesea ordine şi de la ăia mult mai proşti decât tine.
Dar mai mult de la cei mai deştepţi şi mai experimentați.
Iar într-o companie privată crezi că vei fi scutit de ordine? Nici ca propietar de companie nu eşti. Întodeauna e cineva un pic mai sus care-ţi spune ce să faci şi ce să nu, şi nu te roagă.
Edit: prea multe exemple.
Aceasta postare a fost editata de Săndel: 09 July 2018 - 08:43 PM
- Wi Tu Lo
- Ho Lee Fuk
- Bang Ding Ow.
Postat 09 July 2018 - 08:40 PM
Avantaje:
-fara armata, fara ordine
-fara concurenta/admitere
Dezavantaje:
-la prima treaba medicala mai serioasa te vei trezi somer cu 60-100k eur aruncati pe geam
Been there done that, cu militaria nu m-as incurca.
Gaseste-ti ceva ce ai face 24/7 si fa-o pana esti asa de bun ca-ti ies bani din asta si inca iti place.
Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 09 July 2018 - 08:42 PM
Postat 09 July 2018 - 09:09 PM
Postat 09 July 2018 - 10:18 PM
Au mai fost prin 2016 niste chestii asematoare, nu mai sunt vizibile.
Dragomir Mihai, la 09 July 2018 - 09:09 PM, a spus:
elicopterele mele http://www.rhcforum....-mele-stiganas/
Postat 10 July 2018 - 02:33 PM
stiganas, la 09 July 2018 - 10:18 PM, a spus:
Au mai fost prin 2016 niste chestii asematoare, nu mai sunt vizibile.
Cu siguranță seamănă extrem de mult cu "etajul". Îți mai aduci aminte de el ? :rofl:
A pus-o și cu miopia ... clar e troll. Mihai a fost evaziv, dar cu miopie te respinge din prima la vizita medicală.
Așa că ... e păcăleală.
Postat 10 July 2018 - 04:23 PM
Pe mine mă intrigă mai tare aversiunea spre ierarhie... care e mai incompatibilă.
- Wi Tu Lo
- Ho Lee Fuk
- Bang Ding Ow.
Postat 10 July 2018 - 04:55 PM
Săndel, la 10 July 2018 - 04:23 PM, a spus:
Pe mine mă intrigă mai tare aversiunea spre ierarhie... care e mai incompatibilă.
Cu siguranță că medicina a evoluat. La vremea când am fost eu în școala de zbor nu te primeau dacă aveai afecțiuni oculare, sau plombe puse la un stomatolog de duzină. Nu-ți spun ce circ am făcut pentru că au vrut să mă respingă din cauza platfus-ului.
Din câte cunosc, miopia se ameliorează prin operație, dar câmpul vizual și vederea periferică tot rămân afectate.
Dar ... subiectul de față e fals și hai să-l lăsăm pe d-ul Dragomir Mihai să-și vadă de "calculus" care în latină înseamnă piatră. :rofl: