Pagina 1 din 1
Recomandare aparat de facut cafea
#2
Postat 30 January 2018 - 08:53 PM
Salut.
Asta da intrebare serioasa :)
Ibric, filtru, expresor.
Fiecare au adepti fanatici care te vor convinge ca "al lor" e singurul care face cafeaua adevarata.
Tre sa te decizi intai si apoi sa cauti aparatul.
Si timpul dedicat pregatirii cafelei NU este un criteriu :drinks:
Asta da intrebare serioasa :)
Ibric, filtru, expresor.
Fiecare au adepti fanatici care te vor convinge ca "al lor" e singurul care face cafeaua adevarata.
Tre sa te decizi intai si apoi sa cauti aparatul.
Si timpul dedicat pregatirii cafelei NU este un criteriu :drinks:
Bogdan Floria
bogdan.floria@aeromodelism.ro
bogdanfloria@gmail.com
0757110983
"Norocul astepta tacut stiind viitorul"
bogdan.floria@aeromodelism.ro
bogdanfloria@gmail.com
0757110983
"Norocul astepta tacut stiind viitorul"
#3
Postat 30 January 2018 - 10:33 PM
Exista un forum, espressoman.ro... asculta-ma cu atentie: NU vrei sa intri acolo ! Iesi bolnav, sau te lasi de cafea, sau te ruineaza...
Acum serios, mai importanta decat metoda de preparare, este cafeaua... sa fie proaspat prajita, si asta inseamna 2-3 saptamani, crede-ma ca e altceva decat ce cumperi din supermarket, nu vei mai vrea niciodata sa pui gura pe porcaria aia.
De abia dupa aia vine prepararea, eu folosesc vreo 5 metode si nici una nu e din cele enumeate mai sus :)
Daca ti-am deschis apetitul, putem continua :)
Acum serios, mai importanta decat metoda de preparare, este cafeaua... sa fie proaspat prajita, si asta inseamna 2-3 saptamani, crede-ma ca e altceva decat ce cumperi din supermarket, nu vei mai vrea niciodata sa pui gura pe porcaria aia.
De abia dupa aia vine prepararea, eu folosesc vreo 5 metode si nici una nu e din cele enumeate mai sus :)
Daca ti-am deschis apetitul, putem continua :)
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 30 January 2018 - 10:34 PM
... cu picioarele pe pamant ...
#5
Postat 01 February 2018 - 10:42 AM
Cate kg vrei ? Si de care ... :D Cu ce prajesti ? :)
Suntem mai prezenti/avansati in lumea cafelei decat se stie.
- Philips a mutata in RO toata productia de Saeco/Gaggia automate
- la Reghin se face cea mai buna rasnita manuala din lume, vezi kinugrinders.com, chiar daca firma mama este germana, aia e doar cu finantarea si marketingul, conceptul este 100% local.
- campionul mondial la prajit 2016 a fost roman
- Bucurestiul cred ca are mai multe cafenele/prajitorii de specialitate decat orice capitala europeana in care am putut eu gasi cu Google de fiecare data cand am iesit afara, de 2-3 ori pe an.
Pentru a clarifica "de specialitate" o mica lectura ar fi necesara: 3rd wave. Ca idee, cultura cafelei din Italia nu face parte din 3rd wave.
Suntem mai prezenti/avansati in lumea cafelei decat se stie.
- Philips a mutata in RO toata productia de Saeco/Gaggia automate
- la Reghin se face cea mai buna rasnita manuala din lume, vezi kinugrinders.com, chiar daca firma mama este germana, aia e doar cu finantarea si marketingul, conceptul este 100% local.
- campionul mondial la prajit 2016 a fost roman
- Bucurestiul cred ca are mai multe cafenele/prajitorii de specialitate decat orice capitala europeana in care am putut eu gasi cu Google de fiecare data cand am iesit afara, de 2-3 ori pe an.
Pentru a clarifica "de specialitate" o mica lectura ar fi necesara: 3rd wave. Ca idee, cultura cafelei din Italia nu face parte din 3rd wave.
... cu picioarele pe pamant ...
#7
Postat 01 February 2018 - 03:03 PM
Sincer, chiar mai facut curios cu aceasta cafea verde, as vrea sa fac comanda dar nu de kilograme, as vrea intai sa probez, sa vad daca e pe gustul meu, poate al saselea simt al meu nu o sa faca diferenta intre o cafea de magazin si cea verde prajita in casa, eu momentan sunt amator doar de cafea proaspat rasnita, o cafea ieftina rasnita proaspat e mai buna decat una ''scumpa'' rasnita acum 2 ani.
Candva primeam din canada o cafea la pungi de 1 kg boabe, aromata, vanilie sau alune, o rasneam pe loc cat aveam nevoie si cand faceam o cafea de genul, isi cautau vecinii de lucru la mine, ... dar nu mai are cine sa o trimita si doar in canada gaseam. Era si ieftina 8-10 dolari usa, asta cand era dolarul sub 4 lei.
Asa ca accept cateva sfaturi de unde mai exact pot achizitiona cateva sute de grame, nu as vrea sa fac stoc de pomana ca sa imi dau seama ca nu o pot praji cum trebuie sau cine stie ce alte probleme intampin.
Candva primeam din canada o cafea la pungi de 1 kg boabe, aromata, vanilie sau alune, o rasneam pe loc cat aveam nevoie si cand faceam o cafea de genul, isi cautau vecinii de lucru la mine, ... dar nu mai are cine sa o trimita si doar in canada gaseam. Era si ieftina 8-10 dolari usa, asta cand era dolarul sub 4 lei.
Asa ca accept cateva sfaturi de unde mai exact pot achizitiona cateva sute de grame, nu as vrea sa fac stoc de pomana ca sa imi dau seama ca nu o pot praji cum trebuie sau cine stie ce alte probleme intampin.
Why Drink and Drive,When you can Smoke and Fly?
#9
Postat 01 February 2018 - 04:00 PM
Mergi in Iasi, la Maison du Cafe, http://www.maisonducafe.ro, sa iti faca intai capul mare acolo, la puterea 3a fata de ce asimilasi pana acum :) si vezi daca iti place a lor si daca mai vrei sa prajesti tu acasa.
Ai noroc ca ai vreo 3 prajitorii in Iasi, nu ai nevoie sa te apuci acasa, m-am apucat dupa ce singurul prajitor local artizanal a inchis... iar Hedone e prea industrial, prajeste horeca, nu pe gustul meu.
O remarca, cafeaua 100% naturala NU are arome ! Alea sunt E-uri care nu au ce cauta in discutia noastra.
Daca ajungi sa prajesti, o sa fi surprins sa constati ca nici macar cea prajita pe loc nu miroase a "cafea", mai mult a paine la cuptor. Mirosul de cafea apare de abia dupa 3-4 zile.
Ai noroc ca ai vreo 3 prajitorii in Iasi, nu ai nevoie sa te apuci acasa, m-am apucat dupa ce singurul prajitor local artizanal a inchis... iar Hedone e prea industrial, prajeste horeca, nu pe gustul meu.
O remarca, cafeaua 100% naturala NU are arome ! Alea sunt E-uri care nu au ce cauta in discutia noastra.
Daca ajungi sa prajesti, o sa fi surprins sa constati ca nici macar cea prajita pe loc nu miroase a "cafea", mai mult a paine la cuptor. Mirosul de cafea apare de abia dupa 3-4 zile.
... cu picioarele pe pamant ...
Arata acest topic
Pagina 1 din 1