Zippo, la 12 December 2017 - 03:05 PM, a spus:
La infoliere e un mic secret.
Se aplica folia in puncte pe capete si la bordul de atac respectiv scurgere apoi cu aer cald si o laveta se lipeste peste dbox de exemplu. Daca tragi cu fierul peste nervuri faci elice tot.
Dupa intinderea foliei, pe nervuri de trece usor in puncte peste nervura pentru a copia profilul, dar doar dupa indindere, nu inainte.
Are sens ce spui, la mine Trotter a fost primul model de infoliat si am stricat o gramada de folie pina am ajuns la rezultate multumitoare. Aveam un fier normal si un pistol de aer cald cu putere destul de mare chiar si pe treapta minima, se strangea folia prea tare, se incretea, facea uneori si gaura. Pe urma am luat un fier cu varf mic si am obtinut rezultate mai bune...dar lua extrem de mult timp. Chestia cu laveta n-am incercat-o inca (aveam ciorapel la fierul mai mare).
Kiturile mele le fac doar din balsa de 1.5 mm sau 2 mm si cu anumite nervuri dublate sau triplate, lipite intre ele cu aracet sau CA au rezistenta buna, poti sa le faci beton daca le faci senvis cu fibra de sticla sau resturi de tesatura de carbon (sau mai bine cu tesatura ordinara sau de poliester ca sa respecti regulile F3RES).
O alta metoda ca sa intaresc nervurile e sa laminez placa de balsa (inainte sau dupa taiere) cu folie de laminat hartia. Pentru ca folia asta are lipiciul mai bun o folosesc si la un fel de inlocuitori de carbon-strip: tai fasii de 3-4-5 mm pe care le lipesti cu lipiciul spre nervura de balsa. In felul asta compensezi in pic si grosimea de taiere a laserului si folia normala face priza mult mai bine pe folia de laminat (si pe suprafata mai mare, si profilul e un pic mai "bun" nu se vad "coastele" asa aparent prin folie).
In fine, daca folosesti folie trasparenta n-ar strica sa vopsesti nervurile inainte de montaj (sau inainte de folia de laminat) preferabil cu negru sau o culoare inchia...asta ajuta mult la vizibilitatea modelului.