Tzicul, la 01 March 2018 - 01:09 AM, a spus:
[...]
In alta ordine de idei, bineinteles ca am uitat sa-i fac treaba aia cu schimbatul sensului pentru servo-urile de flapsuri inainte de a le lipi, asa ca deocamdata le-am legat pe canalele5 si 6 cu mixare de 100%, dar nu prea raspund la fel la comenzi, au viteze de raspuns usor diferite. Din fericire, vad ca a aparut pe stoc in EU servo reversing, asa ca il comand fuguta si pe asta
Nu deranjează cu nimic mix-ul. În mod normal ar trebui să aveți același tip de servo-uri, iar o eventuală diferență în viteza de răspuns cauzată de electronica servo-ului nu este perceptibilă decât în cazul în care unul dintre ele trage să moară.
În primul rând verificați dacă servo respectiv nu e împiedicat de ceva: suprafața de comandă se mișcă mai greu; brațul, sau pârghia de comandă se freacă de ceva, ori sunt oblice și tensionează servo-ul; dacă l-ați lipit cu CA e posibil să fi scăpat ceva clei prin angrenaj (se întâmplă) că dracul ăsta de CA se strecoară pe unde nu vă vine a crede fără să vedeți.
Canalele 5 și 6 sunt auxiliare și în mod normal folosite pentru tren excamotabil și flaps. Unele stații au posibilitatea de reglaj a vitezei de răspuns. Verificați în setările stației dacă există opțiunea și dacă vitezele corespund.
Spor la meștereală.
P.S. Foarte important: asigurați-vă că suprafețele de comandă sunt acționate corect. Chiar și cei cu experiență o mai pățesc. Setare corectă: cabrat(stick de profundor tras) - profundor ridicat; picat - profundor coborât; înclinare dreapta - eleron dreapta ridicat, stânga coborât.