repa repa, la 24 March 2018 - 03:59 PM, a spus:
... cei din forum nu vor sa-si dea painea din mina ajutorul lor este evaziv cauta-ma
Salutare. Vad ca ai postat un mesaj pana acum, adica asta ar fi primul sa inteleg? Ai si multa experienta sa-i intelegi pe cei de pe forum...
Ajutorul celor de pe forum poate fi inteles oricum doresti. Dar fiind un proiect de diploma are importanta lui. Nu-i chiar cum ai arunca un planor de la balcon.
Lucrurile astea se fac intr-o anumita ordine, au un anumit scop si o anumita logica. Degeaba vii cu o lucrare deosebita, daca ea nu corespunde cerintelor impuse sau stabilite. Regulile jocului se stabilesc intre student si indrumator, in cadrul permis de regulament. Indrumatorul propune nota.
Parerea mea este ca desi e proiect de diploma, nici macar nu trebuie sa aduca elemente de noutate. Ajunge sa demonstreze ca viitorul absolvent stapaneste si intelege fenomenele. Nu-i inventie, nu e proiect de cercetare. Pana si tezele de doctorat incep cu noutati si termina prin a fi depasite de vremuri. Eu as merge pe o tema frumoasa, complexa si as demonstra ca stiu tot din ce contine ea. Nu trebuie inventata apa calda la nivelul asta. Tema trebuia aleasa mai la inceputul anului, erau etape de parcurs pana acum. Se poate si fara ele, dar o sa demonstreze greu ca stie ce stie. Pe de alta parte, nu prea vad cu cat esti tu mai bun ca altii, in domeniul asta. Ceva inedit cu care sa inlocuiesti sistemul de basculare cred ca ar fi o ceasca de cafea fierbinte, de dus in mijlocul baltii. Restul cred ca deja este "inventat". Sper sa ma insel. Sau cealalta varianta ar fi sa aleaga o problema concreta si sa demonstreze ca o stapaneste extrem de bine. O felie mai mica, dar buna... Astea trebuiesc stabilite cu indrumatorul.
Nu este vorba de nici o paine, a nimanui. In general sunt lucruri stiute de toata lumea sau usor de aflat. Ma refer la "toata lumea" pasionata de acel ceva. Important e sa stii sa obtii o paine din ce cunosti. Nu ti-o ia nimeni si nici tu n-o poti lua pe a altcuiva.
PS. Am uitat un aspect. Ziceam ca toata lumea interesata sau pasionata stie. Important este nu sa stii, ci sa stai pe langa subiect (de fapt in mijlocul lui), sa-l aprofundezi mai mult decat media si sa muncesti mult. Si am mai uitat ceva. Mai mult ajutor decat poate primi de la pasionatii de pe forum, nu cred ca mai primeste de la nimeni.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 24 March 2018 - 06:49 PM