nickrvl, la 27 May 2018 - 08:16 PM, a spus:
In varianta indicata de Eugen nu inteleg totusi cum un tranzistor SMD exterior poate prelua atata putere si fara radiator comparativ cu cel original THT si cu radiator, dar nu m-am documentat...
Din experienta mea cu surse de sudura un tranzistor capabil sa disipe 3-400W nu e chiar asa de mic si nici chiar ieftin, nu ca ar fi o avere totusi.
La un consum peste 10A e indicat radiator extern si in manual. Inafara de asta, cablajul se comporta ca un radiator, iar daca urmarim cu atentie conectorul ala cu 6 pini, 2 dintre ei sunt notati cu FAN, de unde inteleg ca trebuie si racire cu un cooler.
Un alt aspect este temperatura la care rezista jonctiunea SI din MOSFET.
Altceva ma ingrijoreaza. Grosimea pinilor tranzistorilor. Daca as merge pe SMD, i-as ,,ingropa" in fludor pana in gat, sa nu se mai vada deloc pinii si nu fludor cu Pb, ci Sn/Ag, altfel pinii subtiri se vor incinge. La mine lipiturile ,,suprafacute" de mine peste cele originale cu Pb s-au topit si am gasit o bila pe birou, dupa ,,incendiu".
In manualul/documentatia celor de la Little Driver au explicatii pentru toate astea.
Din nou, conectorii trebuie alesi cu grija (simpli ca cei folositi de ei, care vad ca sunt in stoc la TME) sau cu izolatie din ebonita.
Mai sunt cateva de spus, dar mai tarziu. :drinks:
Extra 330, Izicraft, Le Shark, No Brainer Glider, Flytrap Wing, Cessna 182, Easy Star 2, Spitfire Marine
Turnigy 9x -Er9x