CNC_EVOLUTION, la 19 November 2017 - 08:54 PM, a spus:
problema principala la mine sunt suruburile m8 la care motoarele invart la greu pentru un milimetru
Nu inteleg ce au suruburile M8. Motoarele se invart doar atat cat trebuie sa se invarta. Imprimanta e tot pe M8.
Cand am inceput constructia CNC-ului pentru polistiren, m-a ajutat Catalin (Catamures) si un tip din Pretoria, Africa de sud, al carui proiect se afla aici,
Linkul meu, electronica si-a facut-o singur, interfata LPT.
Nu m-am complicat sa construiesc interfata, am cumparat-o daca bine imi aduc aminte, cu 150 sau 200 lei, noua, din China, iar integratele m-ar fi costat tot pe acolo, plus munca.
Al meu l-am facut modular (axele XY pe un suport de pal in forma de L, axele AB la fel, asa incat sa poata fi asezate pe laturile unei mese) nu ca in link, un bloc intreg, pentru a il putea strange si stoca cand nu il folosesc, deasemenea pentru a putea folosi o lungime a firului variabila, in functie de necesitati.
Cel final nu este cel din foto, la care glisierele sunt de 400 mm pentru axele XA si 400 mm YB, ci am folosit glisiere XA 600 mm si YB 400 mm. Dupa cum se vede am folosit o glisiera in plus pentru a mai lua din jocuri. Un proiect construit ,,pe genunhi", cuplaje facute la strung, piulitele M8 din poliamida tot pe strung. Functioneaza perfect, dar e grosolan si face zgomot mare din cauza glisierelor (vibreaza bilele).
Toata electronica am montat-o intr-o carcasa desktop de IBM ceva mai mica, la care i-am facut un panou frontal.
Glisierele 7 lei bucata cele de 600 si 5 lei cele de 400, din magazin.
Nu am ce sa imbunatatesc la el, decat sa il schimb total. Si-a facut treaba, am invatat multe. Electronica se pastreaza, mecanica va fi cu totul altceva, restul la gunoi.
Extra 330, Izicraft, Le Shark, No Brainer Glider, Flytrap Wing, Cessna 182, Easy Star 2, Spitfire Marine
Turnigy 9x -Er9x