Incomparabil fata de cealalta...
Nu in mod deosebit, pe axa y spre "0" am ceva insa nu grav, pun asta pe seama rulmentilor, printati,
Patul, sticla e de la cealalta, 200x210 parca?, patul in sine e de aluminiu si e mai mare pe Y cu vreo 2cm insa nu-l pot folosi pe tot deoarece nu-mi permite mecanica imprimantei, atinge de axele Z.
Oricum e un pas inainte fata de cealalta dar cu multe modificari si adaugiri si mai vad deja cateva :)
Motoarele sant mai mari, 42mm si 1.2Nm parca..., in afar de cele de X/Y dar sant si acestea pe drum, trec la astfel de motoare deoarece vad ca deja a pierdut pasi in doua cazuri...
Pe axa z am bare de 10mm cu capete/suporti mai solide cu doua suruburi de prindere, am incercat cu rulmenti printati dar nu se misca cursiv au tendinta de a ramane "lipiti" intr-un loc dupa care intr-un final cedeaza si se misca brusc mai mult decat trebuie, am pus pana la urma rulmenti metalici cu bile si se comporta bine. Pe X/Y am rulmenti printati, prea multe nu pot spune despre ei deoarece nu am comparat cu altceva dar deocamdata merg cel putin satisfacator cu un pic de ulei.
Capetele cu rulmenti ai axei X i-am reproiectat, asa am aflat ca vechea imprimanta imprima dezaxat si astfel am facut acei suporti reglabili, din suruburi pot misca independent capetele pe axa Y pana ce se aseaza perpendicular la 90grade.
Am facut placi cu borne la fiecare motor asa fel incat am fiecare motor cu papuci/inele de prindere si-i pot scoate oricand cu motor cu tot.
M-am folosit cat de mult am putut de canalele din profilele cadrului pentru a ingropa firele in ele cea ce a necesitat conceperea unor clipsuri care sa tina firele.
Am doua surse de alimentare 12V ptr cap ventilatoare si electronica, 24V pentru pat.
Si or mai fi dar nu-mi aduc aminte acum.
L.E. mi-am adus aminte, nu mi-a placut imprimantele care au curelele rasucite, cel putin asa am vazut ca se procedeaza...., am pus fuli cu dinti acolo unde cureaua atinge cu dintii si rulmenti acolo unde cureaua atinge cu partea plata.
Aceasta postare a fost editata de nickrvl: 01 August 2018 - 09:12 PM