Modelism - RHC Forum: Recomandare imprimanta 3D - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 58 Pagini +
  • « Prima
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Ultima »

Recomandare imprimanta 3D

#1411 Useril este offline   nickrvl 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 18-November 16

Postat 27 May 2018 - 08:16 PM

Intre timp am scos la placa mea conectorul de alimentare pe care l-am "incercat" cu degetul in timpul lucrului si cam frigea, se vede in poza ca deja prinsese o tenta maronie...
Imagine atasata: 20180527_204131.jpg
Firele le-am lipit direct pe PCB si astfel am ajuns la doua concluzii, acum PCB-ul sau firele in zona alimentarii sant reci sau poate usor caldut cea ce e ok iar pericolul in acea zona a fost eliminat dar tranzistorul arde...., asa ca altul extern sau din nou parca as inclina spre inlocuirea sa direct pe PCB, o sa mai vad...

In varianta indicata de Eugen nu inteleg totusi cum un tranzistor SMD exterior poate prelua atata putere si fara radiator comparativ cu cel original THT si cu radiator, dar nu m-am documentat...
Din experienta mea cu surse de sudura un tranzistor capabil sa disipe 3-400W nu e chiar asa de mic si nici chiar ieftin, nu ca ar fi o avere totusi.
0

#1412 Useril este offline   gyany_eugen 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 977
  • Inregistrat: 17-December 10
  • Interests:Electronica, IT
    Aeromodelism

Postat 28 May 2018 - 07:19 AM

Vezi postareabbogdanmircea, la 27 May 2018 - 08:11 PM, a spus:

Fara optocuplor nu se poate ?

Nu e indicat.
Extra 330, Izicraft, Le Shark, No Brainer Glider, Flytrap Wing, Cessna 182, Easy Star 2, Spitfire Marine
Turnigy 9x -Er9x
0

#1413 Useril este offline   bbogdanmircea 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 267
  • Inregistrat: 25-October 07

Postat 28 May 2018 - 08:25 AM

Conector din ăla am și eu pe Printrboard, tot așa maroniu e ...
Interesantă faza cu optocuplorul, astea de se iau din China cu MOSFET au așa ceva ?
Că eu din poze nu am văzut decât ceva pasive .
Nu sunt electronist nu pot să-mi dau seama dacă trebuie separare între cele 2 etaje, e posibil să se ardă placa fără optocuplor ?
La tranzistoarele care se încing nu se pot pune radiatoare ?
Eu de cel de la hotend nu mă tem că e putere mică, dar la pat e putere mare acolo ...
CU FIECARE NOAPTE NEDORMITA ADAUGI O ZI LA VIATA TA.
0

#1414 Useril este offline   nickrvl 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 28 May 2018 - 10:13 AM

Placile noastra Geetech(mea, Eugen) Imagine atasata: 111.jpg ca de altfel si cele Ramps (cel putin 1.4)Imagine atasata: 2222.jpg nu au optocuploare pentru a comanda tranzistorii de forta si nu e nevoie pentru asa ceva insa pentru a lega un tranzistor extern e obligatoriu sa aiba optocuplor deoarece altfel va functiona pe dos, fara opto atunci cand tranzistorul de pe placa va fi inchis cel extern va fi deschis si viceversa, optocuplorul rezolva aceasta problema.

Ca si tranzistor de putere (de altfel toti 3 la numar?!/pat/cap si mai ce?) vad ca la placile noastre au totusi radiator, comparativ cu Ramps unde nu au, cea ce e ok dar nu suficient. Am gasit tranzistori si mai "fortosi", cei de pe Geetech/Ramps sant STP55NF06L iar ca inlocuitori vad ca ar fi cel putin acestia Linkul meu

De exemplu IRFB7530PbF poate disipa maxim 375W la 25 grade comparativ cu 95W cat are originalul. Are capsula 220 cea ce inseamna ca poate fi inlocuit direct pe placa. O sa incerc cu prima ocazie unii din ei sa vad daca sant ok sau nu, dar dureaza....

Aceasta postare a fost editata de nickrvl: 28 May 2018 - 10:16 AM

0

#1415 Useril este offline   nickrvl 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 28 May 2018 - 10:27 AM

Nu mai pot edita.
Am o placa Ramps "nu stiu cat" la care tranzistori sant AUIRF1404, superiori si acestia, cand o s-o bag in paine o sa vad ce poate, tot fara radiatoare sant.
0

#1416 Useril este offline   mihaighe 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 460
  • Inregistrat: 29-January 10

Postat 28 May 2018 - 03:11 PM

Vezi postareanickrvl, la 27 May 2018 - 08:16 PM, a spus:

Din experienta mea cu surse de sudura un tranzistor capabil sa disipe 3-400W nu e chiar asa de mic si nici chiar ieftin, nu ca ar fi o avere totusi.

La sursa ai putere disipata pentru ca folosesti tranzistorul ca o rezistenta ,la 3D este blocat sau saturat si la un mos cu rezistenta mica este posibil.
0

#1417 Useril este offline   mihaighe 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 460
  • Inregistrat: 29-January 10

Postat 28 May 2018 - 03:19 PM

Rezolvarea problemelor:
RAMP 1.6 cu conectori cu surub,si radiator lejer pe MOS-uri.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_20180528_161418.jpg

0

#1418 Useril este offline   gyany_eugen 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
    Aeromodelism

Postat 28 May 2018 - 04:56 PM

Vezi postareanickrvl, la 28 May 2018 - 10:27 AM, a spus:

Nu mai pot edita.
Am o placa Ramps "nu stiu cat" la care tranzistori sant AUIRF1404, superiori si acestia, cand o s-o bag in paine o sa vad ce poate, tot fara radiatoare sant.

Din toti mosfetii ce ii am, ma asteptam sa nu am nimic potrivit.
In tara am gasit IRLP3034PBF - 50 lei/buc iar AUIRF1404ZS 8,5 lei (sau chiar cu 3,5 lei dar cred ca sunt China)
Sunt fabricati de aceeasi firma si au aproape aceleasi specificatii. Cred ca merg pe cei postati de tine.

V(BR)DSS 40V
RDS(on) max. 3.7mΩ
ID (Silicon Limited) 180 A
ID (Package Limit) 160 A
As merge pe varianta TO220 decat D2PACK, pentru a ii putea pune radiatoare.
Extra 330, Izicraft, Le Shark, No Brainer Glider, Flytrap Wing, Cessna 182, Easy Star 2, Spitfire Marine
Turnigy 9x -Er9x
0

#1419 Useril este offline   informer 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 598
  • Inregistrat: 26-June 13
  • Interests:Electronica, Pescuit

Postat 28 May 2018 - 05:13 PM

Va sfatuiesc cu caldura sa cumparati piese electronice de la TME... am cred peste 100 de comenzi facute si componentele au fost intotdeauna "ce trebuie" si n-au intarziat nici macar o singura data, cu toate ca depozitu-i in Polonia... comanzi azi de dimineata, primesti poimaine cu GLS, intotdeauna... :).
Uite MOS-urile alea, le folosesc si io sa comand un motor de barca de 30A, sunt 2 pusi pe o tabla da-s reci ca gheata... ;).
https://www.tme.eu/r...t/infineon-irf/
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."
... niste lucrari :)
0

#1420 Useril este offline   nickrvl 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 28 May 2018 - 06:33 PM

Vezi postareagyany_eugen, la 28 May 2018 - 04:56 PM, a spus:

.....................
As merge pe varianta TO220 decat D2PACK, pentru a ii putea pune radiatoare.

Tot pentru TO220 insisit si eu dar motivul ar fi ca se poate pune fara probleme in locul celui "original", folosesti radiatorul acestuia.

Alta observatie de moment, tranzistorul pentru incalzit patul vad ca se incalzeste/arde doar pana ce este adus patul in temperatura, 70 grade in cazul meu, dupa care ramane rece pentru ca functioneaza intermitent, deci sant sanse foarte mari ca simpla inlocuire a tranzistorului cu ceva mai potent sa rezolve problema.
In cazul meu deocamdata merg asa sa vad cand si daca cedeaza.....
Firele de alimentare lipite direct pe placa raman in continuare reci, si PCB-ul.
0

#1421 Useril este offline   gyany_eugen 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
    Aeromodelism

Postat 28 May 2018 - 06:44 PM

Vezi postareainformer, la 28 May 2018 - 05:13 PM, a spus:

Va sfatuiesc cu caldura sa cumparati piese electronice de la TME... am cred peste 100 de comenzi facute si componentele au fost intotdeauna "ce trebuie" si n-au intarziat nici macar o singura data, cu toate ca depozitu-i in Polonia... comanzi azi de dimineata, primesti poimaine cu GLS, intotdeauna... :).

:good: Subscriu si eu la cele spuse.
Turnigy 9x -Er9x
0

#1422 Useril este offline   gyany_eugen 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
    Aeromodelism

Postat 28 May 2018 - 07:46 PM

Vezi postareanickrvl, la 27 May 2018 - 08:16 PM, a spus:

In varianta indicata de Eugen nu inteleg totusi cum un tranzistor SMD exterior poate prelua atata putere si fara radiator comparativ cu cel original THT si cu radiator, dar nu m-am documentat...

La un consum peste 10A e indicat radiator extern si in manual. Inafara de asta, cablajul se comporta ca un radiator, iar daca urmarim cu atentie conectorul ala cu 6 pini, 2 dintre ei sunt notati cu FAN, de unde inteleg ca trebuie si racire cu un cooler.
Un alt aspect este temperatura la care rezista jonctiunea SI din MOSFET.
Altceva ma ingrijoreaza. Grosimea pinilor tranzistorilor. Daca as merge pe SMD, i-as ,,ingropa" in fludor pana in gat, sa nu se mai vada deloc pinii si nu fludor cu Pb, ci Sn/Ag, altfel pinii subtiri se vor incinge. La mine lipiturile ,,suprafacute" de mine peste cele originale cu Pb s-au topit si am gasit o bila pe birou, dupa ,,incendiu".
In manualul/documentatia celor de la Little Driver au explicatii pentru toate astea.
Din nou, conectorii trebuie alesi cu grija (simpli ca cei folositi de ei, care vad ca sunt in stoc la TME) sau cu izolatie din ebonita.
Mai sunt cateva de spus, dar mai tarziu. :drinks:
Turnigy 9x -Er9x
0

#1423 Useril este offline   nickrvl 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 28 May 2018 - 09:22 PM

Eu am invatat pe pielea mea sa tin cont de puterea disipata, acei 10A nu spun nimic, la 1V pentru 10A inseamna 10W iar la 12V inseamna 120W astfel la tranzistori prima data i-mi arunc un ochi la ce putere e trecuta in fisa, cu toate ca si asta e in functie de temperatura.....

La temperatura care a fost acolo de a ars cablajul nici CuAg nu rezista, tot bobita pe birou il gaseai, acea temperatura a fost generata de contactele mufei si nu de rezistivitatea aliajului din lipituri. La firele mele lipitura e cu Pb si stau reci.
In sfarsit bine ca nu a fost mai grav, nici nu vreau sa ma gandesc. Ar fi bine daca i-ai sesiza si pe cei de la Geetech, ca sa nu ia casa cuiva foc :)
0

#1424 Useril este offline   gyany_eugen 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
    Aeromodelism

Postat 29 May 2018 - 09:09 AM

Vezi postareanickrvl, la 28 May 2018 - 09:22 PM, a spus:

Eu am invatat pe pielea mea sa tin cont de puterea disipata, acei 10A nu spun nimic, la 1V pentru 10A inseamna 10W iar la 12V inseamna 120W astfel la tranzistori prima data i-mi arunc un ochi la ce putere e trecuta in fisa, cu toate ca si asta e in functie de temperatura.....

La temperatura care a fost acolo de a ars cablajul nici CuAg nu rezista, tot bobita pe birou il gaseai, acea temperatura a fost generata de contactele mufei si nu de rezistivitatea aliajului din lipituri. La firele mele lipitura e cu Pb si stau reci.
In sfarsit bine ca nu a fost mai grav, nici nu vreau sa ma gandesc. Ar fi bine daca i-ai sesiza si pe cei de la Geetech, ca sa nu ia casa cuiva foc :)

341w putere disipata nu ajung?
Turnigy 9x -Er9x
0

#1425 Useril este offline   nickrvl 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 29 May 2018 - 09:35 AM

Mai mult decat destul dar teoretic, din nou tot pe pielea mea am invatat sa nu ma incred in teoreie pana nu si testez, deabia atunci pot sti sigur :)

Daca tu testezi primul sant convins ca ne zici si nou impresii...., eu deocamdata i-mi mananc zilele cu un cap e3d full metalu` lu peste...., nu vrea nici de nebun sa imprime la 1500mm/min, ori se intepene din prima ori mai tarziu, se face filamentul dop exact in zona de trazitie a temperaturilor si gata sa blocat in mijlocul actiunii...., montat demontat schimbat pasta asezat in ale pozitii, degeaba. Motorul impinge de roade sau indoaie filamentul. Momentan am facut o improvizatie in care am inlocuit tija filetata originala cu cea de la Geetech cu tub de teflon si merg deocamdata asa, off.....
0

#1426 Useril este offline   znecula 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 845
  • Inregistrat: 03-April 05

Postat 29 May 2018 - 11:17 AM

Vezi postareanickrvl, la 28 May 2018 - 10:13 AM, a spus:

pentru a lega un tranzistor extern e obligatoriu sa aiba optocuplor deoarece altfel va functiona pe dos, fara opto atunci cand tranzistorul de pe placa va fi inchis cel extern va fi deschis si viceversa, optocuplorul rezolva aceasta problema.

Cu optocuplor, sunt de acord ca e sanatos si scapi de niste griji. Insa ca fara optocuplor, tranzistorul functioneaza pe "dos" nu are sustinere. Confunzi tranzistoarele cu ceva porti inversoare banuiesc. Legate corect, poti pune oricate tranzistoare unul dupa altul fara sa functioneze pe "dos".
Stima.
0

#1427 Useril este offline   nickrvl 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 29 May 2018 - 12:17 PM

In schema in care se vrea a fi folosit sigur "pe dos" va functiona fara optocuplor.
Cand tranzistorul original de pe PCB conduce atunci si optocuplorul va comanda tranzistorul suplimentar adica si acesta va conduce.
Fara optocuplor cand tranzistorul original conduce atunci grila tranzistorului suplimentar va fi pusa la masa prin acesta, blocat, si va conduce doar atunci cand tranzistorul de pe PCB va fi blocat.

Asta nu inseamna ca nu poate fi gandita o alta schema dar va fi mai stufoasa decat aceasta cu optocuplor.
0

#1428 Useril este offline   bbogdanmircea 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 267
  • Inregistrat: 25-October 07

Postat 29 May 2018 - 01:13 PM

Din amintirile mele de electronica era destul de usor de facut un inversor cu tranzistor, cred ca trebuie practic 2 tranzistore in loc de unul, dar daca acel optocuplor e ieftin cat 2 tranzistoare nu se merita efortul .
Legat de clonele E3D full metal, nu inteleg de ce nu luati E3D Lite sau E3D Metal originale ?
Intr-adevar pretul este mai mare de 2-3 ori dar macar stii ca ii sustii pe cei care au inventat acest hotend . Eu inca mai am acasa 2 clone de E3D, prima am luat-o, curgea pe la incheieturi si backpressure enorm, i-am scris la omulet si mi-a mai trimis inca una gratis, aceeasi problema . Am folosit de la ele piulitele alea ptr bowden, si am 2 perechi de termistoare si de cartuse de incalzire de rezerva macar .
Am comandat o placa de Al de 300 x 300 x 5 mm cu 15 euro de aici din DE, sa vedem cu ce o gauresc in colturi si daca pot sa o incalzesc cu ceva la nevoie, dar daca merge PLA pe ea doar cu banda nu cred ca ma mai chinui cu incalzirea ...

Aceasta postare a fost editata de bbogdanmircea: 29 May 2018 - 01:16 PM

CU FIECARE NOAPTE NEDORMITA ADAUGI O ZI LA VIATA TA.
0

#1429 Useril este offline   znecula 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 May 2018 - 01:47 PM

Vezi postareanickrvl, la 29 May 2018 - 12:17 PM, a spus:

In schema in care se vrea a fi folosit sigur "pe dos" va functiona fara optocuplor.
Cand tranzistorul original de pe PCB conduce atunci si optocuplorul va comanda tranzistorul suplimentar adica si acesta va conduce.
Fara optocuplor cand tranzistorul original conduce atunci grila tranzistorului suplimentar va fi pusa la masa prin acesta, blocat, si va conduce doar atunci cand tranzistorul de pe PCB va fi blocat.

Asta nu inseamna ca nu poate fi gandita o alta schema dar va fi mai stufoasa decat aceasta cu optocuplor.

Asa ceva ti s-ar potrivi?
Rx se calculeaza functie de ce tranzistor folosesti.
Indicat ar fi un mosfet.
Si iar indicat este sa folosesti optocuplor daca ai sursa de alimentare separata.

Stima.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: azaz.jpg

0

#1430 Useril este offline   nickrvl 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 29 May 2018 - 02:08 PM

I-mi arati o schema generala, eu/noi vorbim de o placa GT2560 sau Ramps daca vrei unde deja are o schema in sau la care se leaga patul incalzit, la aceasta schema/placa/Ramps in locul patului trebuie pus "1 tranzistor sau ceva" ca sa comande patul, si de aici discutia.....
Citeste cel putin din pagina trecuta incoace si ai sa vezi despre ce este vorba, sant si scheme, astfel putem discuta acelas subiect.

Aceasta postare a fost editata de nickrvl: 29 May 2018 - 02:08 PM

0

#1431 Useril este offline   gyany_eugen 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
    Aeromodelism

Postat 29 May 2018 - 02:24 PM

Vezi postareabbogdanmircea, la 29 May 2018 - 01:13 PM, a spus:

Din amintirile mele de electronica era destul de usor de facut un inversor cu tranzistor, cred ca trebuie practic 2 tranzistore in loc de unul, dar daca acel optocuplor e ieftin cat 2 tranzistoare nu se merita efortul.

E 0.7 lei un optocuplor.
Turnigy 9x -Er9x
0

#1432 Useril este offline   gyany_eugen 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
    Aeromodelism

Postat 29 May 2018 - 02:26 PM

Vezi postareaznecula, la 29 May 2018 - 01:47 PM, a spus:

Asa ceva ti s-ar potrivi?
Rx se calculeaza functie de ce tranzistor folosesti.
Indicat ar fi un mosfet.
Si iar indicat este sa folosesti optocuplor daca ai sursa de alimentare separata.

Stima.

:good:
Corect. Nici vorba fara optocuplor.
Turnigy 9x -Er9x
0

#1433 Useril este offline   gyany_eugen 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
    Aeromodelism

Postat 29 May 2018 - 02:30 PM

Vezi postareanickrvl, la 29 May 2018 - 09:35 AM, a spus:

Mai mult decat destul dar teoretic, din nou tot pe pielea mea am invatat sa nu ma incred in teoreie pana nu si testez, deabia atunci pot sti sigur :)

Daca tu testezi primul sant convins ca ne zici si nou impresii....,

Si eu care credeam ca poate sare sa faca cineva cablaje..
Azi am dat comanda pentru treaba asta. 250 lei cu tot cu transport pentru 4 bucati.
Turnigy 9x -Er9x
0

#1434 Useril este offline   gyany_eugen 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
    Aeromodelism

Postat 29 May 2018 - 02:44 PM

Na belea. Credeam ca am comandat.
La TME TLP182 nu poti comanda decat 3000 de bucati. Ar fi 2.190 lei.
Mai are nevoie cineva? :D
Turnigy 9x -Er9x
0

#1435 Useril este offline   nickrvl 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 29 May 2018 - 03:01 PM

Nu este o aplicatie atat de pretentioasa ca sa nu poti folosi si altceva, daca vrei poti lua TLP183, acesta nu are o dioda antiparalel, fata de 182, care e inutila in aceasta aplicatie dar daca doresti poti pune un 1n4148 pe exterior.

Eu am spus, nu o sa pun niciodata un tranzistor extern atata timp cat il pot inlocuii pe cel existent cu ceva mai potent si care se potriveste la fix.

Aceasta postare a fost editata de nickrvl: 29 May 2018 - 03:03 PM

0

#1436 Useril este offline   znecula 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 May 2018 - 03:33 PM

Vezi postareanickrvl, la 29 May 2018 - 02:08 PM, a spus:

I-mi arati o schema generala, eu/noi vorbim de o placa GT2560 sau Ramps daca vrei unde deja are o schema in sau la care se leaga patul incalzit, la aceasta schema/placa/Ramps in locul patului trebuie pus "1 tranzistor sau ceva" ca sa comande patul, si de aici discutia.....
Citeste cel putin din pagina trecuta incoace si ai sa vezi despre ce este vorba, sant si scheme, astfel putem discuta acelas subiect.

Trimite-mi schema si iti fac adaugirile necesare.

Stima.
0

#1437 Useril este offline   gyany_eugen 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
    Aeromodelism

Postat 29 May 2018 - 06:20 PM

Vezi postareanickrvl, la 29 May 2018 - 03:01 PM, a spus:

Nu este o aplicatie atat de pretentioasa ca sa nu poti folosi si altceva, daca vrei poti lua TLP183, acesta nu are o dioda antiparalel, fata de 182, care e inutila in aceasta aplicatie dar daca doresti poti pune un 1n4148 pe exterior.

Eu am spus, nu o sa pun niciodata un tranzistor extern atata timp cat il pot inlocuii pe cel existent cu ceva mai potent si care se potriveste la fix.

Nu cred ca e dioda antiparalel, cred ca sunt doua leduri puse catod/anod, anod/catod, astfel ca indiferent cum se introduce semnalul la intrare, unul dintre leduri functioneaza.
Nu mai risc, vreau sa scot puterea de pe placa. Nici acum nu a iesit mirosul. Bine ca a fost doar atat.
Turnigy 9x -Er9x
0

#1438 Useril este offline   gyany_eugen 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
    Aeromodelism

Postat 29 May 2018 - 06:24 PM

Am reusit sa comand. 264 lei total, dar unele la unele produse cantitatea minima era de 100 buc.
Asta e. Sper sa fie treaba buna.
Turnigy 9x -Er9x
0

#1439 Useril este offline   nickrvl 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 29 May 2018 - 06:34 PM

Asa este, in TLP182 sant doua leduri anti paralel, scuze, graba......

Placa ai reusit sa o pornesti? adica intreb, mai e "vie"? ar trebuii.
0

#1440 Useril este offline   gyany_eugen 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
    Aeromodelism

Postat 29 May 2018 - 08:14 PM

Vezi postareanickrvl, la 29 May 2018 - 06:34 PM, a spus:

Asa este, in TLP182 sant doua leduri anti paralel, scuze, graba......

Placa ai reusit sa o pornesti? adica intreb, mai e "vie"? ar trebuii.

Da, da. Am uitat sa zic. Placa e intreaga si curatata. Inafara de zona afectata nu a avut nimic.
Turnigy 9x -Er9x
0

Arata acest topic

• 58 Pagini +
  • « Prima
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Ultima »

31 useri citesc topicul