gyany_eugen, la 23 May 2018 - 07:12 PM, a spus:
:good:
La asta ma gandesc si eu de dimineata.
Si-a facut protectia bine treaba, altfel era jale. Mirosul persista cu toate geamurile deschise de la ora 9.
Nu vreau sa par filozof insa protectiile surselor de alimentare sunt uneori considerate ceea ce nu sunt de fapt.
As paria o jumatate de lada de bere pe faptul ca protectiile sursei tale de alimentare n-au actionat de fapt deloc... sau oricum prea tarziu pt. a impiedica un potential incendiu si numai daca intr-un final carbonizarea aia a produs o supra-crestere de curent.
Dupa parerea mea scenariul ar fi putut fi ceva de genul urmator:
1. contact imperfect intr-un conector de curent mare;
2. cresterea temperaturii datorita rezistentei de contact crescute (P = I*I*R);
3. SCADERERA curentului absorbit din sursa tocmai datorita acestei rezistente => nu actioneaza nici o protectie, chiar "din contra"... :).
4. carbonizarea conectorului si pcb-ului in zona contactului imperfect datorita cresterii temperaturii;
5. cresterea continua a rezistentei de contact datorita, printre altele, deformarii mecanice a pieselor in contact pana la "deconectarea" sursei de la circuitul alimentat.
Conform acestui scenariu faptul ca nu s-a intamplat nimic mai grav nu-i meritul nici unei protectii ci a faptului ca n-aveai nimic ce se aprinde usor pe langa zona fierbinte + asa cum am spus, o doza buna de noroc.
:drinks:
Aceasta postare a fost editata de informer: 23 May 2018 - 08:01 PM