renatoa, la 17 October 2017 - 08:56 AM, a spus:
In topicul celalalt cu legalitatea aeromodelelor, s-a postat un articol scris de un jurist care face praf tot ce credeam ca stim...
Dar pana atunci, sa vedem ce scrie la ultima regulare aacr, ca lege nu e ...
"operatorii/proprietarii aeronavelor civile fără pilot la bord cu masa maximă la decolare mai mica sau egală cu 500 grame nu mai au obligaţie de a deţine un certificat de identificare emis de AACR - a se vedea OMT nr. 1338/25.10.2016, alin. (2), art. 4);"
"avizul Ministerului Apărării Naţionale (MApN) pentru desfăşurarea activităţilor de filmare / fotografiere aeriană (în baza prevederilor para. f, alin. (1), art. 4 al HG nr. 912/2010"
Numai ca astea se aplica aeronavelor, si ce a facut avocatul ala a fost sa atace ideea ca aeromodelul ar fi aeronava... cu cat succes e discutabil, pana nu ajungi la tribunal :)
Acolo de exemplu s-ar putea sa fi pus in situatia sa demonstrezi ca spark-ul e un aeromodel, si aici vad o mica problema... ;)
"renatoa, iti multumesc.Problema e ca din cauza vecinilor sunt asa stresat.Desi comnua noastra este flancata de un lac de acumulare si padure, desi nu ma intereseaza sa filmez curtile oamenilor, vreau sa stiu daca trebuie de cate ori ridic drona sa sun la mapn?sau doar daca doresc sa filmez(nu i cazul aici).Asta i baiu.Nu vreau sa am dosar penal.Am ridicat drona din gradina, si desi in spatele gradinii sunt cel putin 50km de pasuni, baraj fara case.totusi parca mi e frica.
Eu am sunat la AACR, iar o doamna foarte politicoasa si cu multa bunavointa mi a explicat printre altele, ca trebuie sa anunt Mapn pentru orice ridicare a dronei.De aici sunt asa stresat.
Acum trebuie sau nu??Ce sanse am daca zbor drona sus, dar ma vede vecinul si ma da de gol, sa am dosar?
Aceasta postare a fost editata de petruman: 17 October 2017 - 09:24 AM