Modelism - RHC Forum: Proiect Viper mk3 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 7 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Proiect Viper mk3 Modificare si upgrade Viper Mk3

#91 Useril este offline   ahmoola 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 409
  • Inregistrat: 14-February 13

Postat 27 July 2017 - 09:21 PM

Vezi postareaipsihi, la 27 July 2017 - 09:07 PM, a spus:

...intre 10 si 50 E !!!

care e explicatia .. intre 10 si 50 de euro? Ce e diferit? Sunt modele... sau ?
0

#92 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 28 July 2017 - 07:40 AM

....depinde de unde cumperi, China, Europa !!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#93 Useril este offline   ahmoola 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 28 July 2017 - 09:04 AM

Vezi postareaipsihi, la 28 July 2017 - 07:40 AM, a spus:

....depinde de unde cumperi, China, Europa !!!

Tu ce recomanzi?
Da-mi niste link-uri.
Ai poze cu sistemul montat pe navomodel?
0

#94 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 July 2017 - 09:36 AM

....eu nu recomand nimic nimanui, alegerile le faci singur, gasesti pe net tot ce trebuie daca stii ce sa cauti, daca ai montat un autopilot ,sonarul nu ar trebui sa-ti puna probleme !!!
0

#95 Useril este offline   ahmoola 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 28 July 2017 - 11:01 AM

Vezi postareaipsihi, la 28 July 2017 - 09:36 AM, a spus:

....eu nu recomand nimic nimanui, alegerile le faci singur, gasesti pe net tot ce trebuie daca stii ce sa cauti, daca ai montat un autopilot ,sonarul nu ar trebui sa-ti puna probleme !!!

:)
0

#96 Useril este offline   Razvan Andrecau 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 134
  • Inregistrat: 09-May 14
  • Interests:Pescuit si IT

Postat 28 July 2017 - 03:15 PM

Vezi postareastelian, la 26 July 2017 - 10:58 PM, a spus:

Stiu , am montat si eu vre o 16 buc in decurs de cativa ani dar pretul peste tot in lume e de 899e , ma gandeam ca ai tu vre o combinatie ceva ..

Da pot sa il cumpar la 800euro. Dar din UK doar.
Daca ai nevoie te pun in legatura cu vanzatorul.
0

#97 Useril este offline   Razvan Andrecau 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2017 - 03:18 PM

Vezi postareaipsihi, la 27 July 2017 - 05:57 AM, a spus:

...scump si prost ca toata gama Tolson, nu mai spun de ala la 22 mil fara gps, Deeper Pro le bate la funduletz pe toate si e de 4-5 ori mai ieftin !!!

De ce zici ca e prost? inca nu am auzit pe nimeni sa se planga de el.
Am testat precizia cu markerul si e chiar impresionant ce marja de eroare mica are cand plantezi.
M-am jucat si cu deeper si chiar mi se pare o jucarie plus ca in pescuit la crap nu ma ajuta cu nimic.
0

#98 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 July 2017 - 05:21 PM

...si eu m-am jucat cu cateva Tolson'uri, am exact aceasi parere despre ele, dar fiecare cu randunelele lui ,Deeper e conceput pentru pescuitul la crap, poate te-ai jucat cu v-o clona !!!
0

#99 Useril este offline   Razvan Andrecau 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2017 - 11:18 PM

Vezi postareaipsihi, la 28 July 2017 - 05:21 PM, a spus:

...si eu m-am jucat cu cateva Tolson'uri, am exact aceasi parere despre ele, dar fiecare cu randunelele lui ,Deeper e conceput pentru pescuitul la crap, poate te-ai jucat cu v-o clona !!!

Nu era clona.....facea ce face orice sonar doar ca arata putin mai colorat. De ce zic ca nu e conceput pt. pescuit la crap ma refer la faptul ca e greu sa il lansezi la distanta, greu sa il lansezi precis plus ca nu mergea la mai mult de 70m si cel mai important chiar daca reusesti sa il pui pe barca nu are compas si GPS plus sistemul de ghidare care il are TF640 mi se pare cel mai folositor la pescuit la crap...de cele mai multe ori folosesc doar GPS si compas si caut locul cu barca mare deci prea putin folosesc sonarul care mi s-a parut destul de ok , cel putin fata de humminbird. As fi curios daca exista alternativa la toslon tf640?
0

#100 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 July 2017 - 06:35 AM

...Deeper Pro are si GPS, poate fi extins lejer la peste 300m iar folosirea unui telefon ca display aduce o rezolutie mult mai buna a structurilor la un pret de 5 ori mai mic , Tolson pare un sonar serios dar este doar o jucarie, Deeper Pro pare o jucarie dar este un sonar serios !!!
0

#101 Useril este offline   stelian 

• NAVOMODELE CNX
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2400
  • Inregistrat: 01-December 08

Postat 29 July 2017 - 07:05 AM

Vezi postareaRazvan Andrecau, la 28 July 2017 - 11:18 PM, a spus:

Nu era clona.....facea ce face orice sonar doar ca arata putin mai colorat. De ce zic ca nu e conceput pt. pescuit la crap ma refer la faptul ca e greu sa il lansezi la distanta, greu sa il lansezi precis plus ca nu mergea la mai mult de 70m si cel mai important chiar daca reusesti sa il pui pe barca nu are compas si GPS plus sistemul de ghidare care il are TF640 mi se pare cel mai folositor la pescuit la crap...de cele mai multe ori folosesc doar GPS si compas si caut locul cu barca mare deci prea putin folosesc sonarul care mi s-a parut destul de ok , cel putin fata de humminbird. As fi curios daca exista alternativa la toslon tf640?

TF 650 !
facebook
https://www.facebook...3/photos_stream

https://www.facebook...le.7/photos_all

Alte barcute construite , poze de pe alte meleaguri !
http://forum.rcdesig...read274739.html

0721 241 744 VODAFONE
0762 028 013 COSMOTE

[Mail stelianionascu@yahoo.com [/size]
0

#102 Useril este offline   Razvan Andrecau 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 29 July 2017 - 09:17 AM

Vezi postareaipsihi, la 29 July 2017 - 06:35 AM, a spus:

...Deeper Pro are si GPS, poate fi extins lejer la peste 300m iar folosirea unui telefon ca display aduce o rezolutie mult mai buna a structurilor la un pret de 5 ori mai mic , Tolson pare un sonar serios dar este doar o jucarie, Deeper Pro pare o jucarie dar este un sonar serios !!!

Intradevar ce am folosit eu nu era Deeper Pro Plus, era doar Deeper Pro si nu avea gps.

Ma uitam acuma si pare destul de interesant.

Sti cumva unde gasesc detalii despre cum sa il integrezi in barca si sa ii extinzi distanta la 300m? Oare functioneaza daca il conectez permanent la un USB in barca si ii leg o antena de 2,4Ghz ??
0

#103 Useril este offline   stelian 

• NAVOMODELE CNX
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2400
  • Inregistrat: 01-December 08

Postat 29 July 2017 - 11:41 PM

Daca ai doua mâini de dreapta il poți monta oriunde in barca mai putin in spatele eticului iar cu marirea razel de acțiune iti dau doar un indiciu , functioneaza in 90_290 khz , restul este floare la ureche , internetul este groapa de gunoi a lumi si daca ai minimul de cunostinte la subiectul cu pricina o sa te descurci de minune , baftă !,
facebook
https://www.facebook...3/photos_stream

https://www.facebook...le.7/photos_all

Alte barcute construite , poze de pe alte meleaguri !
http://forum.rcdesig...read274739.html

0721 241 744 VODAFONE
0762 028 013 COSMOTE

[Mail stelianionascu@yahoo.com [/size]
0

#104 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 July 2017 - 03:42 AM

...si ce legatura au frecventele de scanare cu raza de actiune wi-fi ?!!!
0

#105 Useril este offline   Razvan Andrecau 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 30 July 2017 - 08:39 AM

Sa il montez in barca e cea mai mica problema.

Vroiam sa stiu daca intradevar merge marita puterea radio, teoretic cred ca merge dar inca nu am gasit nimic pe internet concret.

Sa ii leg ceva de genul poate merge dar inainte sa cheltui bani aiurea cu teste ma gandeam ca ai ceva concret/testat: http://www.ebay.co.u...kQAAOSw4GVYLthV

Mercy.
0

#106 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 July 2017 - 12:38 PM

Vezi postareaRazvan Andrecau, la 30 July 2017 - 08:39 AM, a spus:

Sa il montez in barca e cea mai mica problema.

Vroiam sa stiu daca intradevar merge marita puterea radio, teoretic cred ca merge dar inca nu am gasit nimic pe internet concret.

Sa ii leg ceva de genul poate merge dar inainte sa cheltui bani aiurea cu teste ma gandeam ca ai ceva concret/testat: http://www.ebay.co.u...kQAAOSw4GVYLthV

Mercy.

....pai vad ca te descurci si singur, in alta ordine de idei, know-how'ul costa si gratuit nu ti-l serveste nimeni, e un business !!!
0

#107 Useril este offline   Razvan Andrecau 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 30 July 2017 - 05:27 PM

Vezi postareaipsihi, la 30 July 2017 - 12:38 PM, a spus:

....pai vad ca te descurci si singur, in alta ordine de idei, know-how'ul costa si gratuit nu ti-l serveste nimeni, e un business !!!

Am inteles.

Am studiat putin mai mult deeperul asta zilele astea si nu e chiar asa de precis....Multi au probleme cu GPS-ul.Le cartografiaza pe uscat si de fiecare data le arata valori diferite pe harta sau locatia curenta si cu eroare de 20-50m. NU e acceptabil la ce imi trebuie mie. Probabil nu stie sa foloseasca +6 sateliti ca si Toslonul. Cel putin cu TF640 de 3 ori consecutiv mi l-a dus la 20cm de markerul ce il aveam in apa si cel mai departe l-a dus la vreo 1,5-2m.
0

#108 Useril este offline   H7-25 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 242
  • Inregistrat: 28-June 12
  • Interests:modelism, fishing, surveying

Postat 30 July 2017 - 06:41 PM

Ca sa evitati polemicile pe preciziile GPS-urilor pot sa va confirm (cu precizie de inginer topo) ca tot ce inseamna gps fara abonament platit si modul fara antena multipatch are precizie ce incadreaza punctul determinat intr-un cerc cu raza de 3 - 15 metri in functie de mai multi factori si de cum vrea detinatorul constelatiei de sateliti tocmai ca sa obtina si el bani din afacerea asta si de multe ori cand conditiile sunt optime (fara eruptii solare, cand ceasurile atomice de pe sateliti tocmai au fost resetate, corectiile proaspat updatate) se introduc fortat si aleator erori tocmai ca sa nu se supere cei care platesc. Precizii sub metru se obtin cu GPS-uri handheld ce au L1 , L2 si eventual P (precision code) restul fiind coincidente intamplatoare. Pentru precizii milimetrice se utilizeaza retele gen Rompos cu rol de a forma o baza de referinta pentru GPS-ul mobil (rover) care oricum trebuie sa aiba o antena serioasa si datele se inregistreaza in sesiuni cat mai lungi si se postproceseaza dar nu cred ca pune cineva pe barca GPS de 5000$ asa ca mult timp v-a fi mai precisa pluta de marcaj decat gps-ul, acesta putand fi util doar pentru drumul intre mal si zona de interes insa plantarea precisa nu poate intra in discutie la un gps din clasa auto.
In God we trust, all others must pay cash!
0

#109 Useril este offline   ahmoola 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 30 July 2017 - 06:58 PM

Vezi postareaH7-25, la 30 July 2017 - 06:41 PM, a spus:

Ca sa evitati polemicile pe preciziile GPS-urilor pot sa va confirm (cu precizie de inginer topo) ca tot ce inseamna gps fara abonament platit si modul fara antena multipatch are precizie ce incadreaza punctul determinat intr-un cerc cu raza de 3 - 15 metri in functie de mai multi factori si de cum vrea detinatorul constelatiei de sateliti tocmai ca sa obtina si el bani din afacerea asta si de multe ori cand conditiile sunt optime (fara eruptii solare, cand ceasurile atomice de pe sateliti tocmai au fost resetate, corectiile proaspat updatate) se introduc fortat si aleator erori tocmai ca sa nu se supere cei care platesc. Precizii sub metru se obtin cu GPS-uri handheld ce au L1 , L2 si eventual P (precision code) restul fiind coincidente intamplatoare. Pentru precizii milimetrice se utilizeaza retele gen Rompos cu rol de a forma o baza de referinta pentru GPS-ul mobil (rover) care oricum trebuie sa aiba o antena serioasa si datele se inregistreaza in sesiuni cat mai lungi si se postproceseaza dar nu cred ca pune cineva pe barca GPS de 5000$ asa ca mult timp v-a fi mai precisa pluta de marcaj decat gps-ul, acesta putand fi util doar pentru drumul intre mal si zona de interes insa plantarea precisa nu poate intra in discutie la un gps din clasa auto.

Bravo un raspuns la punct.
Pentru acest lucru folosesc autopilotul: sa duca barca pana la punctul de plantare si inapoi. Sa nu fiu nevoit sa stau cu mana pe telecomanda.
Sa mai zic ca pe o balta a uitat paznicul sa mai scrie bonul cand a vazut ca barca a venit singura si a oprit la mal :) cam la 1m :)
iar erorile... da m-am confruntat cu ele... imi arata barca la vreo 500 m de locul unde era.
0

#110 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 July 2017 - 07:00 PM

...si cand te gandesti ca o drona de 75 usd, entry level face RTH cu o precizie de plus/minus juma de metru, cum o fi ?!!!
0

#111 Useril este offline   ahmoola 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 30 July 2017 - 07:12 PM

Vezi postareaipsihi, la 30 July 2017 - 07:00 PM, a spus:

...si cand te gandesti ca o drona de 75 usd, entry level face RTH cu o precizie de plus/minus juma de metru, cum o fi ?!!!

daca barca ar zbura sunt convins ca ar face la fel... dar asa, apa influenteaza mult precizia.
0

#112 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 July 2017 - 07:17 PM

...da, e receptia mai uda !!!
0

#113 Useril este offline   Razvan Andrecau 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 30 July 2017 - 07:27 PM

Vezi postareaH7-25, la 30 July 2017 - 06:41 PM, a spus:

Nu contrazic eu zic doar ce am vazut cu ochii mei, nu stiu ce contracte are Toslon si ce fel de tehnologie foloseste dar e faorte precis. Initial am fost suspicios dar chiar uimit dupa cateva teste. Singura conditie care o cere manualul de la toslon pentru o plantare precisa e sa nu opresti barca cand te apropi de zona marcata. Trebuie sa aiba o viteza minima ca sa poata localiza cu precizie si asta am vazut si cand testam. Posibil combinatia intre gps si busola permite o precizie mai buna.
0

#114 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 July 2017 - 07:47 PM

...rata mica de refresh, 1Hz/secunda, viteza de executie sta in frecventa de refresh, una decenta este de cel putin 5Hz/s, una foarte buna este de 10Hz/s iar peste 10 nu e pentru muritorii de rand !!!
0

#115 Useril este offline   H7-25 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 30 July 2017 - 08:26 PM

La gps , reflexiile de pe suprafata apei pot provoca "ecouri" iar pe sub crengile copacilor iarasi e nasol. Poate ca Toslon foloseste vre-un program ce calculeaza mai multe puncte intermediare pe traseu si corecteaza la final directia prin busola, corelat cu viteza determinata in mers dar imi e greu sa cred ca si-au batut capul cu asa ceva, probabil ai prins o zi in care modificarile au fost minime sau deloc pe parcursul intervalului intre plantari. Incearca sa repeti ducand barca pe un traseu sinuos si vezi rezultatul. Pentru a stabili precizia poti alege o borna solida marcata undeva pe sol (poate fi o borna Km) sau un tarus in pamant pe care sa pui gps-ul la ore /zile/ temperaturi diferite de macar 3-5 ori pe zi macar cate o testare pe saptamana in 2-3 luni diferite si vezi ce diferente ai intre coordonatele afisate. Daca sunt sub 1m intre min.si max. deja e f bine.
Daca drona lucreaza cu un sistem de referinta poate executa precizii centimetrice dar asa cum spui : plus minus 1/2m obtine probabil cand o ridici 5m si apoi dai RTH sau zboruri de numai cateva secunde (adica interval de zbor mic pana se modifica eroarea artificiala la gps) sau coincidenta intamplatoare , ca daca ne uitam aici:
https://www.youtube....h?v=T3oOWX-tds0 ,
cred ca 16 pasi sunt vre-o 5 metri si ceva si nu pleacase prea mult in lateral in zbor. Asta se cam incadreaza in ce spuneam anterior.
0

#116 Useril este offline   H7-25 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 30 July 2017 - 08:30 PM

Daca ma uit mai bine la clip cred ca daca o lasa sa cada liber (gravitational) probabil nimerea mai aproape de locul de lansare asa ca in acest caz GPS-ul mai mult l-a incurcat.
0

#117 Useril este offline   H7-25 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 30 July 2017 - 08:41 PM

Si ca sa nu cad de tot in dizgratia celor ce folosesc gps pot spune ca de cand au intrat pe bolta in functiune si satelitii chinezi si europeni pe langa rusi si americani se pare ca experimental se obtin foarte des precizii de 1-1,5m dar nefiind constante nu pot fi garantate. Probabil folosesc sisteme de erori artificiale nesincronizate intre ele si astfel noi cei "pacaliti" putem calcula si utiliza "pacaleala" minima dar ce folos daca niciodata nu putem fi siguri ca aia e.
0

#118 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 July 2017 - 09:04 PM

...ca sa nu mai scrieti tampenii repet -precizia unui gps este data de frecventa de lucru si numarul de canale al modulului, o frecventa mai mare va asigura o pozitionare mai precisa iar un nr de canale mai mare va asigura corelarea mai rapida a datelor receptionate , una e cand calculezi pozitia o data pe secunda si cu totul altceva cand o faci de 10x/s, in concret Tolson se va pozitiona corect pe tinta doar la viteze f mici, sub 0,5m/s ,la 1m/s eroarea v-a fi de cel putin 2m datorita delay'ului in emisia datelor si afisarea lor pe display, sa nu mai spun ca pana primesti date coerente la pornire trece cel putin 1 minut, delay'ul se poate observa foarte usor pe sageata compasului, virezi dreapta iar sageata v-a percuta dupa 2-3 secunde, ceea ce este f mult pt banii pe care ii dai pe sonarul cu pricina, la Deeper nu se pune problema asta deoarece a fost conceput ca sonar static, il arunci cu batul si mulinezi la pas ,nu a fost conceput ca navigator asa cum se vrea Tolson'ul , cu toate astea modulul gps pe Deeper este unul de 3Hz adica de 3x mai rapid decat cel de pe Tolson si mai ieftin de 4x, asa ca nu mai aburiti lumea cu precizia lui minunata, la viteze mici orice gps se pozitioneaza intr-un final corect .GPS este absolut gratuit la utilizator, taxe platesc firmele care produc divaisuri gps .
0

#119 Useril este offline   H7-25 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 30 July 2017 - 09:23 PM

Oricum ... ce mai conteaza... sa dus draq*u orice candoare. Povesteste-i copilului tau despre "Nada Florilor" de Sadoveanu si apoi de cum monitorizai tu pestii pe sonar si le puneai bomba cu gps-ul la bot in bazinul betonat umplut cu crapi alesi din crescatorie si umpluti cu pelete si boilesuri. "Nu asa ca-i fain"!
0

#120 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 July 2017 - 09:36 PM

....corect ,eu pescuiesc vintage style iar sonar folosesc doar pe baltile noi .
...drona de care iti spuneam venea singura de la 100m exact in locul de unde a plecat, range-ul ei era de maxim 100 m, asta era funny la ea, cum iesea din raza tx venea singura inapoi.
0

Arata acest topic

• 7 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou