Constructie CNC Pentru realizarea de PCB-uri
Postat 29 June 2018 - 09:05 PM
1 cand setez coordonatele de 0.0 la axa zet la fiecare masurare am alta valoare numai 0.0 nu, rareori am masurat de doua ori la rand 0.0 nu inteleg de ce :(
2 masa de lucru nu este perfect plana am frezato odata, o perioada a fost cat de cat decenta sa zicem sub 0.1 abatere dar de cateva zile a luato razna cred ca s-a unflat MDF-ul... pe langa asta mai adauga o eruare si materialul de sacrificiu :(
3 voi folositi material de sacrificiu? am auzit ca se poate si fara
Postat 01 July 2018 - 07:21 AM
Intr-un alt topic (nu mai stiu care...) in care era vorba despre PCB-uri, un alt user (nu mai stiu cine...) gasise un plugin la Eagle care facea "auto leveling".
Din cate-mi amintesc la testele initiale n-a mers prea bine.
Eram curios despre ce plugin era vorba si daca pana la urma a functionat si-si face treaba cum ar fi de presupus?!?
(nu ca am sa renunt la chinezi in favoarea CNC-ului pt. PCB-uri da` poate exista si alte aplicatii ale unui asemenea plugin... :) )
... niste lucrari :)
Postat 01 July 2018 - 07:45 AM
nickrvl, la 01 July 2018 - 07:38 AM, a spus:
Posibil sa fie cum zici, nu-mi amintesc detalii insa parca era ceva cu modificarea gcode-ului original generat din Eagle cu ceva sonda de contact... oricum o sa ne lamurim daca persoana care l-a incercat o sa posteze ceva concluzii, macar partiale.
Postat 01 July 2018 - 08:22 AM
nickrvl, la 01 July 2018 - 08:12 AM, a spus:
Mach3.
Man, din ce-mi amintesc este vorba de a altera continutul unui fisier gcode corespunzator unei suprafete PCB dupa curbura respectivei suprafete determinata folosind o sonda, NU de un feature generic al controlerului masinii... cel putin la aceasta procedura ma refer eu, nu ca n-ar exista si altele.
Postat 01 July 2018 - 10:29 AM
http://www.autoleveller.co.uk
in combinatia cu EAGLE + PCBGCODE + Mach3 merge foarte bine. Evident, e nevoie de intrarea de sonda care se leaga la freza iar cablajul la masa. Sa nu va asteptati la ceva miraculos...dar ca sa faci ceva rapid (ma rog, mai mult sau mai putin, cablajul din imaginea atasata a durat vreo 40 min)
Postat 01 July 2018 - 10:59 AM
ThePuiu, la 01 July 2018 - 10:29 AM, a spus:
http://www.autoleveller.co.uk
in combinatia cu EAGLE + PCBGCODE + Mach3 merge foarte bine. Evident, e nevoie de intrarea de sonda care se leaga la freza iar cablajul la masa. Sa nu va asteptati la ceva miraculos...dar ca sa faci ceva rapid (ma rog, mai mult sau mai putin, cablajul din imaginea atasata a durat vreo 40 min)
Multumesc.
Nu ziceai ca la primele incercari a luat-o "in balarii"? :)
O fost alta problema?
Postat 01 July 2018 - 11:53 AM
Cum s-a mai spus pe aici...rezultatul nu este nici pe departe perfect, dar in lipsa de altceva (sau in cazul meu pt prototipare) este util.
Postat 01 July 2018 - 12:24 PM
ThePuiu, la 01 July 2018 - 11:53 AM, a spus:
Cu riscu sa te "stresez" putin as avea nevoie de un pic mai multe amanunte... :D.
In ce sens "rezultatul nu este nici pe departe perfect"?
Te referi in general la frezarea PCB-urilor pe CNC sau la imbunatatirea adusa de programul de auto levelling?
Am frezat si eu destule PCB-uri, stiu plusurile si minusurile dar ma intereseaza de data asta daca adancimea de frezare cu acest program este CONSTANTA sau nu? (presupunand ca placatul NU este perfect plan si paralel cu planul X0Y al masinii)
Sau altfel spus, cat de bine se face auto levelling-u`?
Postat 01 July 2018 - 12:35 PM
cand spun ca nu e perfect ma refer la traseele obtinute nu la levell care pare ca isi face jobul bine. Daca bine imi amintesc, varianta free nu permite modificarea numarului de masurari (face cam din 1cm in 1cm) dar eu zic ca e suficient. Fara levell, aveam portiuni de cablaj la care abia ajungea freza! Dupa levell frezarea pare uniforma - atat cat se vede cu ochiul liber.
Postat 01 July 2018 - 12:36 PM
ThePuiu, la 01 July 2018 - 12:35 PM, a spus:
cand spun ca nu e perfect ma refer la traseele obtinute nu la levell care pare ca isi face jobul bine. Daca bine imi amintesc, varianta free nu permite modificarea numarului de masurari (face cam din 1cm in 1cm) dar eu zic ca e suficient. Fara levell, aveam portiuni de cablaj la care abia ajungea freza! Dupa levell frezarea pare uniforma - atat cat se vede cu ochiul liber.
Aha, OK, bine de stiut.
Multzam!
Postat 01 July 2018 - 08:30 PM
Postat 01 July 2018 - 09:25 PM
alexdumi, la 01 July 2018 - 08:30 PM, a spus:
Merci.
Nu-i vorba de acelasi soft postat de ThePuiu, adica asta de aici: http://www.autoleveller.co.uk ?
Na in orice caz daca merge e bine. :)
Eu am renuntat sa fac cablaje pe CNC pt. ca n-am cum sa fac ce-am nevoie insa mi-aduc aminte cu multa neplacere de timpu` pierdut cu fixarea corespunzatoare a placatului... :).
Postat 12 July 2018 - 11:54 AM
https://1drv.ms/u/s!...kd2ou8O7fe7wQ2Q
Postat 28 December 2018 - 08:15 PM
Dupa multa munca si multe lucruri invatate de la voi, ma pot mandri acum cu CNC-ul meu :D
Multumesc frumos pentru sprijinul acordat!
Am atasat cateva poze sa vedeti si voi cum arata si ce poate sa faca ;) eu unul sunt foarte multumit
Suprafata utila 300x300x70 precizia la repetare este buna,cu planeitatea este o problema 0.3mm :( pret toatal ~3000 lei
Aceasta postare a fost editata de Bejan-Adi: 28 December 2018 - 08:18 PM