florianmro, la 08 May 2017 - 08:10 AM, a spus:
Vizavi de calitatea obtinuta cu masina de 3500 de euro ,din start solutia de a folosi o pastila de carbura este gresita . Apoi slefuirea cu periuta de sarma iar este o eroare mare .Un cnc router pentru pcb -uri cu suprafata mare de prelucrare care sa frezeze sa zicem de la 100 de bucati in sus pe sesiune de frezare este o solutie de luat in seama . Daca masina lucreaza peste noapte in conditii de siguranță si placa e prinsa prin sistemul de vacum pentru a oferi o planeitate buna atunci si rezultatele vor fi bune . Dar asta implica o constructie gandita bine si mai ales precisa . Sper sa ajungem sa pot sa imi si sustin afirmatiile cu rezultate practice .
florianmro, spune-mi te rog cate PCB-uri ai frezat pana acum de ai ajuns la concluziile astea categorice? :)
Intreb pt. ca de bine de rau eu am frezat "niste multe zeci" deci cred ca sunt mai in masura sa stiu din practica fata de tine din teorie... no offence.
Si acum sa le luam pe rand:
1. Freza aia cu pastila de la Nine9 este special conceputa pt. gravare. Daca crezi ca n-am si d-alea de 2 lei sub forma de jumatate de con, te inseli. Am frezat inclusiv cu endmill de 0.3mm si pot sa spun ca PE DEPARTE rezultatele obtinute cu freza cu carbura sunt superioare.
2. Peria aia de sarma de la Proxxon este extrem de fina si este construita exact in acest scop: pt slefuire, inclusiv cablaje. La turatii potrivite se obtine o suprafata "oglinda", FARA zgarieturi, daca asta te ingrijora.
3. La grosimea foliei de cupru de pe placa PCB, erorile de planeitate mici au efecte mari... daca nu vrei sa ai "canioane" pe placa, fixarea placii CU PLACA DE SACRIFICIU dedesubt, e o aventura. Cine nu crede, il rog sa incerce si vorbim dupa. :)
Aceasta postare a fost editata de informer: 08 May 2017 - 08:27 AM