renatoa, la 11 June 2017 - 03:49 PM, a spus:
Preiau mingea ridicata la fileu de
aici, ca sa nu poluam acolo in continuare topicul.
Hai mai nenea Viorele, mai usor cu vraja... :rolleyes:
Bineinteles, cum sa nu, oriunde si oricum...
Punem pariu ca cel putin la Craiova nu se merge pe acest suport "legal"?
Daca intr-o localitate nu este nici un legitimat FRMd, de unde atata bunavointa ? chiar daca ai aerodrom afiliat AR...
Si chiar legitimat fiind, punem pariu ca daca ma "antrenez" pe un teren fara spatiu aerian segregat, si un binevoitor ma reclama, in 15 minute apare o masina a Politiei sa ma ia la intrebari ?
E adevarat ca legitimatia FRMd ar putea sa ajute un pic in contextul ala, in functie de naivitatea "organului", dar va asigur, din experienta proprie, ca la fel de eficienta este si legitimatia ARA ;)
Nu e nicio vrajă. Văd că există impresia că aeromodelismul trebuie reinventat. Au existat reguli și legi tot timpul. Faptul că nu le acceptăm, sau nu vrem să le acceptăm e altă poveste. Regulile după care zburăm toți sunt stabilite de alții, mai deștepți ca noi, posibil să nici nu mai trăiască, dar avem impresia că se zboară doar în virtutea unor obiceiuri picate de undeva, nu știu de unde și negăm orice ”moștenire” fără să-i cântărim calitatea, sau o cântărim cu cântarul propriu, tarat după ego-ul, părerea, credința personală, dincolo de orice logică, bun simț, rațiune.
Avem mare talent la a face din țânțar armăsar și să intindem ”aripa” dronelor asupra aeromodelismului, dar nimeni de aici nu a reușit să vină cu o dovadă concretă că există măcar un dosar, sau amendă dată unui aeromodelist ieșit, în regulă, la zbor. Spun în regulă deoarece nu ”oriunde și oricum”, ci după regulile existente. Sunt destui FRMd-iști bătrâni care nu mai știu de manuale și regulamente, dar regulile le țin minte.
AAaaa !!! Nu ne convine că există deja autoritatea cu competențe în domeniu (singura autoritate) și mai vrem una, așa-zis independentă. Dar asta, ultima de unde să capete competența ? Trebuie să existe o specializare, că așa spune legea. Devii cumva antrenor, sau instructor fără cursuri speciale ? Devii cumva inginer, medic, sau avocat, fără să faci o facultate ?
Toată lumea ”trage” și e împotriva FRMd, dar cu siguranță la majoritatea este doar un spirit asemănător cu cel de turmă. Cine din afara FRMd-ului are dreptul de a critica instituția fără să fi fost implicat direct în activitatea ei ? A ! Da ! Ne-ați auzit pe noi criticând, dar criticam persoane. Noi cei cărora ni se datorează încă existența aeromodelismului. Activitatea FRMd, în special cea RC, mai există doar datorită perseverenței, pasiunii și ambiției sportivilor și arbitrilor. De foarte multe ori realizarea și finalizarea unei competiții însemnând cheltuieli personale considerabile.
De ce crede Andras că i-am indicat o anumită persoană pentru organizarea competițiilor de F3P ? Puteam să-l trimit la Secretarul Departamentului de Aeromodelism și-i trecea. I se mai cereau niște bani sponsorizare. :rofl:
L-am trimis la persoana care e sufletul probei, cel mai inimos și (părerea mea) cel căruia i se datorează faptul că proba mai există (nu singurul, dar motorul). --- Drace să nu te umfli în pene că mă-npiedic și cad peste tine !
Și la celelalte probe același lucru. Oamenii inimoși, pasionați, sportivii și conducătorii de cluburi au tras și încă trag să țină RC-ul.
Mda. Să revin.
Nu văd de ce ar fi Craiova mai deosebită ? Pentru că e în Oltenia ?
Atâta vreme cât se zboară în câmp deschis, la distanță considerabilă de locuri aglomerate, clădiri, instalații, etc. și există și o aprobare a proprietarului terenului (dacă nu e teren public), nu zburați în marginea pistei aeroportului, nu văd cine și de ce să cheme poliția. Dacă vine ... să fie sănătoși. Nu au competențe și dacă agentul dorește să încheie un proces verbal, este obligat să specifice articolul și legea încălcate. Chiar aș vrea să văd unde poate să încadreze un ”indisciplinat” de aeromodelist care se joacă la câmp, pentru că în Codul Aerian nu-l poate încadra. Cei care fac constatările de încălcare a Codului Aerian sunt cu totul alții.
Aceasta postare a fost editata de ViP_Eol: 12 June 2017 - 01:11 AM