ViP_Eol, la 27 May 2017 - 11:42 PM, a spus:
Hai că o luăm razna :rofl:
Nu am spus că trebuie să devii membru al federației și nimeni nu cere acest lucru, dar trebuie știute și respectate niște reguli. Toți cei care scriu/citesc forumul rhc cunosc aceste reguli și le și respectă, dar ce te faci cu cei care cumpără jucăria și habar nu are că existăm. Pe cine întreabă ?
Vă dau un exemplu real. Un individ cu dare de mână (cocalar cu BMW), cumpără una bucată aeromodel, stație și de toate. Iese singurel la un teren și face modelul praf din prima. Își face cont pe RHC, mai citește una, alta, la capitolul reguli nu se uită și-și cumpără al doilea model, ceva mai performant, mai mărișor, mai scump. De data asta stă de vorbă la telefon cu vânzătorul și omul, aeromodelist la origine, îi explică cât se poate. Iese individul la teren, cu nevasta de data asta, montează, verifică, decolează și-l face praf în primele 10 secunde. Au urmat alte modele. Cu unul dintre ele, un benzinar, cât pe ce să rămână fără un deget (s-a dus la spital rapid) și să facă pagubă la BMW.
Ce face individul ? Supărat că nevasta și soacra făceau mișto de el, pune mâna pe ”AIFON” și-l sună pe comerciant. Săracul om nevinovat se alege cu carne pentru 3 generații. În final se găsește un băiat binevoitor să-l ajute. Întâmplarea a făcut că erau din aceeași localitate și s-a rezolvat mintenaș problema. Ajutorul, din întâmplare, sportiv legitimat FRMd. Ulterior individul cu BMW-ul a ieșit și iese în continuare la zbor cu aproximativ aceeași gașcă fără să-i ceară cineva să se înregimenteze.
Cine nu crede că povestea e reală să-l întrebe pe domnul Kelemen. :pardon:
Am auzit si eu povestea desi nu stiu cine-i personajul.
In privinta sigurantei si ARA este de aceeasi parte a baricadei.
Ca o paranteza si eu am inceput cum zici tu.
Ce-ar fi sa... "hai sa dam mana cu mana" si sa rezolvam problema aeromodelismului?
Un FRMD ceva mai putin rigid, ARA partener in zona de hobby si un guvern care sa ne sprijine, nu sa ne saboteze.
Unele modificari legislative necesare si destul de simple tocmai au fost enuntate.
Am citit in ultimele postari cateva idei foarte bune legate de acest subiect.
Sport si HOBBY, Ministerul Tineretului si Sportului, nu MT, ar mai merge afilierea "catindatului" la o organizatie de profil tocmai pentru acea minima pregatire necesara...
Merge si o tentativa de afiliere ARA la FAI...
In rest, taxe minime sau zero, putina intelegere si sprijin la nivel guvernamental sau macar lipsa "talpilor".
Pasionati si oameni binevoitori exista, haideti sa ne canalizam toti pe aceeasi directie!