Dupa ce am terminat prima barcuta Carp Range 2, 3 sau 4 cum s-o denumi ea.... m-am decis sa incerc sa fac din Carponizer 3 ceea ce nu reusise nimeni, o barca completa.
Dupa un an de zile in care am schitat, testat diverse lucruri pe coca de Carponizer am ajuns la concluzia ca nu se merita sa investesti bani in asa ceva.
Multi or sa intrebe de ce, asa ca o sa le trec mai jos:
- coca este grea - 4.5 kg
- spatiul de manevra in interiorul ei este facut pentru "Pianisti" nu pentru cei cu XL la manusi
- dupa ce am reusit sa adaptez motoare brushless la barcuta am constatat ca nu reusesc sa le fac sa mearga sincron si va trebuii sa umblu in setarile telecomenzii ceea ce nu era o problema dar exista o diferenta de 10% intre cele doua motoare, asa ca am zis stop joc si hai sa vedem ce facem...
1. Sa gasesc o coca, asa ca dau un search si gasesc imediat pe Dorin, sunat, are pe stoc si deja joi (25.02) seara am coca
2. Cum din cauza unei probleme la menisc, tendoane, etc trebuie sa stau fara sa fac efort ma apuc de vineri de munca.
3. Am constatat ca imi lipsesc ceva piese asa ca dau repede comanda la prietenii de la Botosani.
4. Nu au pe stoc dar imi dau repede alternative asa ca sper ca miercuri sa am si restul de piese.
Sa va zic ce vreau sa pun pe barcuta(nu o sa detaliez caracterisiticile lor...):
- Motor FC4250-07 brushless
- Regulator 60A Seaking cu BEC 6V/2A la 2-3S
- BEC extern 5V/5A
- Carma navo 40 x 25 mm
- ABC Cleaver 3 Blade Marine Propeller 1616-10-50(3) CLR
- Servo STD Low Profile 9.2 Kg-cm/ 0.07s MG HV Digital
- Brat servo AL 25T 30 mm
- Brat servo AL 25T 56 mm
- Furci Cuplaj M3
- Micro Switch RC
- Receiver Controlled Switch 4A
- Modul 2 pentru navomodele (lumini + cuve)
- Led-uri albe, galben, rosii, albastre.
- Radiocomanda Turnigy 9XR Transmitter Mode 1 (No Module) cu modul FrSky XJT 2.4Ghz Combo Pack for JR w/ Telemetry Module & X8R 8/16Ch S.BUS ACCST Telemetry Receiver
- Acumulatori LIPO 3S 5000mA
- modul APM 2.5 cu modul de masurare curent si tensiune, modul extern GPS si compas, modul de transmitere telemetrie in 433 MHz
- camera video tip camera auto pentru marsarier (are si led-uri pentru noapte)cu modul de transmitere radio in 1.2 GHz
- sonar FC500
As mai vrea sa pun si un sistem GPS tracker tip auto in cazul nefericit al furtului de pe balta. Are microfon si poti afla unde e barca online.Modulul are baterie interna.
Pentru apm o sa folosesc tableta cu o editie pentru android a Mision Planner, Tower pe numele ei.
Sper ca nu am uitat nimic...
Ce am realizat pana in seara asta
- adaptare elice de la d=4.7mm la ax de 4mm si sistem de fixare cu piulite si saibe.
- instalare motor si tub portelice
- instalare senzor sonar
- instalare sistem de cuvare partial.
- instalare bara pentru prindere servo cuve.
Atasez poze
Folder cu poze
Aceasta postare a fost editata de ahmoola: 28 February 2016 - 11:44 PM