Asa e, faptul ca le ai pe toate in cutie e un mare avantaj, am facut si eu de la zero cate ceva si stiu cat am alergat dupa niste maruntisuri. Am scos din cutie tot sa vad cum arata (si le-am pus la loc deocamdata).
Interesant ca unele piese sunt clar stantate si nu arata prea bine altele par la fel de clar taiate laser (fuselajul) dar din pacate nici acesta nu arata pre bine din cauza placajului care pare greu si firav. Alte piese sunt doar printate si trebuie taiate la manuta dar asta e OK. Balsa atat cat ma pricep pare de calitate, multa risipa. Botul este un bloc solid de balsa foarte mare. Cred ca in locul acelui bot de balsa o sa pun motorul asta:
Turnigy D2836/9 950KV Brushless Outrunner Motor
https://hobbyking.co...nner-motor.html
in fata fuselajului cu o masca de balsa si con cu elice. Ar trebui sa ajute la CG, nu il am inca si nu il cumpar pana nu ma lamuresc daca e sau nu nevoie de el.
Tijele de comanda sunt niste furtune gigantice, nu cred ca o sa le folosesc cum nu voi utiliza servo standard.
Nemultumirea mea vine din faptul ca astia au intepenit in timp. Nu zice nimeni sa strice proiectul initial si placerea de a construi dar o sa ramana planul si peste 100 de ani cu servo standard ?
dan_mitea, la 06 April 2017 - 02:48 AM, a spus:
Am si eu un Riser 100. Cred ca este un planor decent si sunt sigur ca zboara bine.
Treaba ca-i usor sa le faci "din cutie"...este relativa. Acum incerc sa avansez cu Spacewalker-ul. Cel putin pentru mine, nu este de loc un model simplu pe care sa-l faci intr-o dupa amiaza.
Faptul ca ai in cutie toate materialele nu este, cred eu, un lucru rau. Daca incerci sa gasesti baghete, placi din balsa, de duritati diferite, ai sa vezi ca este o incercare in ziua de azi. Am umblat dupa baghete de spruce, pentru Lazy Bee de am inebunit. Nu gaseam decat baghete din balsa alba, moale.
N-as fi atat de categoric ca nu este modelism sa faci ceva din kit, parea mea, bineinteles.
PS. La club sunt si cativa tineri. Cred ca mai avem o sansa. Se vor plictisi, pana la urma, de rahatelele "inteligente". Eu sunt optimist, cel putin azi.