Pe moment m-am apucat de punerea la punct a propulsiei pe care, pe cât o vreau eu de eficientă și n-o să-mi prea iasă, o vreau safe & silent.
Deci, serios, tre să poată da din pale și pe jos, fără tren iar bâzâiala generată în mai toate aripile de fpv pe care le-am văzut nu e acceptabilă.
Știu că o mare parte din gălăgie vine din aerul turbulent venit de pe fuselaj în elice (pusher, evident) și gălăgia cauzată de esc care comandă pas-cu-pas rotorul.
Un edf cu o elice cu multe pale îmi pare mult mai silențios decât o bipală echivalentă la rpm/putere de propulsie.
Nacela oferă siguranță în exploatare
apoi izolația mecanică a motorului de fuselaj... probabil 5mm de cauciuc siliconic între batiu și motor, evident asigurat cu ceva șuruburi care limitează cursa sub nivelul de sfâșiere, oferă liniștea. 2 monturi de aluminiu în X lipite cu silicon acetic? Zic și eu, abia aștept să experimentez.
Azi am făcut un prim set de teste periculoase. O elice de sursă de PC (nylon/sticlă totuși) de 11x130mmx130mm.
N-am pus propulsorul încă pe cântar, urmează. Pe moment am turat motorul (ntm 1100kv 250w pe 4s) până la capăt să văd dacă plesnește și pocnește elicea sau ba :D
Cât a fost elicea în mișcare eu eram afară cu radiocomanda și monitorul wifi al camerei, în curte și ușa la debara încuiată.
https://youtu.be/oykMh4wudXA
Sunt curios dacă împinge aproape de 1kg...
Că-mi iese tot, AUW, sub 500g nu garantez dar o să fie toată numa spumă și fibră. :rolleyes:
Nu a explodat cu toate că un conector molex, rătăcit de nu'ș pe unde, era s-o facă de oaie. :D
P.S. Știți de ce ventilatoarele de PC, cpu, gpu, etc au un număr impar de pale?
Dacă rupi accidental o pală să nu poți echilibra înapoi ventilatorul rupând-o pe cea de la 180° :drinks:
Edit: de ce ventilator de pc?
1: RRR
2: Vreau ceva cu 10-16 pale până în 150mm.
Cele mai apropiate sunt edf-urile mari și scumpe cu outrunner sau elicile 6x pentru multi care-s prea mici.
Cele de PC mă costă fix 0 lei bucata.
Aceasta postare a fost editata de Săndel: 06 March 2017 - 10:27 PM