Salut,
Cu scuzele de rigoare daca exista (dar eu nu am gasit pe forum).. stie vreunul dintre voi vreun tutorial care sa explice modul de realizare al cabinelor, geamurilor, usilor, si a celorlalte obiecte de pe puntea unei nave, de unde sa iau si eu niste idei?
Ma refer in prezent la nave moderne, civile (dar nu strica nici idei de obiecte militare, gen tunuri, torpile, etc, pentru ca nu se stiu de ce ma voi apuca ulterior :-) )
Pagina 1 din 1
Realizarea obiectelor de pe punte
Postat 24 January 2006 - 03:19 PM
Obiectele de pe punte se confectioneaza de obisnuinta din placaj de 1.5-2.5 maxim
cat despre palcaj poti sa folosesti unu normal, sau dac ai resurse poti sa cauti un placaj aviatic.
placaj taiat la dimensiuni cu traforajul.
Geamurile le faci din plexiglas, de genul celor gasite la carcasele de cd uri sau casete.
La usi se foloseste un placaj cat mai subtire pe care se pot lipii baghete foarte mici de furnir.. k sa arate cat mai autentic.
De lipit le lipesti cu aracet si le finiseszi cu chit poliesteric si nitrochit.
cat despre palcaj poti sa folosesti unu normal, sau dac ai resurse poti sa cauti un placaj aviatic.
placaj taiat la dimensiuni cu traforajul.
Geamurile le faci din plexiglas, de genul celor gasite la carcasele de cd uri sau casete.
La usi se foloseste un placaj cat mai subtire pe care se pot lipii baghete foarte mici de furnir.. k sa arate cat mai autentic.
De lipit le lipesti cu aracet si le finiseszi cu chit poliesteric si nitrochit.
Postat 24 January 2006 - 08:13 PM
http://gabierschimer...me/Ficelles.htm
desi teoretic se refera la nave de epoca,se pot gasi multe lucruri interesante despre confectionarea obiectelor de punte,linul este dat de stamy pe linkuri utile,oricum daca ai sa le frunzaresti ai sa gasesti multe chestii interesante,
daca ai nevoie de ceva anume da un mi si poate gasim ce doresti.
stima,
victor
desi teoretic se refera la nave de epoca,se pot gasi multe lucruri interesante despre confectionarea obiectelor de punte,linul este dat de stamy pe linkuri utile,oricum daca ai sa le frunzaresti ai sa gasesti multe chestii interesante,
daca ai nevoie de ceva anume da un mi si poate gasim ce doresti.
stima,
victor
Arata acest topic
Pagina 1 din 1