Rapa Rosie 2006 pareri si opinii
Postat 23 January 2006 - 09:39 PM
Postat 24 January 2006 - 12:08 AM
Sunt cateva afirmatii mai sus asupra carora as vrea sa punem lupa. Cea mai grava mi se pare aceea cu securitatea zborului care la RR nu a fost niciodata incalcata! Stiti cu totii ca la asta am tinut in mod special, si inca mai tin! Ca am preferat varianta de afisare a canalelor cat mai rustica, yeap, asta e un adevar! Dar nu s-a zburat peste corturi, nu au fost bruiaje reciproce, canalele au fost afisate iar frecventele ilegale nu au fost admise. la fel va fi si anul acesta!
Chestiunea cu calitatea pistei este in rezolvare. Iarba va fi tunsa rasa si frezata, insa nici o masina nu va avea acces langa pista pentru a evita accidentele.
Nu stiu cand au fost probleme cu animalele la RR! Nu va fi nici anul asta.
Chestiunea wc-urilor este si ea rezolvata, am promisiune clara de la autoritati, sper sa nu fie goala si sa v-o servesc ca atare.
Aceesul auto in zona nu este tocmai bulevard dar nici groaznic nu este. Orice masina normala poate sa ajunga acolo. Exceptiile sunt cele care confirma regula: masinile sport sau ploaia aia nenorocita de anul trecut.
Problema cablurilor electrice este din pacate singura care ramane in picioare. In afara de linia de 0.4kV cunoscuta, paralela cu pista, de la care ne luam noi curent moka in fiecare an, a mai aparut una racordata la aceasta, in partea de jos a terenului, cam la 1/3 din acel spatiu. Eu cred ca nu pune probleme spciale, fiind destul de departe.
Problema chetei pentru organizatori este exclusa din start. Nu vreau sa avem implicatii financiare sub nici o forma. De aceea nu am cerut taxa de participare, sau de expunere. Cand nu se va mai putea astfel, ne vom screme mintea si vom cauta solutii. Dar inca nu e cazul
Subiect oficial deschis!
Big si clanul archaeopteryxilor
Postat 24 January 2006 - 08:14 AM
Postat 24 January 2006 - 08:36 AM
Probleme nu au fost grave si mai ales "problema" asta cu cabluri electrice, de fapt sa rezolva, daca sa decoleaza numai in anumite locuri (tunse) si sa pastreaza putin disciplina in zbor. Chiar daca acum imi fac inamici, dar cine nu stie sa piloteze intre o zona asa de mare ca si la RR, ar fi bine sa fi "legat" cu un sistem prof/elev.
In rest cu sicuranta aduc si anul aceasta aparat de tuns iarba, macar de rezerva. Asta eset pentru mine cel mai important pe langa supravegare de frecvente. In rest ne descurcam.
Postat 24 January 2006 - 10:17 AM
Yak 52, la 24 Jan 2006, 08:36, a spus:
http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/huh.gif Scuze dar nu am vazut inca afisata data... sau se supune din nou la vot? http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Acum luand treaba in serios, 1 Mai anul acesta cade pe ziua de Luni, asa ca incepand din acest an reusim poate sa reintram in posesia mai multor zile de "concediu" ( ramane la latitudinea stapanirii... ) Cu Sarbatorile de Pasti am inteles ca stam bine fiindca vor cadea pe 23-24, confirmati daca este adevarat...
Cu privire la amplasamente, zone, spatii... s-ar putea imbunatati daca ne-am mai aduna un pic randurile. Confirm faptul ca nu s-a survolat zona de campare dar te simteai cateodata prea aproape de linia de zbor...acest lucru pot confirma cei care erau mai "pe deal" pe langa gard ( defapt aia mai intarziati... hehe ).
Poate daca s-ar aduna lumea pe o singura parte a drumului de acces, probabil dreapta drumului fiindca terenul e mai mare in stanga, atunci s-ar rezolva de la sine urmatoarele probleme:
1. S-ar elimina acea granita virtuala dintre grupuri care zici ca e granita afgano-pakistaneza ca 4 zile nu calcam unul pe teritoriul altuia....ce naiba, ca doar ne adunam sa fim impreuna!
2. S-ar elibera culoarul principal de zbor din toate punctele de vedere si la un viraj mai putin strans nu s-ar survola nimic interzis
3. S-ar elimina problema Marinarului inainte de ai exploda ceva fiindca nici doamnele nu s-ar incumeta sa plece la plaja asa departe de noua zona de campare
4. S-ar putea controla mai bine zborul si utilizarea canalelor deoarece ar exista un singur culoar de zbor ca pana in prezent se zbura pe ambele laturi ale granitei virtuale
In speranta ca nu se va supara nimeni, in special organizatorul, am dorit sa propun aceste modificari simple care ar rezolva de la sine multe din doleantele exprimate anterior. Decizia finala va ramane oricum celui care coordoneaza stolul Archeoptericsilor....
Postat 24 January 2006 - 03:22 PM
Cat priveste subiectul deschis, chiar imi era dor de vesnica discutie cu WC-urile :)
cat de curand instalam si dushuri la RR, si punem si asfalt in rezervatia naturala :) dar le demontam la plecare, sa nu le ia Marinaru. Nu vreau sa fac misto de nimeni, propunerile sunt propuneri, insa in fiecare an noi vorbim despre bude. parca am fi piloti de WCmodele, si constructori de haznale de balsa. stiu, cineva se va gasi sa spuna ca Filiusul meu exact asta si e. si dupa forma pe care o afisaza, nici nu pot sa combat prea tare :) :)
Acum ca tot spune fiecare cam ce ar vrea, am si eu cateva dorinte bulibasule, daca se pot trece pe lista, si studia:
- as vrea ca oamenii aia cei berea rece sa vina si anul asta (mare boier Luci & co.) sa nu ma mai car cu berea calda la mine si sa fie nevoie sa astept noaptea sa se raceasca. e drept, anul trecut a fost frig si ziua;
- pentru ca foarte multa lume si-a luat pavilioane, umbrare, corturi fara pereti, sau cum vreti sa le spunem, sa fie rezervat in fata corturilor si un spatiu pentru instalarea lor, si abia dupa aceea culoarul pe care sa circule oamenii si masinile. stii ca anul trecut am avut mare scandal cu tine si ne-am taiat cu topoarele pe acolo pe tema asta :P daca imi aduc bine aminte, chiar te-am invins. cu toate ca iti sarise in ajutor si Olaf cu barda lui. nu ma face si anul asta sa ma enervez in halul ala; :D
- sa nu mai ploua! si daca cele de mai sus nu se pot rezolva usor, asta sigur poti sa o faci. sper ca nu te-ai certat cu mirifica Amigdala.
In rest, eu nu am nici o obiectie la oile alea care se plimba pe acolo, chiar pot sa faca cel putin 2 lucruri bune:
- daca sunt antrenate din timp si mituite cum trebe, ne tund iarba pe un perimetru stabilit si o sa avem o super pista;
- daca promit sa nu fie pacalicioase si sa nu se dea la o parte fix cand sunt la 1.5 m de sol cu Filiusul, eu as prefera sa aterizez pe ele, ca sunt mai moi decat pista. si promit ca nu incerc si cu trainerul termic asta!
Toate bune, si sa ne vedem sanatosi!
Laser frate!
Postat 24 January 2006 - 03:36 PM
pahguletz, la 24 Jan 2006, 16:22, a spus:
da de ce ma? cu o cale le mai si tunzi, nu mai are ciobanu de lucru http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
lasand gluma la o parte sper ca anul acesta sa ajung si eu(sper ca ma primti cu rachetele si motoarele home-made, nu? ) ca anu trecut nu am reusit(mama ei de teza).
problema cu WC-ul nu e chiar asa de mare pt ca mama natura ne poate ajuta.
cat despre berea rece, facem rost de niste azotat de amoniu(promit ca nu ma ating de el) si cand vrem bere rece bagam berile intr-o galeata, niste azotat 2 kile de apa si in 10 minute gata berea rece, da daca vreti si mai repde un extinctor cu CO2 face treaba excelent, in 2 minute scoti berea la 4 grade C.
in rest numai bine si sa ne vedem sanatosi la RR2006
Postat 24 January 2006 - 08:01 PM
D3xt3r_Jr., la 24 Jan 2006, 15:36, a spus:
Si daca uiti de ea, ... dup-aia ... o tai cu bomfaieru'... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif :D :(
Stima,
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
Postat 24 January 2006 - 08:07 PM
pahguletz, la 24 Jan 2006, 16:53, a spus:
Lasa-l ca studiaza problema intens... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/cool.gif :lol:
Numa' n-are materie prima... :( ... azotat d-ala, bata-l vina...
Da' cred ca pana la RR06, o rezolva el cumva si-o sa vina cu mai multe tipuri de fumegatoare, de-o sa dam pe spate !! Zburatoare auto-purtatoare sau aero-purtate !
Zii, @Dexule !! :D
Stima,
PS: Cu trafiku' las-o mai moale, ca te aud aia de la ... florarii !!
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
Postat 24 January 2006 - 08:40 PM
noi astia cu racheto(banuiesc ca o sa fie mai multi) cand avem timp rezervat sa dam drumu la rachete, si unde avem spatiu
tin sa precizez ca eu la rachete am nevoie de un loc destul de marisor deoarece venind cu parasuta de la inaltime o poate purta vantul.
si de altfel sa avem un orar stabilit adica intre orele cutare nimeni nu are voie cu avionu pe sus ca dau astia cu rachete, nu de alta dar o racheta de 2 kile care zboara cu vreo 400km/h nu face prea bine unui model.
si inca ceva eu momentan folosesc la lansare un cablu de 30m. pentru RR, ca sa indeplinesc conditiile de siguranta sa il mai lungesc sau e suficient?
Postat 25 January 2006 - 08:21 AM
Zozo ? Ai de gind iar sa fi primul venit si ultimul care pleaca anul asta ?
Postat 25 January 2006 - 01:29 PM
Citeaza
Pai, da... ca din pacate asta caracterizeaza an de an aceasta intalnire, am ajuns de la Woodstock-ul modelistilor la Festivalul berii si a gratarelor. Se pare ca aceste probleme ne framanta mai mult in loc sa intrebam oare acel cablu unde se afla, ce lungime si latime va avea terenul de zbor ca sa stie si confratii care nu au mai fost cu ce pasaroi sa vina la aceasta intalnire... oricum, vom mai avea cateva discutii interesante pe marginea acestui subiect in restul de 3 luni de zile care ne-au mai ramas. Dar in fine, poate fi luat si sub acesta forma deoarece multi modelisti de pe acest forum se vad doar o singura data pe an si anume la RR, chiar daca numarul intalnirilor la nivel national este in continua crestere.
Citeaza
Nu depinde exclusiv de mine. Faptul ca am ajuns de doua ori primul la RR ( acum doi ani absolut primul iar anul trecut erau doar organizatorii ) a fost doar intamplator. De plecat nu am plecat niciodata ultimul de la RR ( doar de la alte intalniri ) mai ales ca anul trecut am fost nevoit dupa ce cortul meu a cedat psihic datorita intemperiilor si insistentelor unui wiking autohton.... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Nu asta este problema. Problema ( ca deobicei ) consider ca este faptul ca multi dintre cei care se arunca la discutii nici nu ajung sa vina iar cei care stau linistiti in banca lor vor fi prezenti cu desavarsire sau.... cine stie... oricui i-se pot intampla minuni chiar in ultima clipa. O alta mare problema este faptul ca intr-un an multi dintre piloti au evoluat ( nu vorbesc de mine ) si dispun de modele care nu mai pot fi zburate in conditiile existente. Poate mai au pe-acasa agatat in cui cate un slow-fly, o aripa cu care s-ar putea distra de minune in peisajul mirific al rapei insa poate ar dori sa si zboare cu adevarat! Poate multi vor spune ca nu merita efortul si cheltuiala sa se deplaseze x kilometri pentru a manca si a bea, mai bine asteapta y zile pana la urmatoarea intalnire care se va tine in orasul z si acolo se va duce. Despre aceste probleme s-a discutat si anul trecut, ba chiar s-a facut si un sondaj de opinie sa fie mutat pe aerodromul de langa Alba, dupa cum bine stiti. Am fost si atunci si voi fi si acum impotriva acestei idei, RR se poate tine, dupa parerea mea exclusiv, la poalele Rapei Rosii!
Tocmai de aceea este important sa se discute cel mai important aspect al unei intalniri si anume conditiile puse la dispozitie. Intalnirea de la Rapa nu poate si nu trebuie lasata sa paleasca din stralucire! In ultima instanta se va transforma in intalnirea anuala a modelistilor de pretutindeni si la cel mai mare meeting de aeromodele electrice daca cele termice nu vor mai putea fi zburate din vari motive.
Nu va trece mult timp si numarul intalnirilor la nivel national va creste simtitor. Anul trecut au fost 5, anul acesta se mai adauga una sau doua probabil, asa ca va trebui si noi sa gandim selectiv. Este cea mai mare greseala sa fie organizate doua intalniri la distanta de o saptamana pana cand numarul modelistilor activi este destul de mic. Nici financiar si nici cu timpul nu stam asa de bine sa ne putem permite sa fim prezenti la toate aceste intalniri. Curand se vor crea grupuri si grupulete, la Urziceni se vor aduna cei din regiune, la Cluj si Oradea altii insa un aspect trebuie avut in vedere. Ma voi duce cu placere la RR pentru ca pot zbura electrice, la Brasov si Cluj pot zbura si la panta pe langa aerodromul perfect, la Oradea pe langa superbul aerodrom pot trimite familia la bai iar Aradul va ramane probabil singurul loc unde ve-ti putea admira cum zboara Luci cu F-16.
Haideti fratilor sa punem umarul si sa facem din RR un loc unde ne adunam din an in an cu placere chiar daca va trebui sa lasam acasa cele mai bengoase aeromodele.
Ma bucur ca a fost lansat aceasta discutie atat de devreme, ar fi chiar foarte bine sa avem macar orientativ fixate perioadele la care se vor tine celelalte intalniri. Eu cu siguranta voi organiza si anul acesta intalnirea de la Arad, probabil tot in luna Iulie, cu toate ca multi dintre voi in acesta perioada va aflati la munte sau la mare. Daca avem din timp calendarul intalnirilor, ne putem organiza mult mai bine timpul liber.
Si inca odata ma repet, totul depinde de organizator, el este cel care tine spatele si el este care ne incanta sau ne dezamageste. Nu trebuie decat noi sa-i oferim idei si solutii pertinente iar organizatorul daca este receptiv sa le selecteze si sa le puna in aplicatie. Uite asa s-au rezolvat toate doleantele de la intalnirea de la Brasov...s-a mutat tabara, s-a facut gulash-ul, s-a pus panoul de frecvente, etc. Si eu am ascultat si voi asculta in continuare parerile despre intalnirea organizata de mine tocmai pentru ca lumea sa fie multumita.
Am vorbit la general, nu am facut aluzie la persoana lui Big, el este destul de mare (in toate privintele) sa se ridice la nivelul asteptarilor.
In speranta ca nu am suparat pe nimeni, ma duc sa ma pregatesc pentru plecarea spre Rapa Rosie....
:rolleyes:
Postat 25 January 2006 - 09:14 PM
Aceasta postare a fost editata de nitrometan: 25 January 2006 - 09:17 PM
Postat 25 January 2006 - 09:34 PM
nitrometan, la 25 Jan 2006, 21:14, a spus:
EZ* - 0.00m
Depron1 - 0.00m
Depron2 - 0.00m
http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
Postat 25 January 2006 - 11:19 PM
nitrometan, la 25 Jan 2006, 22:36, a spus:
Pai tu chiar traiesti cu impresia ca vei vedea vre-un aeromodel serios la rr? Eu nu cred ca cineva va risca sa zboare cu asa ceva pe acolo, dar sa mai il si care degeaba pina acolo...
Postat 25 January 2006 - 11:37 PM
2. in fiecare an au zburat si modele bengoase acolo, si nu e vorba doar de planoare mari ci si de alte scule faine (a nu se uita ce a avut de exemplu walter, e primul care imi vine in minte acum)
3. Vad ca de buzi nu va mai doare capul ca e rezolvata treaba. oricum pentru romantici exista tufele inmiresmate
4. O propunere indecenta ar fi:
,, intr-una din zile, sa zicem samabata, intre orele 9-16 vor avea drept sa zbpoare doar pilotii costumati! Adicatelea fiecare in ce vrea mushchii lui. Deci: cine nu are costum de mos craciun, tom si jerry, coiotu ala iute, cosarul misterios si norocos, amant focos, etc - NU ZBOARA in intervalul sus-amintit. Inca mai rumeg daca sa o definitivez sau nu.... Voi ce ziceti?
tinem aproape.
bigSiArcheoptericshii
Postat 26 January 2006 - 09:02 AM
eu vreau sa ma costumez in "Big". si Big sa se costumeze in Valterashu. si pe Valterasu il costumam in Olaf. Pe Olaf in Pletila. Si Pletila, ar trebui sa se costumeze in.... Pahguletz B) . Sa vada si el cum e sa fi tuns zero. :D
Aceasta postare a fost editata de pahguletz: 26 January 2006 - 09:04 AM
Laser frate!
Postat 26 January 2006 - 12:15 PM
pahguletz, la 26 Jan 2006, 10:02, a spus:
da ce ai calcat pe bec de esti zero?
sau ai calcat pe filius si te-ai autopedepsit?
Postat 26 January 2006 - 10:48 PM
Deci: ramane in picioare propunerea sau nu ramane?
bigCostumatInOmSerios
Postat 26 January 2006 - 10:54 PM
@Big ce premii ai in gand? O gaina(ba nu ca e aviara), un vinut, o palinca, 2m de carnati??
Postat 27 January 2006 - 01:14 AM
Big, la 25 Jan 2006, 23:37, a spus:
...
Imagini atasate
Postat 27 January 2006 - 12:30 PM
Padre, la 27 Jan 2006, 01:14, a spus:
Big, la 25 Jan 2006, 23:37, a spus:
...
Mmmda, insa fara a face haz de necazul altuia, modelul din imagine a avut un sfarsit tragic asa ca nu am mai apucat sa vedem arta pilotului de a-l ateriza printre floricelele galbene... :huh:
Asa ca putem spune DA a zburat si modelul bengos din imagine dar NU a mai aterizat....
Postat 27 January 2006 - 12:52 PM
Era in 2004. Ce a rams din model si acum mai am neatins pe raft.
In 2005 am zburat ceva mai mare acollo. Locul este destul la RR.
Postat 07 February 2006 - 05:50 PM
Aceasta postare a fost editata de nitrometan: 07 February 2006 - 05:54 PM
Postat 09 February 2006 - 09:32 AM
(pentru unii foarte suparacioasi dar cu ascendente istorice, ne adunam din dragoste de zbor nu pentru satisfacerea papilelor gustative, sau i-mi scapa mie ceva?)
Postat 09 February 2006 - 08:10 PM
Postat 09 February 2006 - 09:15 PM
sau ia-ti ceva dragut de aici www.machete.ro.
Postat 10 February 2006 - 07:45 AM
Olaf The Viking, la 9 Feb 2006, 21:15, a spus:
Dar, ce mai vrei sa povestesti ? Totul este clar de cativa ani. Locul, data si program. Tot ce mai este de povestit este cum sa ne distram acollo. Regulamente si conditii etc. oricum nu facem noi ci omul conoscut.