Danieltnokia2000, la 26 December 2016 - 09:02 PM, a spus:
buna ziua.
as face un cnc ca in imagine.... este ok ca si concept?
Salutare!
Esti hotoman mare! La cat am invatat noi de la tine ma mir ca ne testezi cu astfel de intrebari. Daca vrei musai sa fie dialog, stam pe aproape.
Este OK ca si concept, dar grafica are mici defecte. Preferand cum ziceai o cursa utila de 400 mm, se presupune ca ai si in fata si in spate o deplasare cam egala fata de portal. Din desen se intelege altceva. Ca sa fac un fel de rezumat, muta portalul mai spre jumatate.... Pe de alta parte, nefiind cursa mare, poti obtine performante demne de tinut pe langa casa omului. indiferent de ce o sa prelucrezi. Parerea mea este ca e important si ce ai pe masa aia mobila, si cum vrei sa o misti. Ca masa (greutate cum zic unii...) ma refer. Deseori pare o varianta constructiva mai rigida ca ansamblu. Depinde de ce vrei sa faci pe ea. Vorbind de prelucrare pe 400 mm, ma indoiesc ca e vorba de piese extrem de precise. Tu stii cel mai bine ce ai acolo si eu ma gandesc mai mult la "Sarbatori fericite" in loc de "Dumnezeu cu mila"...
Majoritatea ofertelor pentru ghidaj rotund fixat pe suport cu talpa o sa le gasesti pentru lungimea de 600 mm. Probabil ca pe ebay gasesti ce doresti sa cauti, fara probleme, adica si ceva mai lung de 600. Sau iei talpa la 600 mm lungime si o manaresti sa te intinzi cu ea pe 800. Ultima oara eu am cumparat de la BADI, talpa (suport) pentru ghidaj de 16 mm diametru, in doua variante, adica si gaurit si negaurit destul de convenabil ca pret. Daca gasesc corespondenta revin cu oferta primita de mine, dar firma este foarte accesibila daca vorbim de preturi. Nu spun ca nu se poate si mai bine. Dar intrebi ceva, primesti raspuns, comanzi si primesti marfa. Adica pare o colaborare placuta. E doar punctul meu de vedere. Ca sa te incurc putin, analizeaza si varianta cu ghidaje prismatice, alea pe 12 sau 15 mm, cu patine mai serioase. Vezi avantajele si dezavantajele... N-ar fi rau sa analizezi si comentariul amicului nostru, postat mai devreme. Adica ala legat de ce materiale vrei sa prelucrezi, ce precizii, si as mai completa eu cam care ar fi regimul de functionare. Ca daca vrei sa faci 2 seturi de piese de sah din lemn pe luna, e buna orice varianta.
Stii la ce ma refer. Vorbim. Spor la treaba si un sfarsit de an cat mai placut. Dupa ce se termina anul, treci la urarea de "Spor la treaba!" Pe curand! Cu respect, Ovidiu.
PS. Ca o paranteza: am fost de multe ori tentat sa cumpar suport de bara si bara NEGAURITE, in speranta ca voi face eu gaurile si filetele si voi face economie pe unde se poate... Cu regret recunosc, inca mai am multa bara care asteapta sa fie gaurita si filetata si n-am iesit cu nimic mai ieftin ca in alte variante. Ar fi de discutat, se poate obtine ceva, dar trebuie sa stii pe ce te poti baza la gaurirea si filetarea ghidajului. Asta era un alt aspect pe care doream sa ti-l amintesc: daca urmaresti varianta cea mai ieftina o sa ai de trecut prin gaurirea si filetarea ghidajului...
Succes!
Aceasta postare a fost editata de bitex: 29 December 2016 - 04:54 PM