Ca sa puteti face rapid calcule de lungime a curelei si distanta intre centrele fuliilor, alegeti modele metrice.
https://www.bbman.co...gth-calculator/
..........
Am inteles ca la aceste tipuri de curele, T5, At5, HTD...etc
se recomanda o distanta intre centre de: 1.25 x (D1 + D2) D=diametru pe varful dintilor,
sau folosind razele 2.5 x ( R1 + R2 )
.......
Eu am realizat cateva ansamble unde distanta intre centre era mica si cureaua freca pe unul din flancuri la fulia mare. Atunci cand e distanta mai mare intre centre cureaua se centreaza mai bine pe fulii.
...........
Acolo vad o fulie cu profil T5, din cate am vazut pana acum, toate au joc intre curea si fulie. si se preteaza pentru miscari sincrone intr-un singur sens.
Urmatorul model pe scara evolutiei profilului T este AT5, care nu are jos intre curea si fulie si se preteaza pentru miscari in ambele sensuri.
Si mai departe, e modelul HTD, care tot de la T a plecat, dar are profilul rotunjit, mai silentios si poate transfera puteri mari.
La cazul tau poti alege HTD-5M care e pas tot de 5 mm. ... curelele sunt din cauciuc cu insertie de fibre.
..........
Cam asa arata cele 2 modele de curele si fulii.
.....
Profilele T5 si AT5 au preturi asemanatoare. HTD-5M si ele sunt tot pe aproape.
Aceasta postare a fost editata de andreigradu: 13 October 2017 - 09:50 AM
Vand diverse componente cnc, motoare nema 17, nema 23, suruburi trapezoidale 10x2, 12x3, 16x4, 20x4... 50x8
Prelucrari pe strung suruburi trapezoidale si piulite trapezoidale din poliamida si alama.
e-mail:andrei_gradu@yahoo.com tel: 0773399508