Modelism - RHC Forum: Compresor pentru aerograf - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Compresor pentru aerograf

#1 Useril este offline   nasa 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 387
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 20 January 2006 - 06:32 PM

Mi-am facut in cele din urma o instalate pentru vopsit cu aerograful, dintr-un compresor din comert cu rezervor de 24l si am atasat la eu un reductor de presiune pentru acelilena de pana la 2.5 bar.
As dori sa imi ziceti si parerea voastra ce e bine si ce nu.
Stima,
Sorin

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1137777448.jpg

Aceasta postare a fost editata de nasa: 20 January 2006 - 07:17 PM

0

#2 Useril este offline   Z-mare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 594
  • Inregistrat: 25-April 03

Postat 22 January 2006 - 12:53 PM

Buna treaba!
dar
- compresoarele industriale au de obicei in dotare si un reductor de presiune. Nu cumva e buntonul marcat cu "??"
- ce inseamana "pina la 2,5 bar"? Asta este presiunea minima pe care ti-o furnizeaza reductorul la iesire? Daca da, treaba e cam nasoala, presiunea e cam mare pentru lucrul cu aerograful, acesta lucrind la presiuni intre 0,5 si 1,8 bar.
- astfel de compresoare lucreaza cu ulei, de acceea este bina ca la iesire sa ai un fltru/capcana de apa si ulei pentru a nu te trezi cu acestea pe macheta :o

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1137927192.jpg

0

#3 Useril este offline   Z-mare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 594
  • Inregistrat: 25-April 03

Postat 22 January 2006 - 12:55 PM

M-am uitat mai atent la fotografie si dupa scala manometrului de la iesire (al doi-lea) acel 2,5 bar este presiunea maxima furnizata le iesire, ceea ce este foarte bine!
0

#4 Useril este offline   Pletila 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 752
  • Inregistrat: 10-April 03

Postat 22 January 2006 - 06:54 PM

@nasa

Poti sa imi spui si mie te rog cit a costat regulatorul si de unde l-ai cumparat.
Homo Nauticus
0

#5 Useril este offline   victordegalati 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 562
  • Inregistrat: 15-May 04
  • Interests:shipmodels

Postat 22 January 2006 - 07:53 PM

folosim des la munca reductoare de acetilena,cumparate de la messer,in jur de 50-60 euro,daca vrei ma pot interesa miine si iti dau adresa exacta,
victor
0

#6 Useril este offline   nasa 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 387
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 24 January 2006 - 10:13 PM

Da, am pus un regulator de presiune pentru acetilena, deoarece manometrele de pe compresor indica exact presiunea din incinta rezervorului, iar butonul acela negru de care ziceti voi mie imi regla presiunea la iesire pe o scala destul de mare nu puteam face un reglaj fin asa cum imi e necesar pentru lucrul cu aerograful.
deci, regulatorul de acetilena pot sa il reglez cu precizie pana la 2.5 bar ceea ce imi zice si in manualul de utilizare al aerografului. asa ca am facut doua iesiri una pentru suflai, cea cu mufa euro si una pentru compresor, la care i-am pus un racord T si doua furtune pentru doua compresoare.
Compresorul e cu ulei si priza directa ,nemtesc si ma costat 3.6 mil. lei iar reductorul asa cum a zis Victor de Galati i n jurul la 1.6mil. lei.
Stima,
Sorin

Aceasta postare a fost editata de nasa: 24 January 2006 - 10:14 PM

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro