Eu l-am cam terminat, imagini voi posta in cateva zile, am fost asa de prins cu constructia, mai ales la capitolul munca manuala bruta, incat nici nu mi-a prea ars de imortalizat evolutia. Ce a slefuit Oczi la matritze Alpha, dar ce am slefuit eu la lemn... porti maramuresene scrie pe mine ! :D
O lectie pretioasa primita a fost sa nu te apuci de asa ceva fara sa ai in dotare o minirindea ! Bate orice smirghel la productivitate, precizie, repetabilitate, versatilitate, curatenie... mai ales ultima este de nepretuit ! in loc sa te umplii de praf de balsa, mult mai curati sunt coditzele de purcel care ies dintr-o rindea, le poti lasa sa cada pe jos, nu plutesc prin aer, nu ii respiri ! nu iti umple parul de praf ! si la final cu o matura ai facut curat intr-un minut.
Daca nu interveneau niste propteli de ultim moment ii faceam maiden-ul ieri... o vreme superba, cu soare, 15 grade ! si vant sub 5km.... ideal, sper sa mai am anul asta ceva macar pe aproape...
Acum sunt prins intr-o dilema... pe langa o serie de inexactitati si imperfectiuni care mi-au cam stricat imaginea despre precizia elvetian/germanica... pe care le voi detalia un pic mai incolo, modelul final iese prea greu, nu ma incadrez in tinta de 500g.
Motivul ar fi coada in primul rand, la 25g actualele ampenaje imi solicita in bot 30g de pb pentru echilibrare, ridicand totalul la 530g.
Demontand ampenajele si echilibrandu-l cu un cantar pe coada, aflu ca mi-ar trebui ampenaje de 15g ca sa scap de balast, si astfel sa ma cobor la 490g.
Ma intreb daca tinta este fezabila, avand in vedere ca din acele 15g, macar 3 grame sunt folia... :unsure:
Voi face oricum maiden cu el asa "greu", si mesteresc dupa aia ampenaje de inlocuire din rohacell de 3mm, coada fiind asamblata demontabil in acest moment. Trebuie intai cantarit tot ce ar intra in componenta noilor ampenaje, inainte de a decide ceva ;)
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 12 December 2016 - 02:49 PM
... cu picioarele pe pamant ...