In ultimele zile am inlocuit partea din spate respectiv cadrul F8 pentru doua efuzoare cu cel livrat in kit pentru un singur efuzor si implicitun singur trust pipe cu o iesire.
NEW SHAPE UNI PIPE.jpg (25.41K)
Number of downloads: 16
S-a "demontat " totul cu discul de taiere (partea de fibra) , cu clestele (placajul) si cu piatra abraziva resturile de rasina de la lipiturile celor doua cadre F8.
UNI PIPE CUT IN THE BACK.jpg (28.7K)
Number of downloads: 11
Si o poza cu detaliul de la taietura de aliniere a noului panou F8. De mentionat ce cele doua parti centrale ale "optului" nu sunt simetrice.
CUT DETAIL ON THE CORNER.jpg (24.49K)
Number of downloads: 12
Noul cadru F8 a fost lipit pe pozitie cu UHU 2K cu aplicator.
Analizand cele doua variante de conuri - doua individuale si un "8" pentru un singur trust pipe am deis ca nici o solutie nu arata prea bine dar conurile individuale aratau incomparabil mai bine decat "optul" care dealtfel era incomplet laminat, cu exfolieri la interior si fara margini uniforme. Nici una din solutii nu avea nici macar o culoare realistica.
M-am hotarat sa fac un nou opt din conurile individuale si partile centrale de la optul original.
Nu stiu daca din poze se vede mare lucru dar sunt urate...
INDIVIDUAL CONE BORDER.jpg (30.08K)
Number of downloads: 14
UNI PIPE UGLY TIP.jpg (23.85K)
Number of downloads: 13
Am taiat conurile, am indepartat restuile de cadre F9 din conuri (cadrul F9 ) pentru un singur efuzor este livrat separat si nelipit), am taiat partile centrale din optul original si am inceput sa recontruiesc optul.
Toate componentele s-au montat si calat pe partea din spate a fuselajului pentru a "copia" profilul real .
Lipiturile pentru pozitionare s-au facut cu Cyanacrilat mediu si activator dupa care inbinarile finale s-au facut cu fibra de 25g/m2 si rasina de 120 min.
MODIFIED UNIPIPE CONE.jpg (27.05K)
MODIFIED UNIPIPE CONE1.jpg (27.76K)
In urma tuturor modificarilor am gasit ca F9 care contine si ghidajele de centrare pentru trust pipe este mai larg decat teava (92mm vs 86mm) iar partea din spate a "optului" este mult mai ingusta decat teava care este destul de usor deformabila.
Astfel a aparut necesitatea unui F10 pe care l-am taiat din placaj de 4 (lite play) copiind partea centrala a lui F9 mai putin diametrul si partile de sprijin pe piesa din fibra. Gaurile centrale 10mm au fost realizate in aceeasi pozitie cu cele de pe F9 pentru a permite alinierea , fara joc utilizand doua tevi de aluminiu de 10mm.
Am inceput prin a fixa cu punce the Cyanocrilat mediu "optul" de fibra pe cadrul F9 care in prealabil a fost montat cu suruburi pe fuselaj, peste F8.
Dupa fixarea in puncte am demontat ansamblul si l-am lipit final cu UHU 2-K cu aplicator.
CONE RIBS MOCK UP1.jpg (31.44K)
CONE RIBS MOCK UP2.jpg (33.52K)
Number of downloads: 8
Atunci cand am lipit definitiv "optul " pe F9 am adaugat si cadrul F10 taiat de mine, pe tevi, dar fara sa-l lipesc numai pentru a tine deschis "optul" la unghiul potrivit si a nu tensiona lipitura.
CONE RIBS MOCK UP.jpg (32.49K)
Number of downloads: 6
Dupa 24 h am asamblat "optul" pe fuselaj, am aliniat cadrul F10 cu F9 si l-am centrat, l-am fixat pe pozitie cu Cyanacrilat mediu , l-am demontat si am lipit totul cu rasina de 120 minute cu 1/3 volumic fulgi de bumbac. Cu ocazia aceasta am mai completat si golurile de la lipitura lui F9 pe con.
CONE RIBS PREPARED FOR GLUEING.jpg (30.55K)
Number of downloads: 7
CONE ALIGNED FOR GLUEING.jpg (27.97K)
Number of downloads: 8
Rezultatul dupa lipire:
CONE FINAL 1.jpg (24.31K)
Number of downloads: 10
CONE FINAL 2.jpg (29.63K)
Number of downloads: 15
Am inlaturat excesul de rasina, l-am debavurat, l-am chituit cu chit poliesteric auto si l-am ponsat.
CONE IN BLACK.jpg (30.46K)
I-am dut un strat de negru mat pentru baza:
CONE IN BLACK.jpg (30.46K)