SALUTARI TUTUROR! AM NEVOIE DE AJUTOR, AM O TEMA DE PROIECT LA FACULTATE. UN VRACHIER CU DIMENSIUNILE LPP=140 m, B=23m, D=12.8m, T= 9.39m ,V=14 Nd, AUTONOMIE=8000 de mile marine.
IMI TREBUIE O NAVA CU DIMENSIUNI APROXIMATIV EGALE CU ACESTEA, LA CARE SA FIE SPECIFICATE PUTEREA MOTORULUI. AM CAUTAT PE NET AM GASIT CAM LA ACELEASI DIMENSIUNI DAR NU ESTE SPECIFICAT NIMIC DESPRE MOTOR.
Pagina 1 din 1
URGENT ! VRACHIER, TEMA PROIECT LA FACULTATE!
Postat 16 October 2016 - 01:19 AM
in proiect, tu trebuie sa calculezi puterea motorului, raportata la ripul elicei ( diam, nr pale, etc), tipul de cuplaj. pt asta folosesti diagramele Taylor (coed de puter / avans) si formula lui hansen pt calculul pueterii la flansa motorului in functie de tonaj.
ma rog, ce mai tin minte din svoala generala :)
din ochi, la ce ai tu acolo e cam 2000-3000kw.
ma rog, ce mai tin minte din svoala generala :)
din ochi, la ce ai tu acolo e cam 2000-3000kw.
Laser frate!
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur
Postat 16 October 2016 - 11:57 AM
Soluţia ideală pentru ce ai tu acolo este setul de calcule din "Dinamica navei" - Viorel Maier. Dacă eşti student la Ovidius sigur ai auzit de asta.
Apropo, ce an eşti? Eventual putem lua legătura şi te-aş putea îndruma. Cândva, la rândul meu am trecut şi eu prin asta.
Apropo, ce an eşti? Eventual putem lua legătura şi te-aş putea îndruma. Cândva, la rândul meu am trecut şi eu prin asta.
Sultan Eduard
Arata acest topic
Pagina 1 din 1