Ralex, la 14 October 2017 - 11:18 AM, a spus:
Asta este varful terminat. Deocamdata este bine. Am folosit chit de lemn pentru a da forma finala. Are imperfectiuni dar o sa isi faca treaba pentru moment.
Picture17.jpg Picture18.jpg
Si cam asa arata modelul terminat. Mai trebuie vopsit si cam atat.
Picture16.jpg Picture19.jpg
Am gasit o solutie pentru a acomoda mai bine parasuta mica. Voi adauga 10 mm de tub (practic un inel pe compartimentul altimetrului pe partea motorului.
Asta imi da destul loc pentru 2 metri de coarda si o parasuta mica (40 cm diametru) cu tot cu wadding.
Mai trebuie sa prind capsulele pentru BP, sa fac sistemul de prinderere pentru motor si probabil alte mici lucrari.
Pana la urma voi folosi kno3 si sorbitol si (daca dau comanda) dextroza dupa modelul nakka/impusler.
Mai ai multe de facut. Daca nu tot de la inceput (e tarziu) macar ce se poate face.
1. Ai inceput cu sfarsitul. Trebuia sa ai motorul si abia dupa aia sa te apuci de racheta.
2. Daca motorul iese asa cum doresti, va fi puternic. Corpul imi pare cam modest la rezistenta. Mai ales daca-i adaugi inca o sectiune (cum o atasezi, e important). Ar trebui cel putin un strat de carton peste ce este acum sau 2 straturi de fibra de sticla de 0.05.
3. Altimetrul acela necesita 2 baterii? Ce fel de baterii, daca ai incercat amorsele (prea mari oricum) cu acele baterii si nu altele, unde este intrerupatorul general care trebuie armat pe rampa inainte de start?
4. Unde si cate sunt gaurile din corpuri pentru presiune si egalizare?
5. Cat de greu/usor se imbina corpurile cu modulul cu electronica si cat de coincidente sunt axele principale
6. Cum protejezi parasutele, corzile si peretele interior de explozia incarcaturilor. Daca ai incercat ejectarea cu modelul la sol; In ce pozitie.
7. De ce ai folosit silicon (slab adeziv si mai ales elastic dupa intarire) si nu altceva
8. Varful este o constructie interesanta dar fara sens de complicata, adica nu-ti trebuie acele elememte din lemn, sau oricum nu asa cum le-ai pus asa incat ti-ai triplat munca si a rezultat un varf mediocru din toate pdv.
9. Din ce material sunt corzile (rating, daca stii), daca ai si element elastic intercalat, daca sunt continui sau innadite si modul de prindere de alte elemente.
10. Din ce ai facut parasutele, suspantele, sunt cumparate, au orificiu central, etc.
12. Racheta ar putea sa nu zboare corect/deloc fara o centrare corespunzatoare, ceea ce ar implica prezenta unei mase destul de consistente in partea superioara. Daca ai prevazut atasarea ei si eventual posibilitatea modificarii dupa asamblarea finala.
13. Daca ai in vedere blocarea foarte sigura a rotatiei piulitelor care tin EB si siguranta la desfacere/deformare a carabinierelor, ochiurilor din metal, a nodurilor diverse.
Mai am daca vrei. Idea este ca e suficient un amanunt neglijat sau neverificat ca esecul sa fie aproape garantat. Dat fiind marimea/greutatea rachetei, nu e de joaca.
Fa intai motorul, vreo 2 teste statice si dupa aia revii la constructia rachetei.
:good:
Aceasta postare a fost editata de liviu123: 16 October 2017 - 02:17 AM