Modelism - RHC Forum: Interfatare Telecomenzi Master-Slave - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Interfatare Telecomenzi Master-Slave orice cu orice (valabil si pentru FMS)

#1 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6866
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 15 January 2006 - 06:13 PM

pentru rezolvareea problemei spinoase a cablurilor master -slave si a compatibilitatii statiilor de diferite firme ,unde nu exista cablu profesor -elev "standard" rog urmariti aceasta pagina,si problema este rezolvata.
e cam mura-n'gura !
flying is my life...
0

#2 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1784
  • Inregistrat: 13-March 04

Postat 13 April 2011 - 10:42 PM

Am cautat pe forum si nu am gasit explicatia. Asa ca am zis sa intreb aici.

Problema este urmatoarea:
Statie Futaba 7CHP si inca una E-FLY 4 canale.
Amandoua au mufa pentru semnal extern, simulator sau elev-profesor. Insa doar Futaba accepta profesor.
Asa ca am confectionat un cablu de la E-Flay mufa jack la Futaba mufa patrata 6pini. Dar nu functioneaza. Practic Futaba nu comuta pe elev chiar daca din setup activez functia. Comanda ramane permanent la Futaba.
Am verificat cu osciloscopul marimea si forma semnalelor la iesirea celor doua statii, care sunt identice ca forma (cu exceptia faptului ca una are 7 si a doua 4 canale) si foarte asemanatoare ca amplitudine. Am zis ca poate are nevoie de semnal invers, asa ca am confectionat rapid un repetor inversor cu un tranzistor si 3 rezistente. Am reverificat semnalul si era inversat, cu amplitudinea aproape la fel. Rezulatul a fost tot NULA. Trecut statia Futaba atat pe PCM cat si pe PPM si tot nimic. Nu comuta si pace. Am desfacut Futaba si am verificat mufa pe cablaj si am observat ca pinul 1 si 4 sunt neconectati. Pinul 1 oricum este liber conform linkului lui Silviu pe care-l stiam si eu. Pinul 4 fiind tensiune alimentare declarat, dar nelegat. Doar pinul 5 are tensiunea acumulatorului.
Poate ca renuntam, dar sunt sigur ca statia E-Flay functioneaza pe semnal Out ca doar il vad pe osiloscop si tot atat de sigur sunt ca Futaba stie elev-profesor ca am mai facut asta acum cativa ani, dar cu un Graupner si a trebuit sa fac acelasi inversor de semnal si a functionat.
Va rog ceva idei, ca la mine s-a terminat stiinta.
Invata repede si aplica...tot repede!
0

#3 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 April 2011 - 10:33 PM

Azi am mai facut ceva masuratori. Se pare ca E-fly ar fi o copie de Futaba Sky-Sport 4VF-FM.

Scoate semnal de 5V. Futaba 7CHP scoate semnal de 2,7V pe pinul 3.
Am redus semnalul cu un divizor sa ajung tot la 2,7V si tot de geaba.
Chiar nu este nimeni care stie? Incep sa baniesc ca e stricata statia pe intrare.
0

#4 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 765
  • Inregistrat: 31-May 04

Postat 15 April 2011 - 08:52 AM

...doar ca chestie...vezi ca sunt unele care dau implusurile catre plus...si altele care dau impulsurle din plus in jos catre minus....ca sa ma exprim mai pe intelesul tuturor.

Poate e nevoie de un mic tranzistor sa inversezi semnalul :clapping:
0

#5 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 April 2011 - 08:59 AM

charlie, am facut asta, si am descris cum si ce efect a avt. Oricum multumesc.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro