steelmind, la 10 November 2018 - 09:05 PM, a spus:
Poti sa folosesti si suruburi din lemn, daca are sens pentru proiectele tale. Nu inteleg partea cu suprafete plane ''inclusiv in metale''; am inteles ca vrei sa prelucrezi lemn. Iar ''in general lemn si ceva metale'' este acelasi lucru cu ''putin gravida''' adica nu se poate (decat daca faci o masina pentru metale, care are alta logica decat cea pentru lemne).
Daca functioneaza si cu suruburi din lemn , de ce nu , sper sa nu fie de balsa .
Presupun ca materialul predominant o sa fie lemn , plastic , acril , etc , dar exista posibilitatea sa fie necesar sa prelucrez si fier in cantitati mici , iar timpul de realizare nu este important .
Nu pot sa spun motivul principal pentru care vreau acest cnc , pentru ca naste prea multe intrebari , gen e putin gravida sau nu , daca e nu , cum de are gemeni ? Prefer sa ma limitez la probleme tehnice , restul e greu de anticipat .
De ex ai nevoie de o camera video sa fie pusa in capul unui robot , dar nu e livrata si e si scumpa . Ai insa gabaritul ei , si o pot simula , fizic , din ce material vrei tu .
Poti lucra azi , nici nu risti sa rupi o camera scumpa in cazul unui impact . Am nevoie de precizie ? nu , 2mm e mai mult decat ok , conteaza materialul ? daca sta in suruburi si nu zboara , nu conteaza .
Poate am nevoie de o placa de transfer , ca am rupt una , trebuie sa frezez gauri de trecere sau sa ingrop suruburile , crezi ca imi pasa daca gaura nu e perfect rotunda ? sau sa dau o gaura de stift de 7, care ulterior in pozitie o sa fie marita la 7,98 .Am nevoie de nn ghid de puncte , iar precizia e de vreo 2 mm . Cred ca am dat suficiente exemple .
Multe astfel de operatii iti ia mai mult timp sa le explici , decat sa le faci .
In concluzie , ca sa revin , vreau un CNC robust , 0,2 precizie , 2000x1000x250 , bugetul urmeaza sa fie definit . Ce fac cu el dupa e treaba mea , dar intr=o discutie de 5 minute se lamureste caietul de sarcini .
Cred insa ca deja e cam mult spam pe aici .