deejaydanyaero, la 08 August 2016 - 02:03 PM, a spus:
la cumparaturi de pe afara, stiti ceva site-uri , magazine ... exista ceva conditii sau tricks and tips :D sa nu ma trezesc ca dau nu stiu cat pe transport sau altcv.. ?
Pentru baterii lipo și multe altele HobbyKing EU Warehouse. Aproximativ 15 USD transport, ajunge prin GLS în câteva zile- o săptămână.
Pentru nimicuri de pe HobbyKing EU Warehouse (cabluri, mufe, ESC-uri, FC-uri, elici, șuruburi și piulițe, receivers, gizmos, etc.) maxim să zicem 5 USD transport dacă e coletul mic, aproximativ 2 săptămâni fără tracking.
Pentru chestii mai ieftine decât HK EU sau lucruri care nu se găsesc la HK, există Banggood EU, dar transportul este aproximativ 15 USD (sau euro?) prin tracking. Există și opțiunea de untracked prin Royal Mail sau Collisimo (Poșta Franceză) dar vine cam în a 3 săptămână după paști.
Pentru chestii care nu se găsesc pe zona EU, atunci ori Aliexpress or Banggood China ori ebay, de regulă ajung în minim 1 lună de așteptat (aproape 2 luni uneori), transport gratuit sau 1 USD cu tracking. Coletele se ridică din vamă, comenzile scumpe prezintă riscul să atragă atenția vameșului care poate te va taxa scurt cu un 20% TVA.
Tot din China ar mai fi surveilzone.com sau hifpv.com, au promoții ok și găsești chilipiruri (dar au și fake-uri), astea ajung cam în 3 săptămâni, dar tot în vamă.
Pentru chestii care nu se găsesc în opțiunile de mai sus, sau sunt prea scumpe, există Gearbest, unde ai ca posibilitate să faci transportul din China prin PostNL sau Hungarian Post (ajung super repede, aproximativ 2 săptămâni, tracking, insurance, plătești aproximativ 2 USD la transport și asigurare), de regulă astea fentează vama și le iei de la poștă. :)
Pentru alte chestii (șuruburi, piulițe, țevi cupru, baterii 2S, velcro fasteners, uleiuri, vaseline, surse de alimentare și multe alte prostii) există magazinul sierra de la noi. Prețuri ok la multe lucruri de pe site, 17 lei transport prin Cargus, le ai cam în 24 ore.
Pentru șuruburi, piulițe, distanțiere, etc (organe de asamblare) mai folosesc pe plan local Fabory. Comanda o fac direct în magazin, dar dacă nu au, transport prin curier GLS, parcă în jur de 20 lei, ajunge în câteva zile. Trebuie firmă. Nu lucrează cu persoane fizice.
Aceasta postare a fost editata de Arise: 08 August 2016 - 02:33 PM