quad deadcat pro incepator confuz :(
Postat 25 November 2016 - 10:14 AM
Daca nu mai am semnal si.mi da rssi low sau critical. Inseamna ca tx nu mai comunica cu rx sau nu?
Postat 25 November 2016 - 10:16 AM
Postat 25 November 2016 - 10:48 AM
Cand ai un sistem cu telemetrie, nu mai ai transmitattor si receptor, ci ambele capete sunt transceivere (transmitter-receiver)
Ar trebui sa ai puteri egale si antene identice, ca sa vezi aceasi tarie a semnalului in ambele sensuri, si stim foarte bine ca nu avem antene identice ...
Informatia circul cam asa: statia trimite un flux de date (uplink) cu valorile canalelor, modelul il receptioneaza cu o anumita tarie, si impacheteaza acest numar impreuna cu tensiunea si alte date de telemetrie, formand un flux invers (downlink) de date, de la model la statie. Acest al doilea flux este si el receptionat de statie cu o alta intensitate, diferita de cea a uplink-ului.
Daca cele doua cai sunt dezechilibrate puternic, ca putere de transmisie si stil de antene, e posibil la o anumita distanta sa avem uplink perfect valabil, dar downlink-ul sa nu mai ajunga la statie, care va semnala low rssi, desi modelul este controlabil.
De asta, la sistemele cu telemetrie ar trebui sa fie cam obligatoriu ca si antena de pe model, adica ce numim "receptor" sa fie din cele avand aceeasi constructie ca cele de pe statie, adica dipol cu balun/ground plane coaxial, optimizate pentru transmisie.
Numai Hitec a furnizat din start o asemenea antena, etichetata de marketing drept antena BODA, restul producatorilor au preferat din comoditate (si lacomie), sa mearga pe vechiul sistem de antena mono-pol, foarte slaba la transmisie, si nici la receptie prea grozava.
Postat 25 November 2016 - 11:05 AM
Postat 25 November 2016 - 11:09 AM
Nu bobina, ci tub de alama
Poti vedea o disectie aici:
http://martybugs.net...rubberducky.cgi
Postat 25 November 2016 - 11:22 AM
Postat 26 November 2016 - 07:48 AM
Am verificat antena din tx. Nj are nimic.
Postat 26 November 2016 - 12:15 PM
La cat de mic este spatiul acolo intre componente, fata de un avion, concentrarea de curenti de frecvente variate, si receptorul fara diversity... as zice ca ti-ai propus sa faci reclama statiei :p
Plus ca altitudinea a fost mica, se zboara la minim distanta/20 ca sa ai semnal maxim... deci daca te inaltai la peste 50m era si mai bine.
Foarte probabil ca nu mai ajunge telemetria inapoi la statie, nimic deosebit.
Nu te baza excesiv pe RTH pana nu il testezi la distante mici ;)
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 26 November 2016 - 12:18 PM
Postat 26 November 2016 - 04:08 PM
https://www.youtube....TZ7bbPIc&t=124s
Postat 26 November 2016 - 04:49 PM
Evit cat pot asta ;) In bransa noastra chestia cu pica nu este cu daca, ci cand ;)
Prefer o drona zob decat una scufundata ;)
RSSI cu minus nu este ciudat, depinde la ce nivel de referinta te raportezi.
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 26 November 2016 - 04:51 PM