renatoa, la 15 January 2014 - 07:44 AM, a spus:
Frumos... Drela e cu noi :)
Mai sus probabil te referi la frecare aerodinamica banuiesc... :unsure:
Pentru ca in interiorul casetei RDS este frecare... la greu, de asta si ezit sa adopt un asemenea sistem :blink:
Tija freaca direct pe lemn ? Ai folosit balsa pentru caseta RDS? Sper sa nu o vezi strapungand intr-o zi... :unsure: as fi folosit capace de carbon, nu de lemn, si tija imbracata intr-un tubuletz teflonat gen bowden.
Salut, da, la frecare aerodinamica ma refer, incinta rds este facuta din balsa si ramforsat cu fibra de sticla, si eu sper sa nu srapunga :pardon:
Tija am imbracat-o in tub teflonat pt bowden. Dar tot freaca si se pare ca are si putin joc care trebuie sa il rezolv altfel duce la flutter si termina servoul.
Stiu ca servourile sunt de cacao dar asta aveam si asta am pus, la cealala aripa( ca intentionez sa fac 2 aripi pt acest model) am sa pun servouri de 9 g de la hitec si de asemenea "coatingul" aripii va fi diferit: din fibra de sticla si benzi de carbon aranjate in mod diesser, dar repet deocamdata mam apucat doar de o aripa pe care mai mult experimentez. :drinks:
Cat despre cursa eleroanelor stiu unde bateti voi, servoul a fost deja centrat astfel incat pozitia eleronului sa fie cabrat usor in sus astfel respectand modelul profilului. Servoul lam pozitionat acolo deoarece acolo este grosimea maxima a profilului si doar acolo am reusit sa ingrop servoul de tot.
Nu prea imi fac griji de rezistenta aripii deoarece am mai prelucrat multe aripi zburatoare din extrudat si apoi acoperite in fibra de sticla si au tinut, acum sigur... Fortele la care este supusa o aripa de DLG sunt diferite fata de cele la care este supusa o aripa zburatoare dar...om trai si-om vedea :good:
Multumesc sfaturi, promit sa le iau cat se poate de in serios.
Cu respect,
Mihai
Aceasta postare a fost editata de mitzaprofly: 15 January 2014 - 03:19 PM