Bile de moment nu stiu exact de unde si la ce pret, pentru ca pe unde am intrebat toti raspund ca le folosesc ca sa pretensioneze piulitele pe care le cumperi de la ei, adica furnizorul le trimite piulite la punga cu Z0 si tu cand ceri cu Z1, Z2, Z3, ei scot bilele si pun alte bile.... asta am primit eu ca raspuns.... motivele pot fii altele....
Am cerut eu bile pentru cineva si nu au vrut sa imi vanda.... o sa mai cercetez piata...
Oricum, ca si pret o bila de 6,35 e cam 0,7-0,8lei/buc si vin in pungi de 100buc, asta fiind pret aici in Romania.
..................................................
1mm eroare la 160mm e deja din alta lume.
pana si cu surub trapez obtii precizii mai bune.
Eu propun sa misti la mana un numar fix de ture surubul tau, sa zicem ca e de 16x5 si alegi sa il deplasezi 20 ture x 5mm = 100mm
faci un semn pe surub/ pe cuplaj...etc ... pui sublerul fixat mecanic in menghina si in axa Z si incepi sa mulinezi la mana.... dupa ce numeri 20 ture, verifici indicatia, poti continua pana la cei 160mm cat ai acolo, cam 30 ture...
Apoi te ridici cu axa, si masori iar.... si repeti manual de 2-3 ori.
..............................................
asta ca sa elimini erorile motorului.... multi se vaita ca motoarele nema 23 china puse in 1/16 pierd pasi.... nu ma mira.... unele masini vin setate fix in 1/8, foarte multe cutii din acelea care insotesc CNC3040, CNC 2030, CNC 6040..... etc.....
............................................................
se trece la drivere, cam orice cutie din aia neagra la 30 USD inca mai are nevoie de crosetare la filtrari si deparazitari( e scumpa pentru ca are un radiator baban si cantareste mult la free-shipping ), desi poti cumpara si din acelea cu 8-10 USD TB6600 de pe alliexpress si sa le modifici ca atare (le pui si radiator mare in afara de modificarile electronice).... eu mi-am luat din alea su sunt foarte multumit dupa ce le-am modificat.... iar ca placa de comanda am luat un bracket cu 8-10USD cu 5 canale si alte facilitati tot de pe alliexpres.... nu am cumparat niciodata de pe ebay pentru ca sunt aceiasi vanzatori cu aceeiasi marfa doar ca e mai scumpa cu 50-200%....
Aceasta postare a fost editata de andreigradu: 28 November 2016 - 02:18 PM
Vand diverse componente cnc, motoare nema 17, nema 23, suruburi trapezoidale 10x2, 12x3, 16x4, 20x4... 50x8
Prelucrari pe strung suruburi trapezoidale si piulite trapezoidale din poliamida si alama.
e-mail:andrei_gradu@yahoo.com tel: 0773399508