Olvi, la 08 June 2018 - 05:29 PM, a spus:
Ultima are o problema la prinderea profundorului.
Uneori materialul folosit pentru a face placa te insurubare a surubului de profundor este de proasta calitate sau este executata prost.
Fix asa s-a intamplat cu primul Ultima 2 la primele teste la Szeged.
Dupa inlocuire totul a fost ok pana in ziua de azi. Noroc ca s-a intamplat la aterizare. :yahoo:
Ca sa fiu sincer la vremea respectiva sistemul pull-pull de la Ultima mi s-a parut o tampenie. Nu am zis nimic sa nu fac polemici inutile si sa nu zica lumea ca sunt struguri acri.
Am avut sistem pull-pull la un planor RE GreatPlanes Fling (am auzit ca s-a dat unul premiu si la tombola la RR2018). Foarte greu de reglat .. si asta la un planor de 250 grame si cu sistem de actionare directa (adica brate egale la servo si brate egale la suprafetele de control). "Am avut"=(inca mai am planorul dar am renuntat la pull-pull). Fluter => crash => rupt coada => reparat si intarit coada => renuntat la sistem pull-pull.
La Ultima mi se pare ca un sistem de actionare indirecta - echea de care sunt legate sforile actioneaza o tija.
Cand am vazut imaginile cu 4 fire lipite cu banda iesind din coada si cam cum ar trebui sa arate legaturile acolo ...am zis "pas" din start.
Nu m-ar mira ca daca a scapat coada cat de cat intreaga la "autopsie" sa gaseasca ceva chiar in zona cu pricina din poza....
Aceasta postare a fost editata de ender67: 08 June 2018 - 10:19 PM